STERLIN
23,4150
DOLAR
19,0958
EURO
20,5574
ALTIN
1.202,66
BIST
5.027,65
SON DAKİKA
Sahte vali okulları tatil etti! – KIBRIS HABER
İnşaat malzemeleri ihracat miktarı 2022’de yüzde 11 düştü
Depremzede çocuklara akran desteği
Bakan Bilgin açıkladı: Zamlı maaşlar Nisan’da yatacak
Petrolde yükseliş ivmesi
Togg’a ön siparişte son saatler
Şanlıurfa, yine sele teslim oldu! – KIBRIS HABER
Orlando Bloom, Zelenski ile görüştü
NATO: Rusya’nın nükleer söylemi sorumsuzca ve tehlikeli
Bu bölgeler için yeni su hattı döşeniyor! – KIBRIS HABER
26 yaşındaki genç, motosiklet kazasında hayatını kaybetti! – KIBRIS HABER
Eriğin tanesi 10, kilosu 1000 liradan satışta! – KIBRIS HABER
Bakan Kirişci: Diyarbakır’a hayırlı, uğurlu olsun
AK Parti’li Canikli: 7’li masa küresel sermayenin avukatlığına soyunmuş
Reel kesim güven endeksi Mart ayında arttı
Dolandırıcılıkta yeni sistem: Mesai bitti
İsias Otel’in enkazından sağ kurtarılan Ömer Faruk Ağaoğlu hayatını kaybetti! – KIBRIS HABER
Altında Fed ve Hindistan fiyatlaması
Bayraktar TB3 birinci kere TEKNOFEST’te sergilenecek
Sektörel inanç hizmette yükseldi, perakende ve inşaatta düştü
Birinci Konutum Arsa İstanbul çekilişleri başladı
Brent Petrol varil fiyatı! – KIBRIS HABER
TÜRKÇİMENTO: Çimento kesiminde kapasite kullanımı düşüyor
Irak’tan Türkiye için kritik petrol kararı
Gerçek kesim itimat endeksi Mart’ta yükseldi
Kuzey Kore’den Japon Denizi’ne 2 balistik füze denemesi
Bayraktar TB3 birinci defa görüntülendi
Usta oyuncu hayatını kaybetti! – KIBRIS HABER
O bölgede uzun süreli elektrik kesintisi yaşanacak! – KIBRIS HABER
Ersin Tatar, temaslarda bulunmak üzere Londra’ya gidiyor! – KIBRIS HABER

Zelzele bölgesine taşınabilir elektrik tahlili: Bölgedeki çadırlarda kesinlikle olmalı

Elektrik elektronik teknolojisi alanı öğretmeni Mustafa Gaval, güneş gücünü elektrik gücüne dönüştüren ve çarçabuk taşınabilen bir aygıt tasarladı. Aygıtın aydınlatma, telefon şarj etme ve siren özellikleriyle sarsıntı bölgesinde hayatı kolaylaştırması hedefleniyor. Gaval, ‘Günakım’ ismini verdiği aygıtı misyon yaptığı okula bağışladı.

Zelzele bölgesine taşınabilir elektrik tahlili: Bölgedeki çadırlarda kesinlikle olmalı
CyborNFT
18.03.2023 10:40
0
A+
A-

Deprem bölgesine taşınabilir elektrik tahlili: Bölgedeki çadırlarda kesinlikle olmalı
Elektrik elektronik teknolojisi alanı öğretmeni Mustafa Gaval, güneş gücünü elektrik gücüne dönüştüren ve çarçabuk taşınabilen bir aygıt tasarladı. Aygıtın aydınlatma, telefon şarj etme ve siren özellikleriyle sarsıntı bölgesinde hayatı kolaylaştırması hedefleniyor. Gaval, ‘Günakım’ ismini verdiği aygıtı vazife yaptığı okula bağışladı.

İstanbul Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde misyon yapan öğretmen Mustafa Gaval, Kahramanmaraş merkezli sarsıntıların akabinde izlediği bir televizyon programında spikerin ‘deprem bölgesine bir kamyon taşınabilir şarj aygıtı geldi ancak elektrik olmadığı için hepsi çöp oldu’ cümlesinden sonra harekete geçti ve zelzele bölgesinde günlerce süren elektrik muhtaçlığına süratli ve pratik bir tahlil bulmak için işe koyuldu. Elektrik yoksa güneş gücünden faydalanabileceğimiz taşınabilir bir güç kaynağı yapabilirim fikri ve 27 yıllık alan deneyimiyle ‘Günakım’ ismini verdiği aygıtı tasarladı.

7 SAATTE ŞARJ OLUYOR
Tasarladığı aygıtın bilhassa zelzelenin birinci 10 gününde çok gerekli olacağının altını çizen Gaval, “AFAD’ın zelzele çadırlarında kesinlikle bu türlü bir eserin olması gerektiğine inanıyoruz. Zira ışık yok, elektrik yok, telefonu şarj edecek bir eser yok. Bu o kadar maliyetli bir eser değil ve epeyce da kullanışlı. Yalnızca zelzele bölgesinde değil kırsal alanlarda, pikniklerde ve köylerde de rahatlıkla kullanılabilir. Eser güneş panelini açtığımız anda 7 saat içinde kendini şarj edebiliyor” diye konuştu.

CyborNFT

‘SU ISITICIYI ÇALIŞTIRABİLİR’
Bu usul güneş gücü sistemlerinin kullanıldığını lakin taşınabilir olarak hiç yapılmadığını belirten Gaval, “Bir akü, güneş paneli ve regülatörü birleştirdim. İçine ateş muhtaçlığının giderilmesi için otomobillerde da kullanılan çakmaktan koydum. Güçlü bir ses çıkaran sireni, aydınlatma sistemi ve gece lambası da mevcut. Bunun yanı sıra USB girişi sayesinde cep telefonlarını şarj edebiliyor. 12 voltluk kahve makinesi, su ısıtıcı üzere birtakım küçük elektrikli aletlerin çalıştırılmasına da imkân tanıyor” dedi.

PATENT BAŞVURUSU YAPILDI
Cihazdaki ikili aydınlatma lambası yaklaşık 15 saat, dörtlü aydınlatma lambaları 14 saat, ikili gece lambası ise kesintisiz 28 saat boyunca aydınlatma sağlayabiliyor. Aygıtın lambaları ya da öbür özellikleri kullanılmadığındaysa 5 cep telefonunu tek seferde büsbütün şarj edebiliyor. Günakım isimli aygıtın imalinin epey kolay olduğunu lisana getiren Gaval, yalnızca 4-5 saatte bu eseri tasarladığını belirtiyor. Aygıtın yararlı eser tasarımı olarak patent başvuruysa okul tarafından yapıldı. Gaval, “Güneş gücünü elektrik gücüne dönüştüren birçok aygıt var ancak Günakım’ın en değerli farkı rahatlıkla taşınabilir olması. Şayet talep gelirse okul olarak seri üretime geçmeye de hazırız” diye konuştu.

GÜNAKIM’IN ÖZELLİKLERİ
– Gece lambası
– Aydınlatma
– Siren sesi
– Elektronik aygıt şarj etme
-12 volt çıkışıyla elektronik aygıt çalıştırma

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.