SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

2022’de 11 milyar dolarlık şirket evliliği

Türkiye’de birleşme ve satın alma ortamı geçen yılla paralel bir görünüm sergiledi ve 2022 yılında süreç hacmi yüzde 8 artışla 11 milyar dolara yaklaştı. Pandeminin akabinde Türkiye’nin istikrarlı bir süreç düzeyine ulaştığı ve yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ettiği belirtildi.

2022’de 11 milyar dolarlık şirket evliliği
Akacan The Mall
16.12.2022 07:25
0
A+
A-

2022’de 11 milyar dolarlık şirket evliliği
Türkiye’de birleşme ve satın alma ortamı geçen yılla paralel bir görünüm sergiledi ve 2022 yılında süreç hacmi yüzde 8 artışla 11 milyar dolara yaklaştı. Pandeminin akabinde Türkiye’nin istikrarlı bir süreç düzeyine ulaştığı ve yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ettiği belirtildi.

Türkiye’de birleşme ve satın alma süreçlerinde 2022’de 400’ün üzerinde süreç adedi ile yaklaşık 11 milyar bedelinde süreç gerçekleşti. Deloitte Türkiye’nin açıkladığı 2022 yılı birleşme ve satın almaların genel görünümünü ortaya koyan rapora nazaran, pandemi sonrası Türkiye piyasası istikrarlı bir süreç düzeyine ulaşmayı başardı. Yıllık süreç hacmi son 10 yıl ortalamasının altında kalmakla birlikte, süreç hacminde görülen artış evvelki yıla nazaran yüzde 8’lik büyümeye işaret etti.

Türkiye’de, birkaç büyük çaplı süreç, toplam yıllık süreç hacmi üzerinde belirleyici oldu. Birinci 10 süreç, toplam süreç hacminin yaklaşık yüzde 50’sini oluştururken, süreç sayısının yüzde 73’üne karşılık gelen 10 milyon doların altındaki süreç büyüklüğüne sahip 295 süreç, toplam süreç hacminin sırf yüzde 4’ünü oluşturdu. Süreç hacminin yüzde 15’i yılın en büyük süreci olan Türkiye Varlık Fonu – Türk Telekom sürecinden geldi. Ortalama süreç hacmi 27 milyon dolar ile geçmiş yıllara misal bir düzeyde gerçekleşti.

Akacan The Mall

CANLILIK SÜRÜYOR

Deloitte Türkiye Birleşme ve Satın Alma Hizmetleri Önderi Hasret Ulaş, hususla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Küresel süreç hacminde daralma yaşanan bir yılda Türkiye’ye yönelik süreçlerde istikrarlı bir ivme yakalanmış durumda. Büyük ölçekli birtakım stratejik yatırımcı süreçleri gerçekleşti. Fakat hareketlilik tekrar küçük ve orta süreçler pazarındaydı. Temkinli davranan yabancı yatırımcılar süreç hacminin yarısını oluşturmakla birlikte, toplam yabancı süreç hacmi bir evvelki yıla nazaran düşüş gösterdi. Global salgın tarihe karışırken, savaş, güç güvenliği ve global enflasyonist baskılar yeni risk ve belirsizlikler olarak karşımıza çıkıyor. Yatırım ortamındaki tüm zorluklara karşın birleşme ve satın alma süreçlerinde canlılık devam ediyor” dedi.

‘TÜRKİYE İLGİ ÇEKİYOR’

Deloıtte Türkiye Birleşme ve Satın Alma Hizmetleri Yöneticisi His Doğançay, yaklaşan seçim periyodunun ve global konjonktürün yarattığı belirsizliklere karşın, stratejik yatırımcıların uzun vadeli yatırım iştahları ve teknoloji odaklı teşebbüs sermayesi yatırımlarının yüksek büyüme potansiyeliyle Türkiye’nin, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ettiğini belirtti. Doğançay, “Türkiye’ye yönelik bu dinamikler önümüzdeki periyoda dair olumlu sinyaller veriyor” diye konuştu. Araştırmaya nazaran, finansal yatırımcıların süreç hacmi artış gösterirken; teknoloji, taşınabilir ve internet, e-ticaret ve oyun bölümleri en cazip dallar oldu.

KÜRESEL SÜREÇLER FRENE BASTI

Geçtiğimiz yıl tüm vakitlerin en yüksek düzeyine ulaşan global birleşme ve satın alma süreçleri, 2022’de yüzde 38 oranında daralarak yaklaşık 2.9 trilyon dolara geriledi. Enflasyonist ortam, yükselen güç fiyatları ve savaş üzere faktörler nedeniyle yatırımcıların riskten kaçındığı görüldü. Bununla birlikte, 2021’de görülen tarihi büyümeye karşın, 2022’de global süreç hacminin pandemi öncesi düzeylere paralel gerçekleştiği kaydedildi. Global birleşme ve satın almalarda bilgi teknolojileri, gayrimenkul ve sıhhat en etkin kesimler olarak öne çıktı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.