SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Zafer Günü’nde sürpriz yok! İşgali savundu ‘Büyük savaş istemiyoruz’ dedi

Zafer Günü’nde sürpriz yok! İşgali savundu ‘Büyük savaş istemiyoruz’ dediNazilerin mağlubiyetinin kutlandığı Zafer Günü’nde konuşması merakla …

Zafer Günü’nde sürpriz yok! İşgali savundu ‘Büyük savaş istemiyoruz’ dedi
Akacan The Mall
10.05.2022 07:24
0
A+
A-

Zafer Günü’nde sürpriz yok! İşgali savundu ‘Büyük savaş istemiyoruz’ dedi
Nazilerin mağlubiyetinin kutlandığı Zafer Günü’nde konuşması merakla beklenen Rusya başkanı Putin, beklenenin tersine yeni ve agresif bir bildiri vermedi. ‘Önleyici harekât’ yaptıklarını savunan Putin, Batı’ya da ‘Küresel savaş istemiyoruz’ bildirisini verdi.

Nazi Almanya’sının İkinci Dünya Savaşı’nda mağlubiyetinin 77. yıldönümü vesilesiyle Rusya’nın başşehri Moskova’daki Kızıl Meydan’da 9 Mayıs Zafer Günü askeri geçit merasimi dün gerçekleştirildi. Bu merasimde Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in Ukrayna savaşı ile ilgili ne ileti vereceği merakla bekleniyordu. Merasimde konuşma yapan Putin, Ukrayna savaşıyla ilgili yeni bir atak planı açıklamak yerine savunmada kalmayı tercih etti.

YABANCI KONUK KATILMADI

Akacan The Mall

Rastgele Batılı ülkeden, hatta eski Sovyet cumhuriyetlerinden hiçbir yabancı konuğun katılmadığı bu yılki merasimde kürsüde tek başına uzunluk gösteren Putin, başlattığı savaşı savunmak için, “Onlar saldırmadan evvel biz birinci davranarak önleyici harekât başlattık. Öbür dermanımız yoktu” dedi. Merasimde epeyce bitkin görünen Putin Batı’ya da bildiri vererek, “Rusya, yeni bir global savaş istemiyor” demesi dikkat çekti. Kızıl Meydan’daki askeri geçitte tek bir “Z” harfi işaretinin bulunmaması da gözden kaçmadı.

‘TÜM YOLLARI DENEDİK’

9 Mayıs Zafer Günü merasiminde Putin’in Ukrayna’ya resmen savaş açacağı ve Rusya’da seferberlik ilan edeceği söylenirken Rusya başkanı, savunmada kalmayı tercih etti. Ukrayna’nın 8 yıl evvel çok milliyetçi neo-Nazi’lerin eline geçtiğini tez eden Putin, Rusya’nın günümüzde aslında Kiev rejimiyle değil, onun gerisinde duran ABD ve NATO ile savaştığını da ileri sürdü.

2021 yılı Aralık ayında Batı’ya güvenlik garantileri mutabakatı sunduklarını hatırlatan Putin, “Biz Ukrayna krizinin masada tahlile kavuşması için tüm yolları denedik. Batı’ya aradığımız güvenlik garantileri teklifleri getirdik. Fakat onların niyeti başından beri farklı olduğu için sonuç alınamadı. Barışçıl tahlil aramak yerine NATO alt yapısı Rusya hudutlarına yanaşmaya başladı. Ukrayna’da yalnızca Donbas bölgesi değil, Rusya toprağı olan Kırım da taarruz tehdidi altındaydı. Bize hiçbir baht bırakmadıkları için onlar saldırmadan evvel biz evvel davranarak özel harekâtı başlattık. Rusya, Ukrayna’da ilhakçı değil. Özel askeri operasyon tarih boyunca Rus topraklarında cereyan ediyor. Burada Nazizmin tekrar hortlamasına asla müsaade vermeyeceğiz” sözüyle şimdiki Ukrayna müdahalesinin Rusya açısından İkinci Dünya Savaşıyla tıpkı kıymeti taşıdığı vurgulamış oldu.

