SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Z kuşağı sürdürülebilir gıda istiyor

Z kuşağı sürdürülebilir gıda istiyorSosyal medya platformu Twitter’ın çeşitli sektörlerdeki veri ve uzman analizlerini içeren BirdsEye raporuna …

Z kuşağı sürdürülebilir gıda istiyor
Akacan The Mall
29.04.2022 07:40
0
A+
A-

Z kuşağı sürdürülebilir gıda istiyor
Sosyal medya platformu Twitter’ın çeşitli sektörlerdeki veri ve uzman analizlerini içeren BirdsEye raporuna göre, pandemiyle birlikte sosyal medyada sürdürülebilir gıda üzerine yapılan tartışmalar arttı. Burada gerçekleşen konuşmaların yüzde 46.5’i Z kuşağı tarafından yapılırken, gıda kullanımı ve geri dönüştürme yöntemleri öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

SON birkaç yıldır işletmeler, pandemi koşullarına ve sürekli gelişen tüketici davranışlarına uyum sağlamak için çalışma şekillerini değiştiriyor. Bu değişikliğin bir kısmı ise Twitter’da gerçekleşiyor. Bu nedenle Twitter, pandemi koşulları ile değişen davranışları daha iyi anlamak için teknoloji, finans, spor, gıda gibi çeşitli sektörlerde veriler ve uzman analizleri içeren ilk BirdsEye raporunu yayınladı. Twitter’ın resmi ortakları tarafından hazırlanan ve Twitter sohbetlerindeki verilere dayanan rapor; tüketici trendlerinin yanı sıra gıda endüstrisine dair de önemli bulgular paylaştı.

PANDEMİ ETKİLERİYLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Akacan The Mall

Sürdürülebilirlik gıda endüstrisinde bir süredir konuşuluyor olsa da Twitter’da gıda üzerine konuşmalar pandemi ile birlikte sektör genelinde olukça değişti; markalar karantinaların yol açtığı etkiler ve hızlı değişimlerle mücadeleye devam ediyor. BirdsEye raporuna göre, Twitter’da son yıllarda gıda sürdürülebilirliği konuşmalar sürekli artıyor. Sürdürülebilir gıda ile ilgili tüm konuşmaların yüzde 46.5’i ise “Z kuşağı” tarafından (1997-2012 arasında doğan nesil) yürütülürken gıda tedariki, gıda kullanımı ve geri dönüştürme yöntemleri öne çıkan başlıklar arasında.

TARLADAN SOFRAYA

Raporda öne çıkan bulgular arasında ekolojik gıda üretimi paylaşımlarının yüzde 3 oranında azalması ve çevreci gıda pratikleri üzerine atılan Tweet’lerin yüzde 54.4’ünün “plastik” kelimesini içermesi öne çıkan diğer önemli bulgular arasında yer alıyor. Bununla birlikte, protein üzerine yapılan konuşmaların yüzde 87.8’inin bitki bazlı proteinler üzerine olması da dikkatleri çeken detaylar arasında yer alıyor. Bu arada, Twitter’daki “2021 Dünya Günü” tartışmalarının yüzde 6.5’i, yeni dikey tarım gelişmeleri ve tarladan sofraya çözümler üzerine gerçekleşmesi de dünyanın gıdanın sürdürülebilirliği noktasında ne kadar hassas olduğunu da ortaya koydu.

TÜKETİCİLERİN YÜZDE 35’İNİN MARKA TERCİHİ FARKLILAŞTI

BIRDSEYE raporu kapsamında yapılan analizlerde guda sürdürülebilirliğini etkilemek için markaların da önemli bir rolü olduğu ortaya koyuldu. Yapılan araştırmalarda tüketicilerin yüzde 35’inin pandemi öncesine göre sürdürülebilir referanslara dayalı markaları daha çok tercih ettiği belirtilirken, uzun vadeli sürdürülebilir taahhütleri görmek istediği belirtildi.

GIDANIN GELECEĞİ NEREYE EVRİLECEK?

RAPORA göre, Twitter’daki gıda atığı üzerine sohbetlerin yüzde 75’inden fazlası olumsuz yorumlar içeriyordu. Bu kapsamda, yapılan analizde ise şu ifadelere yer verildi: “Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yanı sıra tek kullanımlık plastik alternatiflere yönelik tüketici ilgisi sürdükçe tartışmalar da devam edecek. Gıdanın geleceğine hazırlanmak, plastik ve ete olan bağımlılığımızı azaltmak anlamına geliyor. Bu nedenle endüstri trendleri, atıklarını azaltmak için kompostlanabilir ambalajlar ve yenilebilir pipetler gibi plastik alternatiflere yönelmeye başladı. Diğer yandan birçok tüketici bitki veya biyo-bazlı alternatif protein seçenekleriyle giderek daha fazla ilgileniyor. Bu alternatifler, daha fazla gıda dönüştürme verimliliğine sahip, daha düşük sera gazı emisyonları üretiyor ve çevreye, gıda ve beslenme güvenliğine ve daha sağlıklı bir yaşam tarzına olumlu katkı sağlıyor.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.