SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Zigana Tüneli’nde sona yaklaşılıyor

Zigana Tüneli’nde sona yaklaşılıyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Zigana Tüneli inşaatında sona gelindiğini belirterek …

Zigana Tüneli’nde sona yaklaşılıyor
Akacan The Mall
07.10.2022 12:37
0
A+
A-

Zigana Tüneli’nde sona yaklaşılıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Zigana Tüneli inşaatında sona gelindiğini belirterek “2023 yılı Nisan ayında bütün imalatlarımızı tamamlayıp Zigana Tünelimizi hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni Zigana Tüneli şantiyesinde incelemelerde bulunmak üzere bugün Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tünele kendi kullandığı araçla girerek incelemelerde bulundu. Akabinde tünel inşaatında gelinen nokta ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu, Trabzon ile Gümüşhane ortasında 14,5 kilometre uzunluğu ile dünyanın 3. ve Avrupa’nın en uzun çift tüp karayolu tüneli olacak yeni Zigana Tüneli’nin dünya çapında bir karayolu projesi olduğunu söyledi.
Tünelin en kısa müddette hizmete girmesi için çalışmaların 7/24 sürdüğünü tabir eden Bakan Adil Karaismailoğlu, “Nihayet sona yaklaşıyoruz. Türkiye’mizin coğrafik pozisyonu, ulaştırma ve haberleşme stratejimizi çok boyutlu ele elmayı gerektiriyor. Planlamalarımızı Bölgesel hudutları da aşarak global çapta yapıyoruz. Bu hakikaten hareketle bilhassa ulaşım alanında memleketler arası entegrasyonu, ekonomik kalkınmanın en değerli dinamolarından biri olarak gördük. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geçen son 20 yıl boyunca tüm ulaşım stratejilerini global eğilimleri dikkate alarak yaptık. Dünyayı Türkiye’ye bağlıyoruz. 1 Trilyon 631 milyar liranın üstünde yatırımla ulaştırma altyapılarımızı düzgünleştirmek, Türkiye’yi global bir lojistik harika güce dönüştürmek, ulaşım ağlarını genişletmek ve milletlerarası nakliyecilik güzergâhlarındaki eksik irtibatları tamamlamakta önceliklerimiz oldu. İşte bu noktada Doğu Karadeniz’in en değerli ticaret merkezi pozisyonundaki Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum’a bağlayan güzergâhta inşa ettiğimiz Zigana Tüneli’ne de bu açıdan bakmamız gerekiyor. Bu değerli projemizi, tüm Ortadoğu ülkelerinin Karadeniz’e ulaşması açısından hayati ehemmiyet taşıdığı farkındalığı ile değerlendirmekteyiz. Zigana Tüneli de bölgede yeni istihdam, iş alanları ve imkânları oluşturacak, bölge iktisadına değerli katkılar sunacaktır” diye konuştu.

“PROJEMİZ HİZMETE AÇILINCA MEVCUT YOL 8 KİLOMETRE KISALTILMIŞ OLACAK”

