SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Zelzele bölgesine can verecek merkez! Aktarma merkezi ile e-ticaret güçlü kalmaya devam edecek

Trendyol, 500 milyon liralık yatırımla Adana’da dev aktarma merkezini hizmete açtı. Zelzeleyle birlikte bölgeye değerli bir lojistik takviye sağlayan merkez bundan sonra da bölgeye gelen gereçlerin tedariki için faaliyetlerini üç vardiya çalışarak sürdürecek. Ayrıyeten bölgede üretilen eserlerin de yurtiçi ve yurtdışına ulaşmasını sağlayarak ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor.

Zelzele bölgesine can verecek merkez! Aktarma merkezi ile e-ticaret güçlü kalmaya devam edecek
Akacan The Mall
24.03.2023 08:06
0
A+
A-

Deprem bölgesine can verecek merkez! Aktarma merkezi ile e-ticaret güçlü kalmaya devam edecek
Trendyol, 500 milyon liralık yatırımla Adana’da dev aktarma merkezini hizmete açtı. Zelzeleyle birlikte bölgeye kıymetli bir lojistik dayanak sağlayan merkez bundan sonra da bölgeye gelen gereçlerin tedariki için faaliyetlerini üç vardiya çalışarak sürdürecek. Ayrıyeten bölgede üretilen eserlerin de yurtiçi ve yurtdışına ulaşmasını sağlayarak ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor.

E-ticaret platformu Trendyol, 500 milyon liralık yatırımla Adana’da büyük bir aktarma merkezi açtı. Olağan kaidelerde daha ileri bir tarihte açılması planlanan Trendyol Adana Aktarma Merkezi, şirket tarafından sarsıntının akabinde süratle devreye alındı. 20 bin metrekarelik merkezin uzun vadede de zelzele bölgesinin lojistik gereksinimlerini karşılaması ve bölgedeki e-ticaretin üssü olması hedefleniyor. Adana’daki merkezde gazetecilere bilgi veren Trendyol Kümesi Lideri Çağlayan Çetin, “Depremle birlikte açılışı öne çektik ve böylelikle zelzele sonrasında bölgede oluşan lojistik gereksinimi için kritik bir adım atmış olduk. Şimdiye kadar binlerce malzemeyi depremzedelere ulaştırdık. Bölgedeki işletmelere ve çalışanlara nakit takviye verdik. Sıcak yemek muhtaçlığı için seyyar mutfaklar kurduk. Yüzlerce istekli kuryemiz alanda çalıştı çalışmaya da devam ediyor” dedi.

1 MİLYAR LİRALIK DESTEK

Akacan The Mall

Bölgenin süratle toparlanabilmesi için ekonomik ve toplumsal kalkınmanın birlikte gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Çağlayan Çetin, “Bölgede, Trendyol markalı eserleri üreten 18 fabrika, 65 atölye ve 4 binden fazla çalışan bulunuyor. Bölgeye önemli istihdam ve ticari katkı sağlayan bu işletmelerimizin tekrar ayağa kalkarak üretime başlaması için tüm gücümüzle takviye olmaya devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar bölgedeki Trendyol markalı eser üreticilerimize sağladığımız geliri bir evvelki seneye nazaran 3 kat arttırarak yaklaşık 1 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Adana Aktarma Merkezi’nin açılış toplantısına katılan (Soldan sağa) Trendyol Kümesi İnsan Kaynakları Lideri Beti Yuhay Almozlino, Trendyol Kümesi Pazaryeri Satış ve İş Geliştirme Yöneticisi Özkan Çokaygil, Trendyol Kümesi Kurumsal İrtibat Yöneticisi İrem Poyraz, Trendyol Kümesi Lideri Çağlayan Çetin, Trendyol Express’ten Sorumlu Lider Ömür Batu Şengül, Trendyol Go’dan Sorumlu Lider Austin Kim, Trendyol Kümesi Pazarlama Bağlantısı Yöneticisi İrem Yılandil, basın mensuplarına bilgi verdi.

‘DÜNYAYA SATSINLAR DİYE EĞİTECEĞİZ’

Afet bölgesindeki satıcılarının 2022’de 10.5 milyar liralık satış hacmine sahip olduğunu anlatan Çetin, “Bu yıl için amacımız 16 milyar liraydı. zelzele buna pürüz olmasın, bu gayeye yeniden de ulaşabilsinler diye takviyelerimizi sürdüreceğiz. Bölgeye 3 yılda 70 milyar liralık bir ticaret hacmi sağlamak istiyoruz” dedi. Bölgede 35 bin satıcılarının olduğunu söz eden Çetin, “Deprem sonrası 10 bin satıcımız faal değil ancak 9 bin yeni satıcı da sisteme dahil oldu. Biz tıpkı vakitte Almanya ve Azerbaycan başta olmak üzere tüm satıcılarımızı dünyaya eser satma konusunda eğiteceğiz ve onlara takviye vereceğiz” diye konuştu.

‘YARININ KÖYLERİ’ HATAY’A DA TAŞINACAK

KASIM ayında UNDP işbirliğinde kırsal kalkınmanın desteklenmesi gayesiyle Yarının Köyleri projesini başlattıklarını hatırlatan Trendyol Kümesi Kurumsal İrtibat Yöneticisi İrem Poyraz, “Daha evvel Adana ve Diyarbakır’da iki köy kurmuştuk. Bu vilayetlerdeki merkezlerimizden etraf vilayetler de faydalanıyor. Artık Hatay’ı da bu projeye dahil ediyoruz. Bu proje ile bölgedeki mahallî iktisadın kalkınması için e-ticaret, e-ihracat ve toplumsal eğitimler verilecek. Dayanaklar sağlanacak. Ayrıyeten eğitim de bölge için çok değerli. Depremzede üniversite öğrencilerine Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde hayata geçirdiğimiz “Trendyol Kalpten Kalbe Burs Fonu” ile eğitim hayatları boyunca burs takviyesi vereceğiz” dedi.

E-TİCARET POTANSİYELİ ARTACAK

Adana Aktarma Merkezi ile ilgili ayrıntıları paylaşan Trendyol Express’ten Sorumlu Lider Ömür Batu Şengül, “Aktarma merkezleri lojistiğin can damarı. Lojistik de e-ticaretin. Yeni aktarma merkezi yatırımı ile değerli bir istihdam sağlayarak bölgenin iktisadının kalkınmasına katkı sağlayacak; bölgenin e-ticaret potansiyelini artıracağız. Adana’da aktarma merkezimizde şu an 150 şahsa istihdam sağlıyoruz. Potansiyel iş hacmini göz önünde bulundurduğumuzda ise bu sayının 2 yıl içinde üç katına çıkmasını öngörüyoruz” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.