STERLIN
23,5373
DOLAR
19,0854
EURO
20,6530
ALTIN
1.201,77
BIST
4.997,80
SON DAKİKA
Rusya’dan Ermenistan’a tehdit üzere ihtar: Çok önemli sonuçları olur!
Türkiye’den Fransa’ya kınama: YPG’ye madalya kabul edilemez
Avrupa’da toplumsal patlama: Grevler Almanya’yı kilitledi
İskoçya’ya Müslüman Başbakan
ABD’den o tepe için yeniden davet yok
TwItter’a ederinin iki katını ödemiş
Netanyahu’dan geri adım: Tartışmalı yargı düzenlemesi ertelendi
Trabzonspor’un yeni Asbaşkanı Zeyyat Kafkas: “320 milyon TL bulamazsak UEFA’dan men cezası gelebilir”
A Ulusal Kadro Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz puan ortalamasında efsaneleri solladı! Terim, Güneş ve Denizli’den daha düzgün
Galatasaray’da öncelik Mauro Icardi değil, Milot Rashica! 7 milyon Euro’luk teklif sunulacak
BES’te kalana avantajlı kredi imkanı geldi
Beşiktaş’ta N’Koudou Fenerbahçe derbisinde misyon bekliyor: “Quaresma üzere üzgün ayrılmak istemiyorum”
Asya borsaları yükselişte
İktisat ve siyaset gündemi – 28 Mart 2023
Disney, 7 bin çalışanını işten çıkarıyor
Biden’dan Kongre’ye taarruz silahlarının yasaklanması daveti
Resmi Gazete’de bugün (28.03.2023)
En düşük emekli maaşına artırım düzenlemesi Komisyon’dan geçti
Sigorta sektörü iki ayda reel yüzde 55,5’lük büyüme gösterdi
Eyüpspor’un yeni teknik direktörü Zafer Turan
Darüşşafaka Lassa uzatmalarda kazandı
Netanyahu, tartışmalı yargı reformunu ertelendi
Özer: 2022-2023 eğitim öğretim yılı uzamayacak
Restorancılar Birliği’nden, Akpınar’a tepki! – KIBRIS HABER
Engelli bireylerin diş tedavileri yapıldı – KIBRIS HABER
Polonya’da Rusya ve Belarus için casusluk yaptığı iddia edilen 2 kişi tutuklandı
Kahramanmaraş’ta deprem! – KIBRIS HABER
Kudüs’te protestocular meclis binası önünde toplandı: 3 gözaltı
Berlin’de şehir içi ulaşım grevden etkilenmedi
Serhat Akpınar; “Halkımız uyanmalı, uyanmalıyız”! – KIBRIS HABER

Yunanistan bu skandalla çalkalanıyor… Ve Miçotakis sessizliğini bozdu

Yunanistan bu skandalla çalkalanıyor… Ve Miçotakis sessizliğini bozduYunanistan günlerdir ‘telefon dinleme’ skandalı ile çalkalanıyor. Atina’da …

Yunanistan bu skandalla çalkalanıyor… Ve Miçotakis sessizliğini bozdu
CyborNFT
08.08.2022 12:52
0
A+
A-

Yunanistan bu skandalla çalkalanıyor… Ve Miçotakis sessizliğini bozdu
Yunanistan günlerdir ‘telefon dinleme’ skandalı ile çalkalanıyor. Atina’da adeta zelzele tesiri yaratan olay ile ilgili Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis sessizliğini bozdu. Miçotakis, muhalefetteki Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) önderi Nikos Androulakis’ten, 2021’de Yunanistan istihbarat servisinin kendisini dinlediğini bilmediği için özür dileyerek, ‘Haberim yoktu, buna asla müsaade vermezdim. Bay Androulakis’e yapılan kusur için bir özür borçluyum’ dedi.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Yunan Ulusal İstihbarat Teşkilatı EYP’nin Lideri Panagiotis Kontoleon’un, Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) önderi Nikos Androulakis ve CNN Yunanistan’ın iktisat muhabirlerinden Thanasis Koukakis’in telefonlarının dinlendiğine dair argümanlar için özür diledi.