Akacan The Mall

Zigana Tüneli’nin kuzey-güney aksları kapsamında yapılan projelerin en kıymetlilerinden birisi olduğunu belirten Bakan Adil Karaismailoğlu “Zigana Tüneli projesi, Trabzon – Aşkale Yolu’nun 44. km’sindeki Maçka/Başarköy mevkiinde başlayıp, 67. km’de yer alan Köstere-Gümüşhane Yolu’na köprülü kavşak ile bağlanıyor. 12 metre genişliğindeki mevcut devlet yolu ikişer şeritli bölünmüş yol hâline gelecek. Projenin hizmete açılmasıyla, Zigana’nın tepesinde 2 bin 10 metre olan ve 1. tünelde bin 825 metreye indirilen kot, 600 metre daha aşağı çekilerek bin 212 metreye inmektedir. Tünelimizin sol tüpü 14 bin 448 metre, sağ tüpü 14 bin 477 metre uzunluğunda olmak üzere çift tüpten oluşuyor. Toplam uzunluğu ilişki yolları ile birlikte 15,1 km’ye ulaşacak. Kazı-destekleme ve kesin beton kaplama çalışmalarını aslında tamamlamıştık. Devam eden çalışmalar kapsamında kıymetli basamakları geride bıraktık. Elektro mekanik imalatlar devam ediyor. Tünel çıkış kavşağında bulunan 126 metre uzunluğundaki ardgerme köprü imalatlarını da tamamladık. Projemiz hizmete açılınca mevcut yol 8 kilometre kısaltılmış olacak. Böylelikle seyahat mühleti yaklaşık 30 dakika azalacak. Bu da büyük tasarruf avantajları sağlayacak. Vakitten 40 milyon TL, akaryakıttan 99 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 139 milyon TL tasarruf edilecek. Karbon salımı da 18 bin ton daha az gerçekleşecek. Zigana Tünelinin açılışına artık sayılı günler kaldı. 2023 yılı nisan ayında bütün imalatlarımızı tamamlayıp Tünel’imizi hizmete açmayı hedefliyoruz” halinde konuştu.

“ZİGANA TÜNELİ, BÖLGEMİZİN İKTİSADINA YENİ BİR SOLUK GETİRECEK”

Zigana Tüneli faaliyete geçtiğinde bilhassa kış aylarında yaşanan zahmetlerin tarihe karışacağını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu “Kış aylarında yaşanan sıkıntıyı tarihe gömerek yol kullanıcılarına inançlı ve konforlu seyahat imkânı sağlayacağız. Ayrıyeten, mevcut Trabzon-Gümüşhane sınırında bulunan keskin virajlar, rampalar ile birlikte dik yamaçlardan taş düşmesi üzere sorunlarda ortadan kalkacak. Trafiğin Karadeniz kıyı bölümündeki yerleşkelere, limana, turizm ve sanayi merkezlerine problemsiz akışı artık mümkün olacak. Böylelikle milletlerarası ticaretin daha süratli ve sağlam yapılmasına büyük katkılar sunacağız. Zigana Tüneli, bölgemizin iktisadına yeni bir soluk getirecek. Zigana Tüneli ve irtibat yolarının imali, tasarımı ve denetiminde yüzde 100 yerli ve ulusal kaynaklar kullanıldı. Proje büsbütün Türk mühendisleri ve personelleri tarafından inşa edildi. Ayrıyeten karayolu tünellerinde Türkiye’de birinci kere yapılan “dikey şaft yapıları” Zigana Tüneli’nde teşkil edildi. Proje kapsamındaki 3 istasyonun her birinde 1 pak, 1 de kirli hava olmak üzere toplam 6 adet havalandırma şaft yapısı bulunuyor. Teknik, mühendislik boyutuyla yerli ve ulusal çalışmaların bir öteki zaferi olacak. Avrupa’nın ve dünyanın tepesindeki yapılardan biri ortasına yerleşecek Zigana Tüneli, Trabzon ve Gümüşhane’nin geleceğine vurulacak bir mühür üzere: Açılışıyla bölgenin gelişimi ve kalkınmasında kıymetli bir ivme oluşturacak. Kullananlara, bölge halkına kazandıracaklarıyla Türkiye’nin gurur projeleri ortasında yerini alacak” tabirlerini kullandı.

Bakan Adil Karaismailoğlu, Trabzon’da yürütülen Yasal Bulvarı, Maçka- Trabzon, Of-Çaykara, Akçaabat-Söğütlü-Yıldızlı Yolu, Araklı-Dağbaşı-Yolu, Akçaabat-Düzköy Yolu, Düzköy-Tonya Yolu üzere toplam proje fiyatı 26 milyar 905 milyon lira olan 24 karayolu projesinin de devam ettiğini kelamlarına ekledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.