SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Yunanistan’da gündem Erdoğan’ın mektubu: Türkiye’den dostluk atağı!

Türkiye ve Yunanistan’da yaşanan felaketler sonrası Ankara ve Atina ortasındaki buzlar süratle eriyor. Birbirine yardım eli uzatan iki ülke uyuşmazlıkları çözmek için adımlar atarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yazdığı mektup Yunanistan’da gündem oldu.

Yunanistan’da gündem Erdoğan’ın mektubu: Türkiye’den dostluk atağı!
Akacan The Mall
26.03.2023 10:36
0
A+
A-

Yunanistan’da gündem Erdoğan’ın mektubu: Türkiye’den dostluk atağı!
Türkiye ve Yunanistan’da yaşanan felaketler sonrası Ankara ve Atina ortasındaki buzlar süratle eriyor. Birbirine yardım eli uzatan iki ülke uyuşmazlıkları çözmek için adımlar atarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yazdığı mektup Yunanistan’da gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kutlanan 25 Mart Yunan ulusal bayramı nedeniyle Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e kutlama mektubu gönderdi.

Yunan hükümeti ve halkının 6 Şubat sarsıntılarından sonra gösterdikleri dayanışmadan ötürü teşekkür eden Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan ortasındaki bağların daha da gelişeceğine inandığını belirtti.

Akacan The Mall

Yunan basını Erdoğan’ın mektubuna geniş yer ayırdı. ’25 Mart ulusal bayramında Türkiye’den Yunanistan’a dostluk atağı’ başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Protho Thema ‘Türk siyasi liderliğinin tavrı etkileyici ve eşi gibisi görülmemiş görünüyor’ dedi.

Haberde iki ülke ortasında buzların eridiği ve bunda Türkiye zelzelesi ve Yunanistan’daki tren faciasında başkanların attığı adımların tesirli olduğu vurgulandı.

Kathimerini haberinde Erdoğan’ın kelamlarına yer ayırdı. Yunan gazete Erdoğan’ın ‘Ülkelerimiz ortasındaki münasebet ve işbirliğinin önümüzdeki devirde ortak dönemlerimizle daha da gelişeceğine inanıyorum’ kelamını öne çıkardı.

Ethnos ‘Erdoğan’ın Miçotakis’e 25 Mart kutlama mektubu: Ülkelerimizin bağları daha da gelişecek’ başlığını attı. Haberde şu sözler yer aldı;

‘Recep Tayyip Erdoğan, 25 Mart Ulusal Günü münasebetiyle Başbakan Kiriakos Miçotakis’e tebrik mektubu gönderdi. Daha evvel Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, komşu ülkedeki ölümcül sarsıntılar ve Tempe faciasının akabinde Yunanca-Türkçe iklimin süratle değiştiğini doğrulayarak tıpkı hamleyi yapmıştı.’

To vima ise ‘Türkiye cumhurbaşkanı, yıkıcı sarsıntılardan sonra dayanışma gösteren hükümete ve Yunan halkına da teşekkür ediyor’ dedi.

Öte yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da birebir gün Proto Thema gazetesine mülakat verdi.

Yunan bakan gazeteye yaptığı açıklamada şu tabirlere yer verdi;

‘Türkiye’nin Yunanistan’a açtığı diyalog kapısını kapatamayız. Türkiye’nin bize karşı olan parametreleri beklenmedik bir biçimde değişti. Ege’deki ihlaller durdu. Adalar üzerinden uçuşlar yapılmıyor. Tehdit edici tabirler kullanılmıyor. Yani bizim herzaman diyalog için istek ettiğimiz bir ortam karar sürüyor. O halde Türkiye’nin bu olumlu davranışlarına bizim de birebir oranda bir karşılık verme yükümlülüğümüz var.’

 

Dendias ayrıyeten ‘Türkiye’nin uzattığı mutabakat elini Yunanistan’ın reddetmesi mümkün değildir. Bunun aksi, Yunanistan’ın her vakit istek ettiği bu ortamı inkar etmiş oluruz, Türkiye ile bağlantılarımızda artık farklı bir süreç başlatıldı. 22 Martta Ankara’da gerçekleşen 4.Pozitif Gündem toplantısından sonra ortak bildiri ve benim, Türk meslektaşım Çavuşoğlu ile Brüksel’de yaptığım görüşme bu gerçekleri yansıtıyor’ görüşünü savundu.

‘GÖZ ARKASI EDİLEMEYECEK SEMBOLİZM’

Dendias, Türkiye’nin , Yunanistan’ın BM Güvenlik Kurulu süreksiz üyeliğine vereceği takviyeye karşı Yunanistan’ın , Memleketler arası Denizcilik Örgütü (IMO) genel sekreterliğine Türkiye’nin gösterdiği adaya dayanak vermesini de buna örnek gösterdi.

Dendias bu bahiste “Türkiye’nin Yunanistan’ın adaylığına takviye vermesinin çok kıymetli bir sembolizmi var. Bu, göz arkası edilecek bir sembolizm değildir. Bizim de Türkiye’nin IMO genel sekreterliği için gösterdiği adayı desteklememiz bunun farklı bir örneğidir” formunda konuştu.

Denidas son olarak, Yunanistan’ın Mısır, İsrail, İtalya ve Arnavutluk ile başlattığı deniz yetki alanlarının belirlenmesine yönelik mutabakatların birebirini Türkiye ile de yapmak istediği dileğini motamot sürdüreceğini kelamlarına ekledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.