SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Yunan basınında tek gündem: Cumhurbaşkanı Erdoğan… ‘Türkiye’den inanılmaz meydan okuma’

Yunan basınında tek gündem: Cumhurbaşkanı Erdoğan… ‘Türkiye’den harika meydan okuma’Dün Prag’da gerçekleşen Avrupa başkanlar doruğuna …

Yunan basınında tek gündem: Cumhurbaşkanı Erdoğan… ‘Türkiye’den inanılmaz meydan okuma’
Akacan The Mall
07.10.2022 10:52
0
A+
A-

Yunan basınında tek gündem: Cumhurbaşkanı Erdoğan… ‘Türkiye’den harika meydan okuma’
Dün Prag’da gerçekleşen Avrupa başkanlar doruğuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temasları ve verilen tarihi pozlar damga vururken Yunanistan bir kere daha bu buluşma üzerinden Türkiye’yi lisanına doladı. Bugün Yunan gazete ve haber sitelerinin tamamında tek husus Türkiye ve Erdoğan olurken manşetlerin birçok ‘Türkiye’den gözdağı’ formunda atıldı ve Erdoğan’la Miçotakis ortasındaki tansiyona yer verildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un öncülük ettiği Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi(AST) AB üyesi ve üye olmayan 43 ülkenin başkanını dün Çekya’nın başşehri Prag’da bir ortaya getirdi.

MİÇOTAKİS TEKRAR SAHANEYE ÇIKTI

Akacan The Mall

Girdiği her memleketler arası toplantıda Türkiye’yi şikayet etmek için mazeret arayan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Avrupa Siyasi Topluluğu Tepesi’nde de kriz çıkarmak için elinden geleni ardına koymadı.

Yunan Başbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepe kapsamında yaptığı konuşmadan rahatsız olduğunu sav ederek yetkililerden müsaade alıp yine sahneye çıktı, ve kendilerine haksız ithamlarda bulunulduğunu argüman etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BEYFENDİ RAHATSIZ OLMUŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepe sonrası yaptığı açıklamada Miçotakis’e reaksiyon göstererek “Bu akşam yemekte benim konuşmam vardı. Konuşmamı yaptım. Beyefendi konuşmamdan çok rahatsız olmuş. Rahatsız olduğu için de kimden müsaade aldı bilmiyorum herhalde liderden almış müsaadesi. Orada çıkıp bir konuşma yaptı.” dedi ve kelamlarına şöyle devam etti;

“Kendisine bizim ağır gelecek tabirler kullandığımızı söyledi. Aslında ağır bir şey yoktu. Ve olması gereken yerde değiller. Hala bunların bütün siyasetleri palavra üzerine heyeti. Daima palavra, dürüstlük yok. ‘Hadi bir ortaya gelelim’ dediğimizde kıyıdaş ülkelerle birlikte. Buna yanaşmıyorlar. Ve ortaya da birçok ülkeyi sokuyorlar. Birçok ülke de bizden adım atmamızı beklediler. Sizin bir yerlerden müsaade almanız gerekiyor. ‘Yok’ dedi, ‘Ben müsaade almam’ dedi. ‘Benim aslında 2 ayım kaldı, görüşelim bitirelim bu işi’ dedi. Sizin muhataplarınız muhakkak. Bizim de Yunanistan’la görüşeceğimiz bir şey yok, vakit içinde temenni ederim ki bir görüşme fırsatı yakalarız.”

GERİLİM TEPE BAŞLAMADAN EVVEL BELLİYDİ

Yunan medyası dün Prag’daki tepe başlamadan Miçotakis’in Türkiye ile ilgili planlarını duyurmuştu. Ta Nea’da yer alan haberde Miçotakisin bu tepeyi Türkiye’yi şikayet etmek için bir fırsat olarak gördüğü belirtildi. Gazete haberi ‘Miçotakis Prag’da Avrupalı ​​liderleri Türkiye’nin sebep olduğu zorluklar hakkında bilgilendirecek’ başlığı ile okurlarına sundu.