Yunan medyasında yer alan haberlere nazaran, durumu önemli ve affedilemez bir yanılgı olarak nitelendiren Miçotakis ‘Haberim yoktu, buna asla müsaade vermezdim. Bay Androulakis’e yapılan kusur için bir özür borçluyum’ açıklamasında bulundu.

CyborNFT

TELEKULAK İSTİFALARINA MUHALEFETİN YORUMU SERT OLDU

Yunanistan’ın ana muhalefet partisi SYRIZA’nın başkanı Alexis Çipras, telekulak argümanıyla ilgili istifaların ‘suçluluk kabulü içerdiğini ve başbakanın sorumluluğunu teyit ettiğini’ söyledi.

Çipras, ‘Miçotakis, Yunan halkına kendi skandalı hakkında açıklama yapmalı. Bu demokrasiyle ilgili bir meseledir’ dedi. SYRIZA, başbakanı telefonların dinlendiğini bilmek ve koordine etmekle suçladı. Ana muhalefet partisi ayrıyeten Miçotakis’in, kendini kurtarmak için en yakın ve en güvendiği ortaklarını feda ettiğini öne sürdü.

Parti, iki istifanın ‘Hükümetin ve Hükümet Sözcüsü Yiannis Economou’nun aylardır ‘yozlaşmış yalanlar’ söylediğini kanıtladığını’ tez etti. PASOK da hükümeti, onaylanmasına karşın, telefon dinleme argümanlarını örtbas etmeye çalışmakla suçladı.

Meclis Küme Başkanı Kostas Skandalidis, 29 Temmuz’da argümanlarla ilgili kapalı kapılar gerisinde yapılan meclis kurulu toplantısını kastederek, ’10 gün evvel PASOK önderi, cep telefonunu dinleme teşebbüsü olduğunu tez etti ve bu Avrupa Parlamentosu tarafından onaylandı. Sonraki gün hükümet mevzuyu kapatmak için parlamentoya koştu’ dedi.

‘YUNANİSTAN’IN DOMOKRASİ VE ŞEFFAFLIK SORUNU VAR’

Skandalidis, ‘Hükümetin Cuma günkü istifa münasebetleri, gülünç ve açıkçası anlaşılamaz. Yunanistan’ın açıkça büyük bir demokrasi ve şeffaflık sorunu var. Bunun sorumluluğu direkt başbakana aittir. Demokratik yükümlülüklerini yerine getiremiyorsa seçime gitmelidir. PASOK, Yunanistan’da kontrolsüz çalışan karanlık düzeneklerle savaşmaya devam edecektir’ formunda konuştu.

Öte yandan isimlerinin açıklanmaması şartıyla basına konuşan 2 milletvekili de, 29 Temmuz’da bir meclis komitesi sırasında İstihbarat Lideri Kontoleon’un, servisin ‘CNN Yunanistan için çalışan bir finans gazetecisi olan Thanasis Koukakis’i gözetlediğini’ kabul ettiğini söyledi.

YUNAN PARLAMENTOSUNA ÇAĞRI

Androulakis, Yunanistan parlamentosunu davayı araştırmak için bir soruşturma komitesi kurmaya çağırdı. Hükümet, resmi olarak sunulması halinde talebi destekleyeceğini açıkladı.

Aralık 2021’de PASOK Genel Başkanlığına seçilen Androulakis, Cuma akşamı EYP’nin 2021 sonlarında, telefon görüşmelerini dinlediğini öğrendiğini söylemiş ama bilginin kaynağını açıklamamıştı. Avrupa Parlamentosu ise, Androulakis’in telefonunun dinlendiğini onaylamıştı. Cuma günü, Kondoleon ile Miçotakis’in Genel Sekreteri ve yeğeni olan Grigoris Dimitriadis istifa etmişti.

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.