SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Yeni Konsort Kraliçe Camilla, ‘gerçek patron’ mu?

Yeni Konsort Kraliçe Camilla, ‘gerçek patron’ mu?Bugün dahi kimi çevrelerce “yuva yıkan ve “istenmeyen” bir bayan olarak görülen Camilla’nın …

Yeni Konsort Kraliçe Camilla, ‘gerçek patron’ mu?
Akacan The Mall
21.09.2022 10:37
0
A+
A-

Yeni Konsort Kraliçe Camilla, ‘gerçek patron’ mu?
Bugün dahi kimi çevrelerce “yuva yıkan ve “istenmeyen” bir bayan olarak görülen Camilla’nın Charles üzerindeki tesiri merak ediliyor. Bunu net olarak anlamak için Charles ile Camilla ilgisinin tamamına bakmak gerekiyor. Bugüne nasıl geldiler? İşte yeni Kraliçe’nin hikâyesi…

Kraliçe 2. Elizabeth’in hayatını kaybetmesi sonrasında tahta çıkan oğlu Kral 3. Charles’ın (73) eşi Camilla (75) ise “Konsort Kraliçe” yani “Tahtta bulunan Hükümdarın karısı” unvanını aldı.

Camilla’nın merhum Prenses Diana’nın koltuğunda oturduğunu düşünenlerin sayısı bir oldukça fazla. Bu nedenlerden dolayı, Camilla’ya olan antipati, ortadan geçen yıllara karşın hâlâ taze.

Akacan The Mall

Ancak annesinden görmediği şefkati ve sevgiyi Kral 3. Charles’a sunan Camilla, bir teze nazaran Hükümdarı yönlendiren “gerçek işveren.” İddianın sahibi de çok uzaktan değil. Camilla’nın eski Basın Sözcüsü Julian Payne, Konsort Kraliçe’nin Kral 3. Charles üzerinde büyük bir tesiri olduğunu ve çiçeği burnunda Kral’ın eşinin kelamından çıkmadığını ileri sürdü.

‘KURUMA BÜSBÜTÜN SAYGILI ANCAK…’

Kral Charles’ın kendi vazifelerinde de karar vermeden evvel Camilla’ya danıştığını öne süren Payne, Kraliyet konutu ile ilgili kararların Camilla ile görüşmeden alınmadığını belirtti.

70’li yıllarda Prens Charles ile fırtınalı bir bağlantı yaşayan lakin, evlilik teklifini kabul etmeyen Camilla’nın özgürlüğüne düşkün bir karakter olduğu biliniyor.

Eski Basın Sözcüsü Payne, Camilla’nın Kraliyet mensubu olmayı fazla ciddiye almadığını ve bu sayede başarılı olduğunu tabir etti ve ekledi:

“Rolüne ve içinde bulunduğu kuruma büsbütün saygılı. Lakin, kendisini feda edecek kadar değil!”

CHARLES, CAMILLA YANINDAYKEN DAHA RAHAT

Konsort Kraliçe yıllar içinde hem Kraliyet Ailesi hem de kamuoyu tarafından istenmeyen kişi olarak gaye halindeydi. Camilla’nın üzerinde toplanan olumsuz görüşleri hiçbir periyot ciddiye almadığını söyleyen Payne, “Ne vakit, Konsort Kraliçe’lik konusunu ona açsam hızıma tabirsiz bir bakış atar ve bu bahis hakkında ne düşündüğüne dair gerçek fikrini asla size söylemezdi” diyor.

Konsort Kraliçe’liği önemsemeyen Camilla, Prensliği periyodunda Charles ile yakından ilgileniyordu. Birçok kraliyet yorumcusu bugün bile, Kral 3. Charles’ın Camilla yanındayken daha rahat göründüğünü tabir ediyor.

DÜNÜN ‘İSTEMEYEN KADIN’I BUGÜNÜN KONSORT KRALİÇESİ

Geçtiğimiz hafta cuma günü Kraliçe 2. Elizabeth’in naaşının bulunduğu Westminster Hall’daki nöbete başka aile üyeleriyle katılan Camilla, merhum Kraliçe’nin çocukları Kral Charles, Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward ortasında yer aldı.

Peki Camilla Rosemary Shand, gerçekte nasıl bir insan? İşte Camilla’nın Konsort Kraliçeliğe uzanan yolculuğu…

‘SEVGİ DOLU YARDIMINA GÜVENİYORUM’

Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatının akabinde ulusa sesleniş konuşması yapan Kral 3. Charles, merhum annesinin sevgisi ve şefkatini överken, ailesi için yeni bir devrin başladığını söyledi.

