SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

2022 Dünya Kupası’nda Lionel Messi’nin şampiyonluk hayali sürüyor! Kaçan penaltı tesadüfü gerçek mi? Herkes yanlış biliyor… Arjantin için ‘lokum gibi’ yarı final yolu…

Katar’da devam eden FIFA 2022 Dünya Kupası C Kümesi’nde Arjantin, Polonya’yı 2-0 mağlup etti ve küme önderi olarak ismini bir üst cinse yazdırdı. Suudi Arabistan yenilgisiyle başladığı turnuvada liderlik avantajıyla nispeten daha kolay bir yarı final yoluna sahip olan Arjantin için 44 yıllık farklı bir penaltı tesadüfü yaşandığı tezi ortaya atıldı. 39. dakikada kaçan penaltı şampiyonluğun habercisi olabilir mi? Bahsi geçen tesadüf gerçek mi?

2022 Dünya Kupası’nda Lionel Messi’nin şampiyonluk hayali sürüyor! Kaçan penaltı tesadüfü gerçek mi? Herkes yanlış biliyor… Arjantin için ‘lokum gibi’ yarı final yolu…
Akacan The Mall
01.12.2022 09:37
0
A+
A-

2022 Dünya Kupası’nda Lionel Messi’nin şampiyonluk hayali sürüyor! Kaçan penaltı tesadüfü gerçek mi? Herkes yanlış biliyor… Arjantin için ‘lokum gibi’ yarı final yolu…
Katar’da devam eden FIFA 2022 Dünya Kupası C Kümesi’nde Arjantin, Polonya’yı 2-0 mağlup etti ve küme başkanı olarak ismini bir üst çeşide yazdırdı. Suudi Arabistan yenilgisiyle başladığı turnuvada liderlik avantajıyla nispeten daha kolay bir yarı final yoluna sahip olan Arjantin için 44 yıllık değişik bir penaltı tesadüfü yaşandığı tezi ortaya atıldı. 39. dakikada kaçan penaltı şampiyonluğun habercisi olabilir mi? Bahsi geçen tesadüf gerçek mi?

FIFA 2022 Dünya Kupası C Kümesi’nde Polonya ile Arjantin karşı karşıya geldi. 974 Stadyumu’nda oynanan gayrette alandan galibiyetle ayrılan taraf 2-0 üzere net bir skorla turnuvanın favorileri ortasında gösterilen Arjantin oldu.

Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie’nin düdük çaldığı müsabakanın 39. dakikasında Arjantin’de Lionel Messi’nin kullandığı penaltıyı Polonya kalecisi Wojciech Szczesny kurtardı.

Akacan The Mall

İlk yarısı 0-0 sona eren müsabakada Arjantin, 46. dakikada Alexis Mac Allister ve 67. dakikada Julian Alvarez’in attığı gollerle alandan 2-0 galip ayrıldı. Bu sonucun akabinde Arjantin, 6 puanla küme başkanı olarak son 16 cinsine kaldı. Polonya ise yenilgiye karşın averajla ikinci olarak ismini bir üst çeşide yazdırdı.

MEKSİKA KAZANDI LAKİN YETMEDİ

Grubun birebir saatte başlayan bir öteki müsabakasında ise Suudi Arabistan ile Meksika, Lusail Stadı’nda karşılaştı. İngiliz hakem Michael Oliver’ın yönettiği müsabakanın birinci yarısı 0-0 sona erdi. Meksika, 47. dakikada Henry Martin, 52. dakikada Luis Chavez’in golleriyle skoru 2-0’a getirdi.

Suudi Arabistan’da Salem Al Dawsari, 90+5. dakikada attığı golle farkı 1’e indirdi: 1-2. Müsabakada öbür gol olmayınca Meksika çabayı 2-1 kazandı. Bu sonucun akabinde Meksika 4 puan ve averajla 3’üncü sırada yer aldı. Suudi Arabistan ise kümesi 3 puanla son sırada tamamladı.

HEM LIONEL MESSI, HEM DE SZCZESNY TARİHE GEÇTİ

Lionel Messi’nin kullandığı penaltıda gol müsaadesi vermeyen Wojciech Szczesny, 1986’dan (Joel Bats vs Brezilya) bu yana bir Dünya Kupası maçında sebep olduğu penaltıyı kurtaran birinci kaleci oldu.

Öte yandan Lionel Messi (35 yaş, 159 gün), bir Dünya Kupası maçında 5+ gol durumu yaratan ve 5+ dribbling yapan en yaşlı oyuncu olarak tarihe geçti. Arjantinli futbolcunun rekorunu kırdığım isim, 1994 yılında oynanan Nijerya maçında 5+ gol durumu yaratma ve dribbling barajını geçen Diego Maradona.

