SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

15 yaşında dünya şampiyonu oldu

15 yaşında dünya şampiyonu olduMuğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası kızlar kategorisinde birinci olan …

15 yaşında dünya şampiyonu oldu
Akacan The Mall
08.07.2022 11:07
0
A+
A-

15 yaşında dünya şampiyonu oldu
Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası kızlar kategorisinde birinci olan Medine Havva Tatlıcan dünya şampiyonu olarak bu alanda Türkiye’ye altın madalya kazandıran birinci atlet oldu.

31 Haziran’da başlayan ve 6 Temmuz’da biten müsabakaya 61 ülkeden 276 atlet katıldı. Yarış sonucunda altın madalya kazanarak ülkemizi gururlandıran Medine’nin şimdiki maksadı ise dünya olimpiyatlarında ülkemizi temsil ederek Olimpiyat şampiyonu olmak.
Medine, İzmir’in Urla İlçesinde bulunan Yılay Hakan Çeken Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi El Sanatları Kısmı 11’inci sınıf öğrencisi ve yelkenle birinci sefer ilkokul 4’üncü sınıftayken antrenörü Tamer Başlığ sayesinde tanıştı. Daha evvel 2021 yılında düzenlenen Optimist Türkiye Şampiyonası’nda genel klasmanda birinci, Optimist Asya Şampiyonası kızlar kategorisinde ikinci ve Optimist Avrupa Şampiyonası kızlar kategorisinde ikinciliği olan Medine yarış süreci ve şampiyonluğu hakkında şöyle konuştu:

HOBİ OLARAK BAŞLADIM
“Ben yelkene hobi olarak başlamıştım ancak sonra başarılı olduğumu gördükçe kendime amaçlar koydum. Birinci gayem dünya şampiyonu olmaktı şimdiki gayem ise önümüzdeki olimpiyatlarda ülkemizi temsil ederek altın madalya getirmek. Müsabakada her şeye anlık karar verdim. Bu yüzden kazandığımı düşünüyorum. Zira birçok kuralı ve şartı göz önünde bulundurarak anlık stratejiler belirleyebiliyorum. Kendime çok inanıyordum ve bu amacımı kesinlikle başarmak istiyordum.

Akacan The Mall

KENDİMLE GURUR DUYUYORUM
Benim için hazırlık süreci çok gerilimliydi, çok fazla çalıştım. Lakin şampiyon olduğumu duyunca çok memnun oldum ve rahatladım. Kendimle gurur duyuyorum. Ağabeyimle aramda 2 yaş var ve o da yelken sporuyla uğraşıyor. Müsabaka müddetince onunla daima bağlantı halindeydim ve o da benim kadar gerilim olmuştu. Her akşam beni arayarak bana taktikler verdi. Bu süreçte annem ve babamla çok bağlantı kurmadım zira onlarla konuşunca duygusallaşıyordum. Lakin şampiyon olduğumda hem annem hem babam memnunluktan ağlamak üzerelerdi.

ANTRENÖRÜ MEDİNE’NİN MUVAFFAKİYETİNİ ANLATTI
Medine ile 2016 yılından beri çalışan ve ona yelken sporunu sevdiren antrenörü Tamer Başlığ, Medine’nin şampiyonluk getirmesini bekliyorduk diyerek şunları söyledi:
“2016 yılında Göztepe Yelken Kulübü’nde baş antrenörken köy okullarındaki öğrencilerle ilgili bir proje başlatmıştık. Projede pilot bir köy okulu belirleyip 8 ile 10 yaş ortasındaki çocuklardan yelken konusunda istekli olanları fiyatsız olarak kursa almıştık. Medine de o öğrencilerden biriydi. Bu yıl Medine ile çok ağır bir süreç geçirdik. Yaklaşık 1 buçuk yıldır bu yarış özelinde çalışıyoruz diyebilirim. Medine favorimizdi ve şampiyonluk getirmesini bekliyorduk. Tarihte birinci kere Medine ile ülkemize dünya şampiyonluğunu getirdik.

ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRACAK
Biz optimist tekne üzerinde çalışıyoruz. Optimist tekne 15 yaşına kadar olan çocukların kullanabildiği bir teknedir. Dünya şampiyonasında ise kızlar ve erkekler tıpkı anda yarıştı. Medine ülkemizde birinci kez optimist sınıfında altın madalya alan kişi oldu. Müsabakanın genel klasmanın da ise 24’üncülük elde etti. Medine kazandığı altın madalya ile ismini da tarihe altın harflerle yazdıracak.

ŞAMPİYON OLMAK İÇİN DOĞMUŞ
Medine’nin en değerli özelliği çok sakin ve itidalli olması. Baskı ve gerilimi çok rahat bir halde kaldırabiliyor. Çok çalışkan bir çocuk. En kıymetli özelliklerinden bir başkası ise yarışın birinci anlarında değil son anlarında öne geçmesi. Medine arttan toparlamayı çok sever ve çok rahat yarışır. Açıkçası rakiplerini korkutan bir özelliği bu. Bir şampiyonun tüm özelliklerini taşıyor ve Medine bunun için doğmuş diyebilirim. Medine’nin köy okulundan çıkması ve bu başarıyı elde etmesi bence çok değerli. Bu başarısı maddi durumu kâfi olmayan ve köy okullarında okuyan öğrencilere de örnek olacak.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.