SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Yeni varlık barışı düzenlemesi

Yeni varlık barışı düzenlemesiBazı varlıkların iktisada kazandırılması hakkında genel bildirim Resmi Gazete’de yayımlandı. Hazine ve Maliye …

Yeni varlık barışı düzenlemesi
Akacan The Mall
09.08.2022 07:39
0
A+
A-

Yeni varlık barışı düzenlemesi
Bazı varlıkların iktisada kazandırılması hakkında genel bildirim Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir Yönetimi Başkanlığı)’ndan birtakım varlıkların iktisada kazandırılması hakkında bildirim Resmi Gazete’de yayınlandı.

Tebliğde öne çıkan hususlar şöyle:

Akacan The Mall

Gerçek ve hükmî bireylerin yurt dışında bulunan para, altın, Döviz, menkul değer ve öteki sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek ulusal iktisada kazandırılmasına ve bu varlıkların gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince yasal defter kayıtlarına alınmasına,

Yurt içinde bulunan lakin gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yasal defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul değer ve başka sermaye piyasası araçları ile taşınmazların vergi dairesine beyan edilerek yasal defter kayıtlarına alınmasına,

Yurt içinde bulunan unsur kapsamındaki varlıkların gelir ve kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunmayanlarca beyan edilmesine,

Maddenin uygulanmasına ait öbür konulara, yönelik açıklamaları kapsamaktadır.

Banka ve aracı kurumlar, kendilerine bildirilen varlıklara ait olarak bildirim sahibinden bildirilen varlıkların pahası üzerinden 30/9/2022 tarihine kadar yapılan bildirimler için %1, 1/10/2022 tarihi ila 31/12/2022 tarihi (bu tarih dahil) ortasında yapılan bildirimler için %2, 31/3/2023 tarihine kadar (bu tarih dahil) yapılan bildirimler için %3 oranında peşin olarak tahsil edecekleri vergiyi, bildirimi izleyen ayın on beşinci günü akşamına kadar vergi sorumlusu sıfatıyla Ek-2’de yer alan beyanname ile bağlı bulundukları vergi dairesine 340 ve 346 sıra no.lu Vergi Adap Kanunu Genel Bildirimlerinde belirtilen yol ve asıllar doğrultusunda beyan edecektir. Beyan edilen varlıkların bedelleri üzerinden, vergi dairelerince tarh edilen vergiler, kelam konusu beyan müddeti içerisinde banka ve aracı kurumlarca vergi sorumlusu sıfatıyla ödenecektir.

2022/Ağustos ayında 5.000.000 TL karşılığı döviz bildiriminde bulunan bir gerçek kişinin, birebir ay içerisinde bildirdiği meblağı 2.500.000 TL’ye düşürmek ya da 7.500.000 TL’ye çıkarmak istemesi halinde birinci bildirimine ait düzeltme bildirimi vermesi gerekecektir.

Ağustos ayında 5.000.000 TL karşılığı döviz bildiriminde bulunan bir gerçek kişinin, Eylül yahut Ekim ayı içerisinde, bildirdiği fiyatı 2.500.000 TL’ye düşürmek istemesi halinde, Ağustos ayındaki bildirimine ait düzeltme bildirimi vermesi gerekecektir. Banka ve aracı kurumlarca Ek-2’de yer alan beyanname ile vergi dairesine bildirilen varlıklara ait düzeltme talebi ise banka yahut aracı kurumlar aracılığıyla yapılacaktır.

Ağustos ayında 5.000.000 TL karşılığı döviz bildiriminde bulunan bir gerçek kişinin, Eylül yahut Ekim ayı içerisinde, bildirdiği fiyatı 7.500.000 TL’ye çıkarmak istemesi halinde ise Eylül yahut Ekim ayına ait 2.500.000 TL’lik yeni bir bildirim vermesi gerekecektir. Yeni verilen bildirimler evvelki bildirim ile ilişkilendirilmeyeceğinden, yalnızca ek fiyatın bildirilmesine dikkat edilecektir.

Bildirim mühleti sona erdikten sonra bildirimlere ait yapılan düzeltme talepleri dikkate alınmayacaktır. Bu çerçevede, 31/3/2023 tarihine kadar yapılan bildirimlerin bu tarihten sonra düzeltilmesi mümkün olmayacaktır.

Yurt dışında bulunan ve unsur kapsamında bildirime bahis edilen varlıkların, Türkiye’deki banka ya da aracı kurumlardaki hesaplara transfer edildiği yahut yurt dışından getirilerek bu hesaplara yatırıldığı tarihten itibaren en az bir yıl müddetle bu hesaplarda tutulması halinde, bildirilen varlıkların pahası üzerinden unsur kapsamında uygulanması gereken vergi oranı %0 olarak dikkate alınacaktır. Bu durumda, banka ve aracı kurumlar tarafından tahsil edilerek vergi sorumlusu sıfatıyla vergi dairesine ödenen vergiler, bildirim sahibinin Ek-4’te yer alan form ile düzeltme zamanaşımı mühleti içinde vergi dairesine başvurusu üzerine ilgilisine iade edilecektir.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.