Arjantin’de Enzo Fernandez (21 yaş, 317 gün) ise Lionel Messi’den sonra Arjantin formasıyla bir Dünya Kupası maçına birinci 11’de başlayan en genç oyuncu oldu. Messi, 2006’da Hollanda maçında birinci 11’de alana çıktığında 19. yaş gününe 3 gün vardı.

LIONEL MESSI: SAKİN OLMALI VE ADIM ADIM İLERLEMELİYİZ

Arjantin’de Lionel Messi, Polonya maçının akabinde açıklamalarda bulundu. Birinci yarıda kaçırdığı penaltı için üzgün olduğunu söz eden yıldız futbolcu, son 16 çeşidinde oynayacakları Avustralya maçının kuvvetli olacağına dikkat çekti.

Sözlerine Polonya maçını kıymetlendirerek başlayan Lionel Messi, “Dünya Kupası’nın artık öbür bir kademesi başlıyor ve umarım bugün yaptıklarımızı sürdürebiliriz. Avustralya maçı güç olacak. İki ekip da kazanabilir. Her vakit yaptığımız üzere en yeterli biçimde hazırlanmalıyız. Sakin olmalı ve adım adım ilerlemeliyiz. Meksika maçındaki galibiyet bizi rahatlattı ve kazanmamız gerektiğini bilerek alana çıktık.” dedi.

Maçın 39. dakikasında kaçırdığı penaltıya da değinen tecrübeli oyuncu, “Penaltıyı kaçırdığım için üzgünüm lakin ekip bundan güçlenerek çıktı. Birinci golü attıktan sonra her şeyin daha kolay olacağını biliyordum.” sözlerini kullandı.

ARJANTİN’İN YARI FİNAL YOLU

Öte yandan bugün oynanan müsabakaların akabinde Dünya Kupası Son 16 Tipi’nde Arjantin-Avustralya, Fransa-Polonya eşleşmeleri oluştu. Arjantin’in final yolundaki rakipleri toplumsal medyada çok konuşuldu.

Son 16 Tipi’nde Avustralya ile karşılaşacak olan Arjantin, bu çeşidi geçmesi halinde çeyrek finalde Hollanda – ABD eşleşmesinin galibiyetle karşılaşacak. Çeyrek finaldeki mümkün rakibini de devirmesi halinde kupaya bir adım daha yaklaşacak olan Arjantin’in yarı finaldeki mümkün rakipleri ortasında İspanya ve Brezilya dikkat çekiyor.

PENALTI TESADÜFÜ GERÇEK Mİ?

Sosyal medyada dolaşan haberlere nazaran; 1978 Dünya Kupası’nda Arjantin’in oynadığı üçüncü maçta kazanılan penaltıda topun başına geçen Mario Kempes, vuruşu gole çevirememiş lakin Arjantin turnuvanın sonunda şampiyonluğa ulaşmıştı. 1986 Dünya Kupası’nda ise bu kere Diego Armando Maradona, üçüncü maçta kazanılan penaltıyı gole çevirememiş fakat şampiyonluk ipini göğüsleyen ekip tekrar Arjantin olmuştu.

İddia edilen bu tesadüfe nazaran; Lionel Messi’nin de 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin’in üçüncü maçı olan Polonya karşılaşmasında penaltı kaçırması şampiyonluk habercisi olarak yorumlanmıştı fakat gerçek çok öbür çıktı. 

HERKES YANLIŞ BİLİYOR…

Mario Kempes ve Diego Armando Maradona’nın Dünya Kupaları tarihinde üçüncü maçlarda penaltı kaçırdıkları bilgisi gerçeği yansıtmıyor. 1986 Dünya Kupası’nda Arjantin hiç penaltı kullanmazken, 1978 Dünya Kupası’nın üçüncü maçında Arjantin lehine penaltı dahi verilmiyor. Bu turnuvada Arjantin sadece bir defa penaltı kazanırken bu vuruşu da Mario Kempes kullanmıyor.

İSPANYA’NIN BAŞARISI TEKRARLANIR MI?

Şampiyonluk hayalinin devam etmesiyle birlikte Arjantin için bir diğer istatistik gündeme geldi. 2022 Dünya Kupası birinci maçında Suudi Arabistan’a yenilen Arjantin için İspanya örnekleri veriliyor. Dünya Kupası tarihinde turnuvadaki birinci maçını kaybedip sonrasında şampiyon tek grup İspanya. Tangocular, kupaya uzanması halinde bu rekora da ortak olacak.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.