SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Zelenski’den Rus askerlerin annelerine Bucha çağrısı: Cesetleri görmenizi istiyorum

Zelenski’den Rus askerlerin annelerine Bucha çağrısı: Cesetleri görmenizi istiyorumUkrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Bucha’da Rus ordusu …

Zelenski’den Rus askerlerin annelerine Bucha çağrısı: Cesetleri görmenizi istiyorum
Akacan The Mall
04.04.2022 01:09
0
A+
A-

Zelenski’den Rus askerlerin annelerine Bucha çağrısı: Cesetleri görmenizi istiyorum
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Bucha’da Rus ordusu tarafından sivil katliamlar yapıldığına dair ifadelerini tekrarlayarak, “Her Rus askerinin annesinin Bucha’da, Irpin’de, Gostomel’de öldürülen insanların cesetlerini görmesini istiyorum” dedi.

Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev bölgesinde yer alan Bucha kentinde toplu katliamlar yaptığına dair ortaya çıkan görüntülerin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski Rusya’ya sert tepki gösterdi. Bucha ve diğer kentlerde sivillerin öldürüldüğünü, işkence yapıldığını ve kadınların tecavüze uğradığını ifade eden Zelenski, “Yüzlerce insan öldürüldü. İşkence gördü, siviller vuruldu. Sokaklarda cesetler, mayınlar. Yağmanın bilinen sonuçları. Katiller, çapulcular! Kendilerine ordu diyenler! Onlar bu yaptıklarından sonra ancak ölümü hak ederler!” dedi.

“HER RUS ASKERİNİN ANNESİNİN ÖLDÜRÜLEN İNSANLARI GÖRMESİNİ İSTİYORUM”

Akacan The Mall

Rus askerlerinin annelerine seslenen Zelenski, “Her Rus askerinin annesinin Bucha’da, Irpin’de, Gostomel’de öldürülen insanların cesetlerini görmesini istiyorum. Onların suçu ne? Neden öldürüldüler? Sokakta bisikletine binen adam ne yaptı? Barışçıl şehirlerdeki sıradan insanlar ne yaptı? Kadınlar neden küpeleri kulaklarından çıkarıldıktan sonra boğuldu? Kadınlar nasıl çocukların önünde tecavüze uğrayabilir ve öldürülebilir? Ölürken bile vücutlarıyla alay edildi. Neden insanların vücutları tanklarla ezildi? Ukrayna’nın Bucha şehri Rusya’nıza ne yaptı? Bütün bunlar nasıl mümkün oldu? Rus anneler, sen çapulcu yetiştirirken aynı zamanda nasıl cellat oldular? Çocuklarınızın içinde ne olduğunu göremediniz mi? İnsani olan her şeyden mahrum olduklarını görmeden edemediniz. Vicdansızlar, kalpsizler. Kasten ve zevkle insan öldürdüler” dedi.

“SAVAŞ SUÇU ARAŞTIRMALARI İÇİN ADALET KOMİSYONU OLUŞTURMAYA KARAR VERDİM”

Bucha kentinde yaşananlara dair özel bir komisyon oluşturulacağını aktaran Zelenski, “Ülkemizdeki işgalcilerin her suçunu soruşturmak ve kovuşturmak için Ukrayna’da özel bir adalet komisyonu oluşturmaya karar verdim. Bu mekanizmanın özü, ulusal ve uluslararası müfettişler, savcılar ve hakimlerden uzmanların ortak çalışmasıdır. Bu mekanizma Ukrayna halkına karşı bu korkunç savaşa ve halkımıza karşı işlenen suçlarına sebep olan ve bir şekilde bu suçlara ortak olanları adalete teslim edecektir. Dışişleri Bakanlığı, Başsavcılık, Ulusal Polis, Güvenlik Teşkilatı, İstihbarat Teşkilatı ve yetkileri dahilindeki diğer yapılar, mekanizmanın bir an önce işlemesini sağlamak için her türlü çabayı göstermelidir. Bu çalışmaya katılabilecek ve adaletin tesis edilmesine yardımcı olabilecek dünyadaki tüm vatandaşlarımızı ve Ukraynalı dostlarımızı da buna davet ediyorum” dedi. Zelenski, “Zaten dünya birçok savaş suçu gördü. Ancak Rus ordusunun savaş suçlarını bu tür kötülüğün dünyadaki son tezahürü olduğunu göstermek için mümkün olan her şeyi yapmanın zamanı geldi. Bu tür suçlardan suçlu bulunan herkes özel bir Cellat Defterine yazılacak, bulunup cezalandırılacaktır” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞ SUÇLARI BM GÜVENLİK KONSEYİ’NDE ELE ALINACAK”