YUNAN BASININDA TEK GÜNDEM ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Miçotakis’e verdiği reaksiyon bugün Yunan basınında geniş yankı uyandırdı.İşte Yunan basınında yer alan o haberler…

CNN YUNANİSTAN: TÜRKİYE’DEN HARİKA MEYDAN OKUMA

CNN Yunanistan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kelamlarını ‘Türkiye’den harikulâde meydan okuma’ başlığı ile duyurdu. CNN haberinde “Prag’da Erdoğan ve Miçotakis ortasında tansiyon, Başbakan müttefiklerini bilgilendirdi’ tabirlerini kullandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tansiyonu yükselttiğini tez etti.

KATHİMERİNİ: MİÇOTAKİS TÜRK ÖNDERE DİREKT CEVAP VERDİ

Kathimerini ‘Miçotakis ve Erdoğan ortasında gerilim’ başlığını kullandığı haberinde Erdoğan`ın, “Bazı ülkelerin Türkiye ile yeterli komşuluk münasebetleri peşinde koşmak yerine tansiyonu tırmandırdığını görüyoruz. Burada şunun altını çizmek isterim: Türkiye’nin hiçbir ülkenin egemenliğine, topraklarına, haklarına talip yoktur.” iletisini öne çıkardı.
Gazete, Miçotakis’in Türk başkana direkt cevap verdiğini savundu.

“ERDOĞAN’DAN PRAG’DA GÖZDAĞI’

Skai, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Prag’da gözdağı verdiğini argüman ettiği haberinde akşam yemeğinde yaşananları‘Erdoğan’ın karalama haykırışları’ olarak tanımladı ve Yunan başkanın Erdoğan’a sert bir cevap verdiğini yazdı.

İKİ BAŞKAN ORTASINDA YÜKSEK GERİLİM

Proto Thema internet sitesi haberinde ‘Erdoğan’ın öfkesi’ başlığını kullanırken iki önder ortasındaki yüksek tansiyona dikkat çekti. Gazete Erdoğan ve Miçotakis’in tepede birbirlerine bakmadığını tez etti.

Eleftheros Typos ise Yunan başbakana övgüler yağdırdığı haberinde “Erdoğan’ın Prag’daki gösterisi başarısız oldu” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN KELAMLARINI ÖN PLANAN ÇIKARDILAR

Protothema Erdoğan’ın Miçotakis’e yönelik “Beyefendi konuşmamdan çok rahatsız olmuş görünüyor.” tabirini manşete taşındı. Tovima ise akşam yemeğinde Yunanistan ile Türkiye önderleri ortasında tansiyonun yükseldiğine dikkat çekti.

Star.gr internet sitesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bildirilerinin yanı sıra, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye’ye yönelik suçlamalarını da ön plana çıkarıldı.

TO VİMA: OLAYLI AKŞAM YEMEĞİ

To Vima Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepede de Yunanistan’ı amaç aldığını öne sürerek ‘olaylı akşam yemeği’ başlığını kullandı. Erdoğan’ın Yunanistan’a gözdağı verdiğini yazan gazete Miçotakis’in gerekli yanıtı verdiği tez etti.

“MİÇOTAKİS VE ERDOĞAN’IN BİLEK GÜREŞİ”

Ta Nea gazetesi Prag’da yaşananları ‘çatışma’ olarak kıymetlendirdi haberi ‘Miçotakis ile Erdoğan ortasında yüksek tansiyon’ başlığı ile duyurdu.

Gazete Erdoğan’ın ‘Beyefendi konuşmamdan rahatsız olmuş’ kelamlarını ön plana çıkarırken, Yunanistan’ın en tanınan internet sitelerinden in.gr tepede yaşananları ‘Miçotakis ve Erdoğan’ın bilek güreşi’ başlığı ile okuyucularına sundu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.