SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

ABD’de ‘Ufo’ alarmı! Yoksa uzaylılar mı geldi

Çin casus balonunun akabinde ABD’nin cumadan beri hava alanına giren üç adet ‘tanımlanamayan uçan cisim’ (UFO) düşürmesi heyecan yarattı. Amerikalı kumandan ‘Uzaylılar mı’ sorusuna ‘Hiçbir ihtimali göz gerisi etmiyorum’ karşılığını verdi.

ABD’de ‘Ufo’ alarmı! Yoksa uzaylılar mı geldi
Akacan The Mall
14.02.2023 07:52
0
A+
A-

ABD’de ‘Ufo’ alarmı! Yoksa uzaylılar mı geldi
Çin casus balonunun akabinde ABD’nin cumadan beri hava alanına giren üç adet ‘tanımlanamayan uçan cisim’ (UFO) düşürmesi heyecan yarattı. Amerikalı kumandan ‘Uzaylılar mı’ sorusuna ‘Hiçbir ihtimali göz gerisi etmiyorum’ karşılığını verdi.

KÜRESEL siyasetin yeni gündemi son on gündür gökyüzünde tespit edilen tanımlanamayan uçan cisimler (UFO). Tartışma, 1 Şubat’ta Pentagon’un Çin’e ilişkin olduğunu argüman ettiği yüksek irtifa istihbarat balonunun ABD ana karası üzerinde yaklaşık 18 km yükseklikte uçuş yaptığını açıklamasıyla başladı. Pekin idaresi balonun bir meteoroloji balonu olduğunu, rüzgârlarla sürüklenerek kazara ABD hava alanına girdiğini savundu. 4 Şubat tarihinde ABD ordusu tarafından düşürülen balon, iki ülke ortasında yeni bir tansiyona yol açarken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da 5-6 Şubat’ta Pekin’e yapacağı ziyareti erteledi.

İKİNCİ CİSİM ALASKA’DA VURULDU

Akacan The Mall

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Kurulu Stratejik İrtibat Koordinatörü John Kirby, cuma günü ABD ordusunun Alaska üzerinde tanımlanamayan cismi vurduğunu açıkladı. Kirby, yaklaşık 18 km yükseklikte uçtuğu sırada ABD Hava Savunma Komutanlığı’na bağlı uçaklarca vurulan ve ABD karasularına düşen cismin, Güney Carolina kıyılarında düşürülen Çin balonundan çok daha küçük ve yükünün de değerli olmadığını lisana getirdi.

ÜÇÜNCÜ CİSİM KANADA SINIRINDA

Alaska’daki olayın üzerinden yalnızca bir gün geçtikten sonra misal bir haber, bu kere ABD-Kanada hududundan geldi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD ile işbirliği yaparak Yukon bölgesinde, tanımlanamayan bir uçan cismi düşürdükleri bilgisini paylaştı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada cismin düşürülmesinin ABD Lideri Joe Biden ve Trudeau tarafından onaylandığı belirtildi. Silindire benzeyen cismin kaynağının şimdi bilinmediğini söz eden Kanada Savunma Bakanı Anita Anand da 12 km’den daha yüksek bir irtifada bulunan cismin yasadışı bir halde Kanada hava alanına girdiğini ve sivil uçuşların güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

AMERİKALI KOMUTANIN CEVABI

Son olarak ise evvelki gün, yeni bir tanımlanamayan uçan nesne, Kanada sonuna yakın Huron Gölü’ne düşürüldü. F-16 tarafından düşürülen objenin askeri bir tehdit olarak değerlendirilmediği ama sivil havacılığa tehdit oluşturduğu için düşürüldüğünü tabir edildi. Sekizgen yapılı cismin üzerinde kablolar sarktığı belirtildi. Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı kumandanı General Glen VanHerck, Pentagon’un düşürdüğü son üç cismin ne olduğunu, nasıl havada kaldıklarını ya da nereden geldiğini şimdi bilmediklerini söyledi. VanHerck, “Peki ya uzaylılar” sorusuna ise “Ben hiçbir ihtimali göz arkası etmiyorum” diye karşılık verdi. Öte yandan uzmanlar, son üç tanımlanamayan cismin, Çin’e ilişkin casus balon hadisesinin akabinde ABD ordusunun radar sistemini daha hassas hale getirmesiyle ortaya çıkmış olabileceğini de belirtti.

 

ÇİN’DEN ABD’YE KARŞI SUÇLAMA

Casus balon hadisesi, ABD ve Kanada’da düşürülen öteki üç tanımlanamayan cismin akabinde gözler Çin’e çevrilirken Pekin’den dün çarpıcı bir argüman geldi. Ülkenin doğu kıyısı yakınlarında uçan tanımlanamayan bir objeyi düşürmeye hazırlandığının açıklanmasından bir gün sonra, Çin Dışişleri Bakanlığı ABD’yi Ocak 2022’den beri Çin hava alanında yasadışı bir halde en az 10 yüksek irtifa balonu uçurmakla suçladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Kurulu Koordinatörü John Kirby, Çin üzerinde rastgele bir müşahede balonu uçurmadıklarını belirterek tezleri reddetti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.