SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Avrupa’nın iki devinden SpaceX’e rakip olacak birleşme

Avrupa’nın iki devinden SpaceX’e rakip olacak birleşmeEutelsat ve OneWeb ortasında bir müddettir görüşmeleri yürütülen birleşme anlaması …

Avrupa’nın iki devinden SpaceX’e rakip olacak birleşme
Akacan The Mall
26.07.2022 12:37
0
A+
A-

Avrupa’nın iki devinden SpaceX’e rakip olacak birleşme
Eutelsat ve OneWeb ortasında bir müddettir görüşmeleri yürütülen birleşme anlaması sonuçlandı. İngiliz şirketine 3,4 milyar dolar kıymet biçildiği mutabakat sonrası ortaya çıkacak şirketin düşük yörünge piyasasında rekabetçi bir pozisyona yükselmesi…

Eutelsat Communications SA ve OneWeb Ltd. tamamı pay karşılığı olarak yapılan ve İngiliz uydu operatörünün 3,4 milyar dolar kıymet biçildiği birleşme mutabakatıyla Avrupa’nın en büyük uydu şirketi olma ve Elon Musk’ın SpaceX şirketine rakip olma yolunda kıymetli bir dönemeci daha geride bıraktı.

İki şirket tarafından Salı günü yapılan açıklamada OneWeb hissedarları Eutelsat’ın paylarının yüzde 50’sine sahip olacak ve Paris’te süreç görmeye devam edecek olan şirket Londra Borsası’nda da süreç görmek için müracaatta bulunacak.

Akacan The Mall

Anlaşma şirketler ve hükümetler ortasında son devirde düşük yörünge uyduları aracılığıyla süratli internet sağlamak için yaşanan rekabetin sonucu olarak bedellendiriliyor.

Hem İngiltere hem de Fransız devletlerinin iki şirkette karşılıklı olarak pay sahibi olduğu ve İngiltere’nin firmanın genel merkezinin nerede olacağı üzere stratejik hususlarda veto hakkına sahip olmasına yetecek kadar özel yetkili paya sahip olmaya devam edeceği belirtiliyor. Pay sahipleri birleşme sonucu eşit derecede paya sahip olacaksa da yapılan muahede Eutelsat için bir satınalmanın işaretlerini taşıyor.

OneWeb kendi markasıyla operasyonlarına devam edecek

OneWeb firmasının kendi markasını taşımaya devam edeceği ve birleşme sonrası kümenin düşük yörüngeli uydu işlerini yürüteceği belirtiliyor. Şirket birebir vakitte Paris’te birincil halka arzını gerçekleştirecek.

Eutelsat İdare Şurası Lideri Dominique D’Hinnin birleşme sonrası kurumun da idare şurası lideri olacak ve OneWeb şirketindeki mevkidaşı Sunil Bharti Mittal ise eş lider ve idare şurası lider yardımcısı olarak vazife yapacak.

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada bir dizi ulusal güvenlik hakkına sahip olmak ve OneWeb’in İngitere’deki operasyonlarında iç pazardan tedarik sağlanması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

2012’de kurulan 2020 yılında salgının tepe yaptığı devirde yatırımcıların parasını çekmesi sonrası batmanın eşiğine gelmişti. Sonrasında İngiltere kritik ehemmiyete sahip kurumları muhafaza kapsamında 500 milyon dolarlık yatırım yaparak Bharti Küresel ile 1 milyar dolarlık bir paydaşlık kurarak kurtarma kararı almıştı.

İki şirketten yapılan açıklamada mutabakatın Eutelsat’a piyasada eşsiz bir pozisyon kazandıracağını ve 1,5 milyar euro gelir artışı, yatırım ve maliyet sinerjisi yaratma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Pazartesi günü görüşmelerin duyurulması sonrası yatırımcıların birinci yansısı negatif oldu ve Eutelsat payları yüzde 18 bedel kaybetti.

Dünya ve düşük yörünge uyduları birleştirilecek

Yeni şirket Eutelsat’ın dünya yörüngesindeki uydularını (GEO) ve OneWeb’in düşük yörüngedeki uydularını (LEO) birleştirecek.

Berneke de bahisle ilgili yaptığı açıklamada, “OneWeb’e yapılan birinci yatırım bağlantı dalında büyümenin geleceğinin GEO ve LEO sistemlerinin birleşimiyle gerçekleşeceğini olan güçlü inancımızın sonucu gerçekleşti” tabirlerini kullandı.

OneWeb hissedarları, genişletilmiş sermayenin yüzde 50’sini temsil eden 230 milyon yeni ihraç edilen Eutelsat payı alacak. Birleşme sonucu ortaya çıkacak şirket, 2022-2023 mali yılı için 1,2 milyar euro gelir ve 0,7 milyar euro FAVÖK’e sahip olacak. Salı günü yıllık gelirlerini yayımlayan Eutelsat, beklentilerin yüzde 6,7 altında kalarak 1,15 milyar euro gelir açıkladı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.