‘HEDEFLERE ULAŞINCAYA KADAR DEVAM EDECEK’

Vladimir Putin, meçhul asker anıtına çelenk koyarken, “Ukrayna’da Donbas bölgesinin güvenliğinin sağlanması için özel askeri harekâtımız, planlandığımız üzere tüm amaçlara ulaşılana kadar devam edecek” dedi.

ZELENSKİ: YAKINDA İKİ BAYRAM KUTLAYACAĞIZ

Rusya Devlet Lideri Putin Kızıl Meydan’da konuşma yaptığı sırada Ukrayna başkanı Zelenski de ona Kiev’den yanıt verdi. Kiev merkezine çıkarak konuşma yapan Zelenski, “Ukrayna, İkinci Dünya Savaşı’nda 2 bin 194 gün boyunca yalnızca ve yalnızca vatanı için savaştı. Artık de 75 günden bu yana ülkemizi Rusya saldırısına karşı savunuyoruz. Saldırgan Rusya bu savaşı kaybetmeye mahkum. Münasebetiyle yakın gelecekte Ukrayna’nın iki zafer bayramı kutlayacağını şimdiden söyleyebilirim” dedi.

‘RUSYA O SENARYOLARI KABUL EDEMEZDİ’

Ukrayna’da yaşananları Batı’nın Rusya’ya savaş açmasına benzeten Putin, “ABD ve NATO’daki ortakları bilhassa SSCB’nin parçalanmasından sonra tüm dünyaya kendi malı üzere bakmaya başladı. Hâkim ve bağımsız Rusya onların yazdığı senaryoları kabul edemezdi. Aramızdaki tüm önemli uyuşmazlık ve bir dizi soruna karşın biz büyük bir savaşın çıkmasını istemiyoruz. İkinci Dünya Savaşı gibisi global çatışmanın patlak vermesini istemiyoruz” kelamlarıyla Batı’ya nükleer savaş başlatmak niyetinde olmadığı sinyalini de vermiş oldu. Putin’in bu kelamları Ukrayna’da amaç küçülttüğünün göstergesi olarak da yorumlandı.

UÇAKLAR YERDE KALDI

Moskova’da Ukrayna savaşı gölgesinde yapılan bu yılki 9 Mayıs askeri geçit merasiminde Putin’in uçakları da yerde kaldı. Askeri geçidin başlamasına dakikalar kala Kremlin’den açıklama yapılarak “Moskova üzerinde elverişsiz hava şartları dikkate alınarak uçaklar merasime katılmayacak” dendi. Rusya Savunma Bakanlığına yakın kaynaklara nazaran hava gösterisinin iptal edilmesinde iki faktör rol oynadı. Birincisi Rusya Stratejik Kuvvetler Komutanlığının “Kıyamet Uçağı” olarak bilinen IL-80 nükleer savaşı komuta uçağının arızalanması gösterildi. İkinci münasebet ise Kızıl Meydan üzerinden geçecek avcı uçakların gökyüzünde “Z” harfi çizecek olmasıydı. Bunu da hükümetin istemediği ileri sürüldü.

‘Z’ HARFİ ORTADAN KAYBOLDU

Ukrayna savaşının başladığı günden bu yana Rusya’nın işgalinin simgesi haline gelen “Z” harfi de 9 Mayıs merasiminde ortadan kayboldu. Kızıl Meydan’da uzunluk gösteren tek bir askeri araç yahut askerde “Z” harfi yoktu. Bu simgenin kayboluşu, Rus propagandasının, “Z” işaretini Moskova’nın aleyhine dönmeye başladığını fark ettiği için kaldırdığı yorumları yapıldı.

POLONYA’DAKİ RUS ELÇİSİNE BOYALI HÜCUM

Rusya’nın 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamalarını dış ülkelere yayma teşebbüsü muhalefetle karşılandı. Polonya’nın başşehri Varşova’da meçhul asker anıtına çelenk koymaya giden Rus Büyükelçisi Sergey Andreyev kimlikleri belirlenemeyen bireyler tarafından Ukrayna’da akan kanın tasvir edildiği kırmızı boyalı akına uğradı. Yüzü kızıla bürünen Rus diplomat, polisin müdahalesi ile saldırganların elinden kurtarıldı.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.