SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

2 milyon dolarlık Galatasaray mucizesi

2 milyon dolarlık Galatasaray mucizesiSarı kırmızılıların yüzü erkek basketbol kadrosunun kazandığı başarılarla gülüyor. Mesleğinde birinci kere …

2 milyon dolarlık Galatasaray mucizesi
Akacan The Mall
29.05.2022 09:37
0
A+
A-

2 milyon dolarlık Galatasaray mucizesi
Sarı kırmızılıların yüzü erkek basketbol kadrosunun kazandığı başarılarla gülüyor. Mesleğinde birinci kere başantrenörlük yapan Yunan Andreas Pistiolis idaresindeki 10 maçını da kazanan Galatasaray NEF’in yendiği ekipler ortasında Fenerbahçe Beko ve Pınar Karşıyaka da bulunuyor. Anadolu Efes ve Fenerbahçe’nin 10’da 1’i kadar bütçeyle fevkalâde muvaffakiyetler elde eden sarı kırmızılı kadro, artık gözünü şampiyonluğa dikti

Türk basketbolu şu günlerde bir mucizeye şahit oluyor… ING Muhteşem Ligi’nde gayret eden Galatasaray NEF, ‘play-off’a kalması bile muvaffakiyet sayılır’ denilen mütevazı takımıyla mükemmeller yaratıyor. Hem de o denli bu türlü değil… THY Euroleague de şampiyon olan Anadolu Efes dahi bu sarı kırmızı fırtınanın önünde duramadı. Lacivert beyazlılar, evvelki gün playoff yarı final serisinin birinci maçında konuk ettiği Galatasaray’dan tam 35 sayı fark yiyerek alandan 105-70 mağlup ayrıldı. Üst üste 10. maçından da galip ayrılan sarı kırmızılı grubun bu efsanevi çıkışının mimarı hiç kuşku yok ki, Yunan koç Andreas Pistiolis. Üstelik mesleğinde birinci sefer başantrenörlük yapan 43 yaşındaki Pistiolis’in muvaffakiyetinin sırrını, mesai arkadaşları ile konuştuk ve şaşkınlıkla dinlediğimiz bilgiler edindik…

Öncelikle sağlıklı ve kurumsal yapı

Akacan The Mall

Galatasaray’ın erkek basketbol şubesi hem tertip hem de finansal açıdan sağlıklı bir yapıya sahip. Şubenin sponsoru olan NEF Grubu’nun sahibi Erden Timur, en kıymetli karar mercii hüviyetinde. Eski ulusal basketbolcu Kerem Tunçeri ‘genel direktör’, Turgay Zeytingöz ‘genel menajer’, Barış Nane de ‘yönetici’ olarak vazife yapıyor. Timur, kadroyla ilgili tüm kararları bu 3 isimle fikir alışverişi yaparak alıyor.

12’si transfer 14 yeni oyuncu geldi

Lider Burak Elmas’ın onayı doğrultusunda kurulan bu yapı misyona başladığında Galatasaray NEF’in yalnızca 4 oyuncusu vardı. Erden Timur, Kerem Tunçeri, Turgay Zeytingöz ve Barış Nane neredeyse sıfırdan bir grup kurdu. Tam 12 transfer yapıldı, altyapıdan A ekibe alınan 2 gençle birlikte sarı kırmızılı kadro döneme 14 yeni oyuncuyla başlamış oldu.

Larkin’in fiyatından daha düşük takım

Kadronun bütçesi Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko ile kıyaslanmayacak kadar düşük. Dönem başındaki oyuncu bütçesi 2 milyon dolar imiş. Fakat dönem içinde 2 oyuncu sakatlanınca 2 transfer daha yapılmış ve bütçe 250 bin dolar artarak 2 milyon 250 bin dolara çıkmış. Sarı kırmızılıların 35 sayı fark attığı Efes’te Shane Larkin’in tek başına yıllık fiyatı 3.5 milyon dolar!

Kilit isim Turgay Zeytingöz

Döneme koç Ekrem Memnun’la başlayan Galatasaray NEF, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olamayınca 18 Mart’ta yollar ayrıldı. Memnun’un ayrılması sonrası sarı kırmızılılar herkesi şoke eden bir karar alarak, başantrenörlük tecrübesi hiç olmayan Andreas Pistiolis’i grubun başına getirdi. 43 yaşındaki Pistiolis’in transferine vesile olan isim ise genel menajer Turgay Zeytingöz oldu.

Banvit’te İtoudis’in yardımcısıydı

Zeytingöz , 2013-14 döneminde Banvit’te çalıştığı devirde Pistiolis, hala CSKA Moskova’yı çalıştıran Dimitris İtoudis’in yardımcısıydı. Pistiolis, Banvit’ten ayrıldıktan sonra da Zeytingöz ile bağlarını hiç koparmadı ve daima irtibat halinde oldu. Pistiolis’in yeteneklerini ve ‘başantrenörlük’ yapmayı çok istediğini bilen Zeytingöz, idaresi ikna edip Yunan koçla görüşmelerini sağladı.

Parayı hiç konuşmadan geldi

‘Birinci adam’ olma ülküsüyle adeta yanıp tutuşan Pistiolis, eski dostu Zeytingöz aracılığıyla gelen teklifi para dahi konuşmadan kabul etti. Yunan koçun gelişiyle birlikte Galatasaray farklı bir havaya büründü ve Beşiktaş, Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’in de olduğu 10 maçlık seriyi galibiyetle kapattı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.