SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Yeşil dönüşüm merkezi

Yeşil dönüşüm merkeziBursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesindeki Enerji Verimliliği Merkezi’nde yapılan çalışmalar sayesinde, 2021 yılında …

Yeşil dönüşüm merkezi
Akacan The Mall
08.04.2022 07:38
0
A+
A-

Yeşil dönüşüm merkezi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesindeki Enerji Verimliliği Merkezi’nde yapılan çalışmalar sayesinde, 2021 yılında işletmelerin 14.3 milyon lira maddi tasarruf sağladığı bildirildi. Bu çalışmalarla ayrıca, 12 bin 722 bin ton karbondioksit salınımının önüne geçildiği ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunulduğu belirtildi

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde 7 yıldır faaliyet gösteren Enerji Verimliliği Merkezi’nde (EVM) yapılan çalışmalarla sadece geçen sene 14 milyon 338 bin lira tasarruf sağlandığı belirtildi. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) 2015 yılında hayata geçirilen merkez, endüstriyel işletmelerin faaliyetlerini, kalite ve verimliliği düşürmeden daha az enerji tüketimiyle gerçekleştirmelerini sağlıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ve bünyesinde akredite Enerji Verimliliği Ölçüm Laboratuvarı bulunan merkez, son dönemde giderek önemi artan sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği alanında işletmelere rehberlik ediyor.

Fabrikalarda detaylı enerji etüt çalışmaları yapan uzmanlar, enerji tüketen tüm ekipmanlarda verimlilik ölçümlerini tamamlayıp sonuçları raporluyor. Uygulanabilecek önlem seçeneklerini teknik ve ekonomik boyutlarıyla analiz eden uzmanlar, bulgular ve öneriler, tasarruf edilecek enerji türü ile miktarı, öngörülen harcama tutarı, geri ödeme süreleri konusunda firma yetkililerini bilgilendiriyor. Hazırlanan yol haritasıyla tesis ve ekipmanlarda enerji atıklarının, kayıpların ve verimsizliklerin giderilmesi için gerekli uygulamalar faaliyete geçiriliyor.

Akacan The Mall

‘FIRSATLAR SUNUYOR’

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Avrupa Birliği (AB) ile ticarette rekabet gücünün korunması bakımından Bursa’da “ikiz dönüşüm” olarak nitelendirilen hem dijital hem de yeşil dönüşümü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Buna hazırlıklı olmak için işletmelerin bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Burkay, şöyle konuştu: “Hayata geçirdiğimiz BTSO EVM tarafından tasarlanan enerji yönetimi ve yalın proses verimliliği uygulamaları, güçlü bir sanayi için önemli fırsatlar sunuyor. Merkez, Yeşil Mutabakata uyum sürecinde karbon emisyonlarının ölçülmesi, enerji verimliliği etütlerinin yapılması, proses verimliliği çalışmaları, temiz üretim ve sürdürülebilirlik çalışmaları, ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi kurulması ve çalışanlara yönelik uygulamalı eğitimler ve verimlilik faaliyetleri ile firmalara rehberlik etmektedir.”

6 BİN LİRAYA YARIM MİLYON TASARRUF SAĞLADI

BTSO EVM, 2021 yılındaki enerji verimliliği çalışmalarıyla otomotiv, tekstil, kimya başta olmak üzere farklı sektörlerdeki işletmelere önemli avantajlar sağladı. Geçen yıl 4 milyon 270 bin 202 ton petrole eş değer verimlilik kazanımıyla, 14 milyon 338 bin lira maddi tasarruf elde edildi. Aynı dönemde 12 bin 722 ton karbondioksit salınımı da azaltıldı. Merkezin avantajlarından faydalanmayı tercih eden bir tekstil fabrikasında yapılan tetkikler sonucunda, 61 kaçak nokta belirlendi. Bu fabrikanın yılda 363 bin 679 kilovatsaat fazla elektrik harcamasının önüne geçildi ve yılda 405 bin lira tasarruf elde edildi. Bu sayede yılda 200 ton karbondioksit salımı da engellendi. Firma, bu çalışmalar için sadece 6 bin lira ayırdı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.