Ülkesinde yaşananları tüm uluslararası alanlarda dünyaya duyuracaklarını belirten Zelenski, “Düşmanı birkaç bölgeden uzaklaştırdık. Ancak Rus birlikleri hala diğer bölgeleri kontrol altında tutuyor. İşgalciler bazı bölgelerden uzaklaştırıldıktan sonra bu yerlerden daha kötü şeyler ortaya çıkıyor. Daha fazla ölüm ve istismar. Çünkü ülkemize gelen Rus ordusunun doğasında bu var. Bunlar başka türlü yapamayan ucubeler. Böyle emir aldılar. Ukrayna’nın tüm ortakları, devletimizin geçici olarak işgal edilen topraklarında neler olduğu hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirilecektir. Rus işgali sırasında Bucha ve diğer şehirlerdeki savaş suçları da salı günü BM Güvenlik Konseyi tarafından ele alınacak. Rusya’ya karşı kesinlikle yeni bir yaptırım paketi olacak. Ama eminim ki bu yeterli değil. Daha fazla sonuca ihtiyaç var. Sadece Rusya hakkında değil, aynı zamanda bu kötülüğün topraklarımıza gelmesine gerçekten izin veren siyasi tavırlar hakkında da” dedi.

“UKRAYNA’YI REDDEDEREK RUSYA’YI YATIŞTIRABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNDÜLER”

Ülkesinin savunmasına destek olmayan NATO’yu eleştiren Zelenski, “Bugün Bükreş’teki NATO zirvesinin on dördüncü yıldönümü. O zaman Ukrayna’yı Doğu Avrupa’daki ‘gri bölge’den çıkarma şansı vardı. Ukrayna’nın NATO üyesi olabileceğine dair iyimser diplomatik açıklamalara göre, 2008’de Ukrayna’yı ittifaka kabul etme konusunda gizli bir ret vardı. Bazı politikacıların Rusya’ya yönelik saçma korkuları gizlendi. Ukrayna’yı reddederek Rusya’yı yatıştırabileceklerini düşündüler. Bu yanlış hesaplamadan bu yana geçen 14 yıl içinde Ukrayna, Donbass’ta bir darbe ve sekiz yıllık savaş yaşadı. Şimdi Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en kötü savaşta yaşam mücadelesi veriyoruz” dedi.

Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel’i ve Fransa’nın eski Cumhurabaşkanı Nicolas Sarkozy’yi Bucha’yı ziyarete ve Rusya’ya taviz politikasının 14 yılda nelere yol açtığını görmeye davet eden Zelenskiy, “İşkence gören Ukraynalıları kendi gözlerinizle görmek için. Batı’yı suçlamıyoruz. Bunu halkımıza karşı yapan belirli Rus ordusu dışında kimseyi suçlamıyoruz. Ama kararsızlık hakkında konuşma hakkımız var. On dört yıl önce Rusya’nın Bükreş’teki lideri (Vladimir Putin) Batılı liderlere Ukrayna gibi bir ülke olmadığını söyledi. Ve böyle bir ülkenin olduğunu kanıtlıyoruz. Oldu ve olacak. Biz dünyada güçlülerin ardında saklanmayacağız. Topraklarımıza gelen bu kötülükten kendimizi korumak için silah yardımı istemek zorunda değildik. Biz talep etmeden yine de bize gerekli tüm silahları vermek zorunda kaldılar. Çünkü başlarına gelen kötülüğün ve beraberinde neler getirdiğinin kendileri çok iyi biliyorlardı” dedi.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.