SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Yurtta LGS bu türlü geçti

Yurtta LGS bu türlü geçtiUlusal Eğitim Bakanlığı tarafından iki oturum olarak yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi imtihanda …

Yurtta LGS bu türlü geçti
Akacan The Mall
05.06.2022 13:37
0
A+
A-

Yurtta LGS bu türlü geçti
Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından iki oturum olarak yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi imtihanda yüz binlerce  aday ter döktü.  Sabah 9.30’da başlayan sözel oturum için öğrenciler saat 9.00’da kimlik ve imtihana giriş evrakları ile imtihan yerlerine alındı. Saat 10.45’te bitecek olan sözel oturumun akabinde saat 11.30’da sayısal oturum başladı. 80 dakika süren bu oturumun akabinde imtihan 12.50’de sona erdi. 2 yıllık pandeminin akabinde maskesiz yapılan birinci sınavın  heyecanı tüm yurtta bu türlü yaşandı:

SİVAS
Adaylar sabah erken saatlerde velileriyle birlikte okullara geldi. Öğrenciler birinci olarak okul bahçeleri, akabinde ise salonlara alındı. Kent genelinde 191 okulda, 579 salonda, 8 bin 429 öğrenci imtihanda ter döktü. Öğrencilerin velileri ise okul önlerinde çocuklarının çıkmasını heyecanla beklemeye başladı.

ESKİŞEHİR
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi imtihanda, sıhhat meseleleri nedeniyle 4’ü meskeninde, 1’i hastanede olmak üzere kent genelindeki 128 okulda 10 bin 73 öğrenci imtihana katıldı. Melahat Ünügür Ortaokulu’nda imtihana giren öğrencilerin aileleri okul kapısında toplanınca öğretmenler, “Çocuklarınız bizlere emanet. İmtihanın başlama zili çaldıktan sonra lütfen okul etrafında kalmayalım. Zira siz farkında değilsiniz, oradaki ses direkt sınıflara giriyor. Hiçbir öğrencimizin konsantresinin bozulmasını istemez” anonsları yaptı. Öte yandan imtihan müddetince vilayet genelinde; 23 kurye, bina sorumlusu, öğretmen ve salon lideri olmak üzere bin 648 işçi vazife alıyor.

Akacan The Mall

GAZİANTEP
İslahiye ilçesinde, sınavına girmek için geldiği okulda kimliğinin yanında olmadığını fark eden Suriye uyruklu Dela Ammuşi’ye polis yardım etti. Takım aracıyla evine götürülen öğrenci, kimliğini alarak tekrar imtihana yetiştirildi.

KIRIKKALE
Kırıkkale’de, okullara gelen öğrenciler, kimlik denetiminin akabinde imtihana girecekleri sınıflara yönlendirildi. Aileler de imtihan yapılan okulların önünde çocuklarını bekledi. Merkezi imtihan, iki oturum halinde vilayet merkezinde 37, ilçelerde 25 olmak üzere toplamda 62 ortaokulda gerçekleştirildi. Kent genelinde 3 bin 453 öğrenci 2 yıl ortadan sonra maskesiz olarak imtihana girdi.

MERSİN
Kentte 29 bin 574 öğrenci imtihana girdi.  Öğrenciler imtihan salonunda soruları cevaplamak için ter dökerken ailelerin de okul dışında heyecanlı bekleyişleri devam etti.

TOKAT
Tokat’ta imtihana giderken kimlik kartını kaybeden öğrenciler nüfus müdürlüğünün yolunu tuttu. Tokat’ta 163 imtihan merkezinde, 508 salonda, 7 bin 310 öğrenci LGS’ye girdi. Kimlik kartını kaybeden adaylar, velileriyle birlikte nüfus müdürlüğüne gitti. Süreçlerini yaptırarak imtihana giriş için süreksiz evraklarını alan öğrenciler imtihana yetişmek için gerilim yaşadı. Vilayet merkezinde 5 öğrenci süreksiz kimlik evrakı almak için nüfus müdürlüğüne başvurdu. Kimlik kartını kaybeden öğrencilerden Mehmet Çakal, “Sınav öncesinde hazırlık yaptım lakin kimliğimi bulamadım. Cep telefonumda kimlik kartımın fotoğrafı vardı ona güvendim. Kabul etmediler” dedi. Baba Eyüp Çakal ise oğlunun kimliğinin birkaç aydır kayıp olduğunu söz ederek, “Aslında daha evvel almamız lazımdı. Telefonunda kimlik kartının fotoğrafı vardı. Onla imtihana girebilir zannettik. Fakat olmuyormuş. Koşarak buraya geldik. İmtihana yetişmeye çalışacağız” diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR
İmtihanın yapıldığı birçok okulda öğrenciler 09.10 prestiji ile imtihan salonlarına alınmaya başlandı. Öğrenci velileri ise okul bahçelerine girilmesine müsaade verilmeyen veliler ise okul dışında boş buldukları kaldırım ve ağaç altlarına oturarak beklemeye başladı. Birçok veli çocuklarının düzgün bir sonuç almaları için dua etti.

ELAZIĞ
Elazığ’da da öğrenciler içeride aileler ise dışarıda ter döktü. LGS’ye gireceğini aktaran öğrencilerden Muhammet Miraç Altun, “Elazığ Merkez Anadolu İmam Hatip Ortaokulunda okuyorum. 8. sınıf öğrencisiyim. LGS imtihanına gireceğim. Heyecanlıyım.  Başka arkadaşlarım da heyecanlı. Pandemi ve sarsıntı bizi biraz etkiledi ancak sağ olsun hocalarımız bize dayanak verdi. Yanımızda olup sorularımızı çözdü. Gayem Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi’ni kazanmak. Herkese muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

KAYSERİ
Kayseri’de 21 bin 457 öğrencinin katıldığı imtihan için öğrenciler aileleri ile birlikte imtihana girecekleri okullarda hazır bulundu. Öğrenciler kimlik dokümanları denetim edildikten sonra okul bahçesine akabinde imtihana girecekleri salonlara alınırken, velilerin heyecanlı bekleyişleri başladı. 2 çocuğunu imtihana getiren veli Vural Çakır, “Çocuklar kadar bizlerde heyecanlıyız. Benim iki çocuğum var. Bugün LGS’ye giriyorlar. Allah bütün çocuklara zihin açıklığı versin. Başarılı olsunlar ve haklarında güzel olan ne ise o olsun” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.