SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Yeniceköy Polis Okulu’nun tadilatı için protokol imzalandı! – KIBRIS HABER

Yeniceköy Polis Okulu’nun tadilatı için protokol imzalandı! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
21.03.2023 13:43
0
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, “Bir Okul da Sen Yap” kampanyası çerçevesinde Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi ve Mesarya Belediyesi arasında Yeniceköy Polis Okulu’nun tadilatı için protokol imzaladı…

Milli Eğitim Bakanlığı, Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi ve Mesarya Belediyesi arasında Yeniceköy Polis Okulu’nun tamir, tadilat ve onarım işlerini kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Tadilat işlerinin bir hafta içerisinde tamamlanarak, Geçitkale’deki Cumhuriyet Lisesi’nin Yeniceköy Polis Okulu’na taşınıp, gelecek hafta eğitime başlanması hedefleniyor.

“Bir Okul da Sen Yap” kampanyası çerçevesinde imzalanan protokol kapsamında bakanlık, proje dâhilindeki tüm inşaat malzemesini temin edecek. Proje kapsamındaki tüm işçilikler ise üç belediye tarafından yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Toplantı Salonu’nda yer alan imza töreninde protokole, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Geçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım ve Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif imza koydu.

Akacan The Mall

İmza töreninde Milli Eğitim Bakanlığı ile Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi arasında Değirmenlik İlkokulu ve Gaziköy Köy Kadın Kursu binalarında yapılacak tamir, bakım, onarım ve inşaat işlerini kapsayan iki ayrı protokole daha imza atıldı.

ÇAVUŞOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, ülkede eğitime verilen önemin en üst seviyede olduğunu belirterek, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden sonra okullardaki güvenlik konusunda büyük bir tereddüt oluştuğunu söyledi.

Bu tereddüttü ortadan kaldırmak adına ülkede seferberlik oluştuğunu ifade eden Çavuşoğlu, bütün imkanları en verimli şekilde kullanabilmek adına oluşturdukları kampanyanın adının, “Bir Okul da Sen Yap” olduğunu kaydetti. Dört tane hayırseverin bu kampanyaya kulak verdiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Kenan Atlı’nın Yeniboğaziçi İlkokulu’nda sınıf ve idari bölümlerin bulunduğu binayı yıkarak yeniden yapacağını, Hüseyin Tüfekçi’nin de Haspolat İlkokulu’nu kademeli şekilde yıkarak, yeniden yapacağını söyledi. Çavuşoğlu, Burçin Döveç’in İskele’de bir ortaokul, Özge Falyalı’nın ise Ziyamet’te özel eğitim okulu yapacağını belirtti.

Bina güvenliği konusunda sorun yaşanan Cumhuriyet Lisesi’nde eğitimin kesintiye uğramaması için şu anda oluşturulan online eğitimin bir an önce ortadan kalkması için çalışma yaptıklarını dile getiren Çavuşoğlu, lisede kurulan çadırlarda yağmur nedeniyle eğitim verilememesinin ülkenin takibinde olduğunu söyledi.

Üç belediye başkanının Yeniceköy Polis Okulu’nun bir okula dönüşebilmesi için kendisini bizzat arayarak, tadilat için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söylediğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, öğretmenler ve öğrenciler adına üç belediye başkanına teşekkür etti.

Ülkenin geleceği olan gençlere el birliğiyle destek verilmesinin toplumu ayağa kaldırma girişimi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bu girişimi yalnız başına Eğitim Bakanlığı veya hükümetin yapmasının doğru olmadığını belirtti.

“6 Şubat’tan sonra ‘çadırlı eğitim dönemi’ diye manşet yapılan pozisyonumuz, aslında ülkenin yıllarca gerektiği kadar kaynak ayıramadığı için okulları yenileyememesinin bir sonucudur” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Bu sonuç aslında bizim zeminimizdir” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, bu süre içerisinde bu zeminden hareket ederek, bugün, “Bir Okul da Sen Yap”, gelecek günlerde, “Bir Sınıf da Sen Yap” kampanyalarıyla geleceğe doğru şekillenmeyi tüm uluslararası standartlara ve deprem yönetmeliğine uygun hale getirerek, bu yolda yürüyeceklerini belirtti.

“Bu topraklara sarılışımızın tesadüf olmadığını gösteren bu şekildeki buluşmalar toplumun ayağa kalkışıdır, eğitimin ayağa kalkışıdır” diye konuşan Çavuşoğlu, bu kalkışın, uluslararası standartlara ulaşana, tüm okullar deprem yönetmeliğine uygun hale gelene kadar hiç durmayacağını vurguladı.

“HEDEFİMİZ HALKA HİZMETTİR”

Hayırseverlere ve belediye başkanlarına teşekkür eden Çavuşoğlu, dün olduğu gibi bugün de birlikte olduklarını vurgulayarak, “Hedefimiz halka hizmettir” dedi. Halka hizmet yolunda verilecek en büyük hizmetin eğitime yapılan katkı olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, belediye başkanlarının desteğinin tarihe geçecek kadar büyük olduğunu söyledi.

LATİF

Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif de, Türkiye’de meydana gelen depremlerin KKTC’yi de yakından etkilediğini anlattı.

Devlet ve millet için onur verici görevde kendilerini paydaş yaptığı için Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’na teşekkür eden Latif, Dörtyol ve Korkuteli’ndeki öğrencilerin Cumhuriyet Lisesi’nde eğitim gördüğünü ve mağduriyet yaşadığını söyledi. Latif, ellerinden gelen destekle mağduriyetin giderilmesi adına iş birliğini yapmaktan onur ve gurur duyduklarını kaydetti.

KASIM

Geçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım da, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde KKTC vatandaşlarının da hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Yapılan araştırmalarda Cumhuriyet Lisesi’nin sıkıntılı olduğunun tespit edildiğini ifade eden Kasım, belediye olarak hudutlarında bulunan okulun her türlü tadilatında yer alacaklarını Bakan Çavuşoğlu’na bildirdiklerini söyledi. “Çocuklarımızın eğitimi için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” diyen Kasım, diğer belediye başkanlarına da teşekkür etti.

KARAVEZİRLER

Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler de, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle acılarının büyük olduğunu dile getirdi. Buna karşın acıları geride bırakıp, hızlı bir şekilde hayata dönmek gerektiğini kaydeden Karavezirler, geçmiş dönemde olduğu gibi iş birliklerinin devam edeceğini belirterek, merkezi hükümet-yerel yönetim iş birliğinin şart olduğunu vurguladı.

Belediye içerisinde bulunun eski polis okulunun Cumhuriyet Lisesi olacağını ifade eden Ali Karaveziler, bir hafta içerisinde okulda ders başı yapılacağını düşündüğünü belirtti. Karavezirler, Değirmenlik İlkokulu’nda 4 sınıfın yıkılıp yerine 4 derslik, müdür odası, sekreter ve müdür muavini odasının yapımı ve Gaziköy Köy Kadın Kursu olarak kullanılan binanın tadilatı için de protokol imzalayacaklarını kaydetti.

Şehit Mehmet Eray İlkokulu ve bölgedeki lise de dahil olmak üzere bu yıl ve gelecek yıl toplamda 19 derslik yapmayı düşündüklerini de söyleyen Karavezirler, protokolün özelde Değirmenlik Belediyesi genelde ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.