SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Whatsapp, Facebook sözlüde ter dökecek!

Whatsapp, Facebook sözlüde ter dökecek!Whatsapp, kullanıcılarına getirdiği bilgi paylaşımı zaruriliği nedeniyle Rekabet Kurumunca hakkında açılan …

Whatsapp, Facebook sözlüde ter dökecek!
Akacan The Mall
11.10.2022 07:23
0
A+
A-

Whatsapp, Facebook sözlüde ter dökecek!
Whatsapp, kullanıcılarına getirdiği bilgi paylaşımı zaruriliği nedeniyle Rekabet Kurumunca hakkında açılan rekabeti ihlal soruşturması kapsamında bugün kelamlı savunma toplantısında ter dökecek.

Facebook, Whatsapp ve Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri rekabeti ihlal edip etmediklerine ait yürütülen soruşturma kapsamında yazılı olarak verilen savunmaların akabinde Rekabet Heyeti Lider ve üyeleri önünde kelamlı savunma vererek, soruları yanıtlayacaklar. Kelam konusu şirketler hakkında verilecek sonuncu karar 15 gün içinde kamuoyuna açıklanacak.

RESEN SORUŞTURMA

Akacan The Mall

2021 yılı başında WhatsApp, kullanıcılarına kullanım şartlarının ve saklılık prensibinin güncellenmesi nedeniyle WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için WhatsApp datalarının Facebook şirketleri ile paylaşılmasına onay vermeleri gerektiği, aksi halde 8 Şubat 2021’den itibaren WhatsApp’ı kullanamayacakları bilgilendirmesi yapmıştı. Ferdî datalarını Facebook şirketleriyle paylaşmak istemeyen milyonlarca Türk kullanıcı, eşsiz bir dijital göç başlatarak Whatsapp’tan taşınmıştı. İşte bu gelişmeler üzerine Rekabet Şurası, 2021 yılı Ocak ayında, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlatarak, WhatsApp kullanıcılarına getirilen bilgi paylaşım zorunluluğunu durdurmuştu. Facebook Inc., Facebook Ireland Ltd., WhatsApp Inc. ve WhatsApp LLC (hepsi birlikte ‘Facebook’ ) hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. hususunu ihlal edip etmediklerinin tespiti gayesiyle da resen soruşturma açmıştı. Soruşturmaya ait duyuruda, Whatsapp’ın bu güncellemesinin daha fazla bilginin Facebook tarafından toplanması, işlenmesi ve kullanılması manasına geldiği belirtilerek, soruşturmanın bitimine kadar önemli ve telafi olunamayacak ziyanlar doğurma ihtimali gerekçesiyle, kullanıcılarına yönelik şartları durdurması kararı alınmıştı.

VERİ PAYLAŞIMINI DURDURDU

Rekabet Kurumu’nun soruşturması ve süreksiz önlem kararının akabinde WhatsApp, kelam konusu güncellemeyi onaylayan kullanıcılar dahil olmak üzere Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından güncellemenin yürürlüğe girmeyeceğini Rekabet Kurumu’na bildirmişti.

 

İHLAL VAR MI YOK MU BAKILACAK

Rekabet Kurumu, Meta Platforms Inc. (eski unvanı Facebook Inc.), Meta Platforms Ireland Limited (eski unvanı Facebook Ireland Limited), WhatsApp LLC ve Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti. hakkında 4054 sayılı Kanun’un 6. hususunu ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak yürüttüğü soruşturmada kelamlı savunma toplantısının 23 Ağustos’ta yapılacağını, bu toplantıya katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü bireylerin, kelam konusu soruşturmaya ait bilgi ve evrakları 16 Ağustos’a kadar bir dilekçeyle sunmalarını istemişti. Daha sonra yapılan bir öteki duyuruyla kelamlı savunmanın 11 Ekim’de yapılacağı açıklanmıştı. İşte bugün saat 10.30’da kelam konusu şirketler Rekabet Kurulu’nun lider ve üyeleri önünde soruşturma heyetinin tezlerine karşı kendilerini savunacak ve şuranın sorularını yanıtlayacak. Meta Platform, Meta Platform Ireland, WhatsApp ve Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri şirketleri hakkında soruşturma, Rekabet Kanunu’nun ‘Hakim Durumun Berbata Kullanılması’ başlığını taşıyan 6.maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti emeliyle açılmıştı. Kelam konusu husus bir şirketin hâkim durumunu tek başına veyahut diğerleri ile yapacağı muahedeler ya da birlikte davranışlar ile berbata kullanmasını yasaklıyor.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.