SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

ASELSAN, TEKNOFEST’e hazır

Türkiye’nin savunma sanayiinde önde gelen firması Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN), havacılık, uzay ve teknoloji şenliği TEKNOFEST 2023’ün en büyük iştirakçilerinden birisi olmaya hazır.

ASELSAN, TEKNOFEST’e hazır
Akacan The Mall
24.04.2023 11:05
0
A+
A-

ASELSAN, TEKNOFEST’e hazır
Türkiye’nin savunma sanayiinde önde gelen firması Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN), havacılık, uzay ve teknoloji şenliği TEKNOFEST 2023’ün en büyük iştirakçilerinden birisi olmaya hazır.

‘ın en çok ilgi gösterilen paydaşlar ortasında yer aldığı TEKNOFEST 2023, 27 Nisan-1 Mayıs ortasında Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek. ASELSAN, klasik hale gelen şenlikte 200 metrekarelik Tekno Macera Platformu ile 200 metrekarelik stant alanında ziyaretçilerle buluşacak. Şenlikte ASELSAN’ın hayata geçirdiği toplumsal sorumluluk projesi Tekno Macera da çocuklarla buluşacak. Şenlikte eğlenceli teknolojik aktifliklerin yer aldığı Tekno Macera Platformu’na ayrılan alanda 9-12 yaş ortası çocuklara özel olarak hazırlanan uzay temalı 5 farklı tecrübe alanı oluşturulacak. 5 gün sürecek şenlikte, Türkiye’nin dört bir yanından TEKNOFEST heyecanına ortak olan genç beyinler ortasında kıyasıya yarışlar düzenlenecek.

‘GENÇLERLE BULUŞMANIN GURURUNU YAŞAYACAĞIZ’

Akacan The Mall

ASELSAN İdare Şurası Lideri ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Türkiye’nin ulusal gururu olan ASELSAN’ımız, gençlerin ve çocukların heyecanına ortak olmak için tüm gücüyle TEKNOFEST’te yer alacak” dedi.

Prof. Dr. Haluk Görgün, binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak olan şenlikle ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında düzenlenecek TEKNOFEST’te geri sayım sürerken, heyecanımız da artıyor. Şenlik sayesinde kendini bilime ve teknolojiye adayan, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizle, daha büyük maksatlara koşacağız. Bizler de Türkiye’nin teknoloji devi ASELSAN ailesi olarak dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji şenliğinde gençlerimizle buluşmanın gururunu yaşayacağız. Türkiye’nin geleceğine hazırlanırken; gençlerimizin dünya çapında ses getirecek proje ve fikirlerinin de TEKNOFEST’ten çıkacağına inanıyoruz. Bu nedenle şenliğin gençlerimizin kendilerini ispatlayacağı değerli bir platform olarak düşünüyoruz. Şenlikte tecrübelerimizi aktaracağımız gençlerimizin fikirlerinden yararlanma imkanı bulacağız. Bu vesileyle tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı yeni teknolojilerimizin sergileneceği TEKNOFEST alanındaki ulusal heyecana ortak olmaya davet ediyoruz. TEKNOFEST’te, ASELSAN mühendislerinin geliştirdiği sistemlerimizle hem cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünün coşkusunu yaşayacağız hem de ileri teknolojimizle yarınlarımıza kapı aralayacağız. Yerli ve ulusal teknolojinin göz bebeği olan ASELSAN’ımız ülkemizin bağımsız savunma teknolojilerinin öncüsü olmaya devam edecek.”

ASELSAN, TEKNOFEST 2023’te bilime ve teknolojiye meraklı gençleri ‘İnsansız Su Altı Sistemleri’ ve ‘Ulaşımda Yapay Zeka’ müsabakaları ile buluşturacak. Bilim ve teknolojiye ilgi duyan gençlerin ağır ilgi gösterdiği Ulaşımda Yapay Zeka Müsabakası, 36 finalist kadronun iştiraki ile gerçekleştirilecek. ‘İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması’ da 26-29 Nisan 2023 tarihleri ortasında İstanbul Teknik Üniversitesi havuzunda kırk finalist grubun iştiraki ile yapılacak. Toplam 1401 müracaatın olduğu yarışta ekipler sırası ile tasarım, kritik tasarım ve su altında misyon gösterimi görüntüsü basamaklarını geçerek finalist olmaya hak kazanacak. ‘İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması’, 2019 yılından itibaren ASELSAN öncülüğünde gerçekleştiriliyor.

ASELSAN’IN YENİ SİSTEMLERİ

ASELSAN standında yerli imkanlarla geliştirilen 20’ye yakın sistem sergilenecek. Gençler, ASELSAN’ın ‘Aslan’ insansız kara aracı, ‘Ertuğrul’ bomba imha robotu, ‘Avcı’ kaska entegre kumanda sistemi, ‘İHASAVAR’ anti-drone jammer ve ‘Akıncı’ İHA’ üzere yerli eserlerini deneyimleme imkanına sahip olacak.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.