SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Yunanistan kaygı içinde izliyor! Tek gündem: Efes-2022 Tatbikatı

Yunanistan kaygı içinde izliyor! Tek gündem: Efes-2022 Tatbikatı37 dost ve müttefik ülkenin iştiraki ile gerçekleştirilen Efes-2022 tatbikatı …

Yunanistan kaygı içinde izliyor! Tek gündem: Efes-2022 Tatbikatı
Akacan The Mall
09.06.2022 14:37
0
A+
A-

Yunanistan kaygı içinde izliyor! Tek gündem: Efes-2022 Tatbikatı
37 dost ve müttefik ülkenin iştiraki ile gerçekleştirilen Efes-2022 tatbikatı Yunanistan’a sıkıntı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP başkanı Bahçeli’nin de izlediği tatbikat Yunan basınında geniş yer aldı.

TSK’nın en büyük planlı tatbikatlarından biri olan Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı’nın seçkin gözlemci günü başladı.

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde gerçekleştirilen tatbikata Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Önderi Devlet Bahçeli de katıldı.

Akacan The Mall

ERDOĞAN UYARDI: LATİFE YAPMIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada adaları memleketler arası hukuka ters bir biçimde silahlandıran Yunanistan’a reaksiyon göstererek “Bir sefer daha Yunanistan’ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, milletlerarası antlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Latife yapmıyorum, önemli konuşuyorum. Bu millet kararlıdır, bir şeyi söylerse gerisini da takip eder” sözlerini kullandı.

YUNAN MEDYASINDA GENİŞ YER ALDI

37 dost ve müttefik ülkeden görevlendirilen birlik ve ögeyle, 1100’ü yabancı yaklaşık 11 bin çalışanın iştirakiyle gerçekleştirilen dev tatbikat bugün Yunan medyasında geniş yer aldı.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ YUNANİSTAN’A MEYDAN OKUYACAK

Tatbikatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP başkanı Bahçeli’nin izlemesi gazete başlıklarında bilhassa öne çıktı.

Eleftheros Typos gazetesi bugünkü manşetinde “Türk provokasyonu bugün doruğa çıkıyor. Erdoğan ve Bahçeli Türklerin Yunan adalarına ‘çıkarması’nı izleyecek” sözlerini kullandı.

Ta Nea Gazetesi  ise Erdoğan ve Bahçeli’nin tatbikatı şahsen izleyeceğine dikkat çekerek önderlerin Yunanistan’a bir defa daha meydan okuyacağını yazdı.

Proto Thema internet sitesi de Erdoğan ve Bahçeli ayrıntısına dikkat çekerken daha provokatif kelamlar kullanarak manşetini “Gerçek mermilerle atış ve adalara çıkarma” biçiminde verdi.

MİÇOTAKİS’E TENKİT: KİMSEYE YARARI YOK

Kathimerini gazetesi de EFES 2022 tatbikatına geniş yer verirken ana muhalefet başkanı Aleksis Çipras’ın da açıklamasını ana sayfasından sundu. Çipras,  Başbakan Miçotakis’in Ege Denizi’ndeki adalara gerçekleştirdiği geziyi eleştirerek tansiyonun artmasının ne Yunanistan’a ne de Türkiye’ye bir yararı olmadığını söyledi.

GERİLİM ADIM ADIM TIRMANIYOR

Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis’in ABD kongresinde yaptığı skandal açıklama sonrası Türkiye ile Yunanistan ortasındaki tansiyon adım adım tırmanıyor.

Yunanistan memleketler arası hukuka ters bir biçimde Ege Denizi’ndeki adaları silahlandırırken Türkiye duruma çok sert reaksiyon gösterdi ve Yunanistan’ın bu ihlali durdurmaması halinde adaların statüsünün tartışmaya açılacağını belirtti.

MİÇOTAKİS NE DEMİŞTİ?

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ismini vermeden Türkiye’yi kastederek ‘Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Fakat egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum’ demişti.

Miçotakis, bu kelamlarıyla dolaylı olarak Türkiye’ye F-16 uçağı satışına onay verilmemesini talep etmiş oldu.

Yunan Başbakanın ABD Kongre üyelerine hitaben ‘Siz Kongre üyelerinden, Helenizmin 48 yıldır büyük acı çektiği ve hâlâ kapanmayan bir yarasını unutmamanızı istiyorum. Kıbrıs’taki atak ve adanın şiddetle ikiye bölünmesini kastediyorum. Kıbrıs’ta iki başka devleti, kimse hiçbir vakit kabul etmeyecektir’ kelamları ise ayakta alkışlanmıştı.

ÇAVUŞOĞLU: MEKTUBUMUZA YANIT VERMEZLERSE ADALARIN GEMENLİĞİ TARTIŞMAYA AÇILIR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada Yunanistan’ın kurallara uyması gerektiğini belirterek, “Birleşmiş Milletler’e (BM) 2 mektup yazdık; ’Bu adalar Yunanistan’a bu koşullar ile verildi. Fakat Yunanistan bunları ihlal ediyor, silahlandırıyor. Şayet Yunanistan bu ihlalden vazgeçmezse adaların egemenliği tartışılır. Son olarak bir defa daha söylüyorum. Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam üzere yanıt versin. Silahsızlandırılmış bu adaların statüsünü ihlal etmediğini söylesin. Elimde evraklar var. İhlal münasebetlerinin hiçbiri geçerli değil. Bu ihlalleri sonlandırmazsa adaların egemenliği tartışılır, bu kadar söylüyoruz.”dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.