STERLIN
24,8491
DOLAR
19,9662
EURO
21,3770
ALTIN
1.249,93
BIST
4.580,67
SON DAKİKA
28 Mayıs 2023 Nöbetçi Eczaneler
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 3 bölgeyi karantinaya aldı! – KIBRIS HABER
Birkan Uzun Zirve Koşusu’nun ikincisi düzenleniyor! – KIBRIS HABER
Türkiye yarın sandık başına gidecek! – KIBRIS HABER
Çavuşoğlu; “KKTC’de bu yıl 306 öğretmenin Kamu Hizmetleri Komisyonu tarafından ataması yapıldı”! – KIBRIS HABER
Yeni geçiş kapılarının açılması için eylem! – KIBRIS HABER
Öz çekim yaparken suya düşen telefonunu bulmak için barajı boşalttırdı! – KIBRIS HABER
Ölümlü kaza! – KIBRIS HABER
Ali Başman; “Ülkenin istikrarı için adayım”! – KIBRIS HABER
THY uçağına kuş çarptı! – KIBRIS HABER
68 kilo insan saçı ele geçirildi! – KIBRIS HABER
Alkollü sürücü yayaya çarptı! – KIBRIS HABER
Beyaz Saray’da panik! – KIBRIS HABER
16 yaşındaki çocuk, annesi, ablası ve komşusunu öldürdü! – KIBRIS HABER
İskele’de korkutan kaza! – KIBRIS HABER
Gabar Dağı’ndan sevindiren haber! “Yoğun bir petrol çıktı” – KIBRIS HABER
27 Mayıs 2023 Nöbetçi Eczaneler
“Nikos Hristodulidis Almanya’dan da istediğini alamadı”! – KIBRIS HABER
38 bin artçı sarsıntı yaşandı! – KIBRIS HABER
Meteoroloji Dairesi yağış miktarını açıkladı! – KIBRIS HABER
Dikkat! Yeni dolandırıcılık yöntemi – KIBRIS HABER
15 yabancı işçiye köle muamelesi! – KIBRIS HABER
Meteoroloji gün verdi! – KIBRIS HABER
Başkasının kimliğine büründü! – KIBRIS HABER
İlaç fiyatlarına da zam! – KIBRIS HABER
O yol çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak! – KIBRIS HABER
38 araç trafikten men edildi! – KIBRIS HABER
Marketten içki ve buz çaldı! – KIBRIS HABER
İki ayrı yerde yangın! – KIBRIS HABER
Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısının geri çekilmemesi halinde grevler devam edecek! – KIBRIS HABER

AB: İran’ın nükleer muahede taslağına karşılığını inceliyoruz

AB: İran’ın nükleer muahede taslağına karşılığını inceliyoruzAvrupa Birliği (AB) idaresi, İran nükleer müzakereleri sonucunda hazırlanan son …

AB: İran’ın nükleer muahede taslağına karşılığını inceliyoruz
CyborNFT
16.08.2022 14:53
0
A+
A-

AB: İran’ın nükleer muahede taslağına karşılığını inceliyoruz
Avrupa Birliği (AB) idaresi, İran nükleer müzakereleri sonucunda hazırlanan son muahede taslağına Tahran’ın verdiği karşılığın dün gece Brüksel’e iletildiğini, bunu incelediklerini bildirdi.

AB Komitesi sözcülerinden Nabila Massrali, haftalık basın toplantısında, İran nükleer mutabakatı olarak bilinen Kapsamlı Ortak Hareket Planı’na ABD’nin dönmesi hakkındaki müzakereler sonucunda mutabakat koordinatörü AB tarafından hazırlanan taslak metne Tahran idaresinin karşılığı hakkındaki soruyu yanıtladı.

Massrali, “İran’ın verdiği cevabı dün gece aldık. Şu anda bunu inceliyoruz. Muahedenin öteki iştirakçileri ve ABD ile istişare halindeyiz.” dedi.

CyborNFT

Diğer ülkelerin İran’ın cevabına nasıl karşılık verdiği yahut ne vakit vereceği sorulan Massrali, Tahran’dan gelen karşılığı ayrıntılı halde incelediklerini ve ABD dahil tüm muahede iştirakçisi ülkelerin bunu incelemesini beklediklerini aktardı. Massrali, zamanlama konusunda bir yorumda bulunmadı.

– İran ile nükleer müzakereler

İran ile Rusya, Çin, İngiltere, Fransa, ABD ve Almanya ortasında 2015’te imzalanan ve İran’ın nükleer programını düzenleyen muahededen ABD idaresi 2018’de ayrılmıştı.

ABD’nin geri dönüşü için Nisan 2021’den beri AB’nin kolaylaştırıcılığında Viyana’da süren müzakereler sonucunda ortaya çıkan sonuncu metin İran, ABD ve öteki iştirakçilere gönderilmişti.

Washington, Tahran’ın mutabakattaki taahhütlerine geri dönmesini, İran ise muahededen ayrılan taraf olarak öncelikle ABD’nin muahedeye dönerek tüm yaptırımları kaldırmasını ve muahededen tekrar ayrılmayacağına dair teminat vermesini talep ediyor. İran ayrıyeten son muahede için nükleer programıyla ilgili memleketler arası “siyasi soruşturmaların” kapatılmasını istiyor.

İran müzakere heyetinin danışmanı Muhammed Marandi, bugün toplumsal medyadaki değerlendirmesinde, Viyana’daki müzakerelerde tahlil bekleyen sorunların aşılmasının güç olmadığını ve nükleer mutabakata her zamankinden daha yakın olduklarını belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise dün yaptığı açıklamada, metne cevap vereceklerini belirterek, “Kapsamlı Ortak Hareket Planı ile ahenk için karşılıklı bir getiri elde etmenin tek yolu, İran’ın muahede kapsamını aşan kabul edilemez taleplerden vazgeçmesi. Biz bu talepleri uzun vakittir ‘konu dışı’ olarak nitelendiriyoruz.” demişti.

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.