SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

“Yeni teknolojileri kullanmakla dijital dönüşüm ortasında bir uçurum var”

“Yeni teknolojileri kullanmakla dijital dönüşüm ortasında bir uçurum var”SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan Bloomberg HT ekranlarında pandemi …

“Yeni teknolojileri kullanmakla dijital dönüşüm ortasında bir uçurum var”
Akacan The Mall
07.04.2022 00:08
0
A+
A-

“Yeni teknolojileri kullanmakla dijital dönüşüm ortasında bir uçurum var”
SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan Bloomberg HT ekranlarında pandemi ile şirketlerin yaşadığı dijital dönüşüm sürecini anlattı. Candan, pandemi ile 100 yılda yaşanacak değişimin önümüzdeki 10 yıla sığdırma bahtı doğduğunu ve bu bahtın yeterli bir…

Dünyada 50. yaşını kutlayan ve Türkiye’de 20 yıldır faaliyette olan yazılım şirketi SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan Dijital Strateji programına konuk oldu.

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan pandemi ile başlayan dijital dönüşüm ile şirketlerin ne üzere süreçlerden geçtiğini ve bu dönüşüme ayak uyduran şirketlerin elde ettiği avantajları anlattı.

Akacan The Mall

Pandeminin dijital dönüşüm sürecini hızlandırdığını vurgulayan Candan, “Pandemi ile 100 yılda yaşadığımız değişimi önümüzdeki 10 yıla sığdırma bahtını bulacağız. Pandemi, kurumlarımızın içindeki kullanmadığımız teknolojileri de kullanma fırsatını beraberinde getirdi. Geleceği bugüne almak için hoş bir ortam oldu. Az olabilecek bir olay olduğu vakit tesiri büyük, kurumların verimliliğini koruyarak çevikliğine devam edebilmesi için dijital dönüşüm teknolojilerine yatırım yapmaları gerekiyordu. Verimlilik ana söylemdi lakin dayanaklılık yeni bir terim olarak gündeme oturdu ve olağan ki sürdürülebilirlik ile kârlılığı tıpkı anda gerçekleştirebilmemiz gerekiyor” dedi.

“Yeni teknolojileri kullanmakla dijital dönüşüm ortasında bir uçurum var”

Dijitalleşme ile dijital dönüşüm ortasındaki farklılara değinen Candan, “Yeni teknolojileri kullanmakla dijital dönüşüm yapmak ortasında bir uçurum var. Gündelik hayatımızda birçok teknoloji bulunur hale geldi fakat bunları ne kadar kurumsal alanda kullanıyoruz. Mesela uzaktan eğitim bugünkü yaşantının içine koyduğumuz vakit süreç değişiyor. Eski alışkanlıklarınızı yeni teknolojilerin üzerine koyarak dijital dönüşüm sağlamış olmuyorsunuz eski sürecinizi pratikleştiriyorsunuz. Dünya üzerindeki en uygun iş süreçlerine 400 binin üzerindeki müşterimizden gelen tecrübeler 25 tane farklı sanayiden gelen uygulamalara bakarak karşılıklı tahliller sonucu en iyiyi bulmak en büyük amaçtır” dedi.

Candan kelamlarına şöyle devam etti:

Dünyanın ağ biçiminde çalışmasının çok büyük tesirleri var. Ağ iktisadının bulut teknolojileri ile yani bağlan- kullan mantığı ile hazır kimi tedarik zinciri işlevlerini yürüttüğünüzü düşünürsek önemli bir yapı var. 5,5 milyon kuruluş SAP’nın tedarik zinciri ağında birbirine entegre çalışıyor. Bunların ticaret hacmi Amazon ve Alibaba’nın ticaret hacmini üst üstte koyup üç ile çarpılması halindeki bir büyüklükten bahsediyoruz. Tedarik zincirindeki bu üzere kırılmaları bu üzere teknolojilerle cevaplayabilen kurumlar ile bu biçimde cevaplayamayan kurumlar ortasında uçurum var.

Kendi yetkinlik envanterini geleceğin dalgalı denizine nazaran şekillendiren kurumlar bir adım öne geçti.

“Dönüşümün daima olarak yenilenmesi lazım”

Dönüşümün de bir ömrü olduğunu ve gelişen teknoloji ile bu ömrün giderek kısaldığının altını çizen Candan, “Kuruluşundan beri SAP ölçemediğimiz şeyi güzelleştiremeyiz mottosuna sahip. 20 yıl önemli bir müddet. Türkiye’de bu yaptığımız çalışmalardan önemli bir istatistik elde ettik. Alışılmış bunu dünyadaki 440 bin projenin istatistiği ile bunu evlendirmek mümkün oluyor. İSO 1000 listesindeki vaktinde projeye başlayan ve başladıktan sonra dış göstergeleri devam eden kurumlarda ne gözlemledik diye bir çalışma yaptık. Bir kurumun dijital dönüşümde 3. ve 7. Yıl değerli bir kilometre taşı oluyor. İSO 1000 listesinde 3. yılda yüzde 12; 7. yılda yüzde 22 verimlilik artışını matematiksel olarak çıkarabiliyoruz. Mevcut durumunu koruyan karşıt kümedekilerde ise verimlilik oranları bunun 3’te 1’inde kaldığını gördük. Bu ortada 7. yıldan sonra düşüş başlıyor zira dönüşümünde bir ömrü var muhakkak vakitlerde yenilemek lazım. Evvelden bir kurum kendini 7 yılda bu dönüşüm ile götürebilirken artık bu sayı 2,3 yıllara kadar düşmüş durumda” dedi.

Şirketlerin yeşil dönüşüm süreçlerinde dijital dönüşümün ehemmiyeti hakkında kıymetlendirme bulunan Candan şunları söyledi:

SAP markası Dow Jones’un sürdürülebilirlik endeksinde 14 sene art geriye bir numara olmuş bir yazılım üreticisi. Karbon ayak izinizi azaltmanız lazım. 2023 yılında SAP markası dünyadan aldığını dünyaya vererek dengeleyecek. Karbon ayak izini sıfırlayacağız.

TÜSİAD, TÜBİSAD, YASED üzere kurumlarla tabana yayılmış kurumları bilgilendirici önemli bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmaların sayısını ve derinliğini arttırmak için de derin uğraşımız var. Burada kıymetli olan dünyayı tekrar keşfetmek değil. U ortada sürdürülebilirlik ekseni olmayan bir dijital dönüşümün muvaffakiyete kavuşması mümkün değil. Bütün dijital dönüşüm projelerimizde sürdürülebilirlik bacağının eklenmesi gerektiğini her seferinde vurguluyoruz.

Öngörülebilirliğin düşük olduğu yerde kendi randımanlarına kendi analitik uygulamalarına en sıkı biçimde sarılıp bunu bir idare ideolojisi ve gerçek vakitli bir iş platformu olarak benimsemiş kurum çalışanlarının fark yaratacağını inanıyoruz. 16. laboratuvarımız Türkiye’de Türk mühendisleri ile büyük data çalışıyor. 100’e aşkın buluttaki eserimizle bağlan kullan mantığı ile kıymet yaratmak. Bunu esnek tutamazsak problemler başlar.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.