 “Hayatım değişecek, şu anda ailem için de bir değişim dönemindeyiz” ifadesini kullanan Kral 3. Charles, “Sevgili karım Camilla’nın sevgi dolu yardımına güveniyorum. 17 yıl evvel evlendiğimden beri yaptığı sadık kamu hizmeti sayesinde, o benim Kraliçemdir. Yeni rolünün taleplerini yerine getireceğini ve sarsılmaz bir sadakatle çalışacağını biliyorum” demişti.

1) CAMILLA VE CHARLES NE VAKİT VE NASIL TANIŞTI?

Prens Charles ve Camilla’nın tanışıklıkları 1969 yılına kadar uzanıyor. 21 yaşında Windsor’da bir polo maçı esnasında Camilla ile karşılaşan Charles, birinci görüşte âşık oldu.

Camilla’nın başına buyruk hallerinden ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünden bir epey etkilenen Charles için bu alaka kolay bir aşk kıssasından çok daha öte bir mana taşıyordu.

İlk buluşmalarında Camilla’nın kendi ailesiyle ilgili latifesi ve alaycılığı Charles’ı adeta büyülemişti.

‘BÜYÜKANNEM BÜYÜKBABANIZIN METRESİYDİ’

Kendi ailesi ile Kraliyet Ailesinin ortasındaki kontaklara değinen 23 yaşındaki Camilla, “Büyük büyük annem, büyük büyük büyükbabanızın metresiydi. Ortak bir noktamız olduğunu hissediyorum” dediğinde Charles donup kalmış ve onun mizah hissinden bir epey etkilenmişti. Çift, tanıştıktan kısa bir mühlet sonra çıkmaya başladı.

Yaygın savlara nazaran, Camilla’ya evlenme teklif eden ama reddedilen Charles’ın donanmaya katılmasıyla ikilinin ortası da bir oldukça açılıyordu. Fakat Charles, kendisi için tutkuya dönüşen Camilla ile irtibatı kesmemeye itina gösteriyordu.

2) CAMILLA DAHA EVVEL KİMİNLE EVLİYDİ?

Aslına bakılırsa Kraliçe 2. Elizabeth, Camilla’yı bir türlü kabullenemiyordu. Camilla’nın ailesi üst sınıf, varlıklı ve yeterli irtibatlara sahip bir aileydi ancak soylu bir aileden değildi. Tahtın varisiyle evlenmek, monarşinin sıkıcı atmosferine dahil olmak da 1947 doğumlu Camilla’nın da istediği bir gelecek değildi.

Charles’ın yokluğu ile melankolik bir hâl alan bağlantıdan kurtulmak için Camilla, 1973 yılında Charles’ın arkadaşı olan İngiliz Ordusu’nda Binbaşı Andrew Parker Bowles ile nişanlandı. Ama burada işler bir oldukça karmaşık bir hâl almıştı. Zira Binbaşı Bowles, Charles’ın kız kardeşi Prenses Anne ile alaka yaşıyordu.

Ayrıca, Camilla’nın kendisini yok sayması ve mektuplarını karşılıksız bırakmasıyla bir oldukça sarsılan Prens, sevdiği bayanın arkadaşı ile evlenme arifesinde olduğunu duyunca uygunca yıkıldı.

CHARLES, CAMILLA’NIN BOŞLUĞUNU DIANA İLE DOLDURMAK İSTEDİ

Camilla ve Andrew, 1973’te nişanlandı ve birebir yılın Temmuz ayında evlendi. Düğünlerine ise Kraliçe 2. Elizabeth, Prenses Margaret ve Andrew’in bir devir birlikte olduğu Prenses Anne katılmıştı. Ailesinin bu evliliğe olan takviyesi de Charles’ı bir epey üzmüştü.

Camilla’nın yarattığı boşluk nedeniyle toparlanmakta bir epey zorlanan Charles, 1980 yılında o sırada 18 yaşında olan Diana Spencer ile çıkmaya başladı. Ama ne yaparsa yapsın Camilla’yı unutamıyordu.

Fakat buna karşın 1981 yılında Charles ve Diana, “yüzyılın düğünü” olarak isimlendirilen ve dünya çapında yaklaşık 750 milyon kişi tarafından izlenen merasimde evlendi. Düğüne Camilla da katıldı.

CHARLES, DIANA İLE EVLENMEDEN ÇABUCAK EVVEL CAMILLA’NIN YANINDAYDI

Charles ne yaparsa yapsın Camilla’yı unutamıyordu. Işıltılı hoşluğuyla dünyayı büyüleyen Diana ile evlenme arifesinde olan Charles’ın gözü Camilla’dan oburunu görmüyordu.

Düğünden haftalar evvel eski kız arkadaşı Camilla ile buluşan Charles, ona bir bilezik aldı. Birbirlerine özel mektuplarında kullandıkları takma isimler olan Gladys ve Fred’in kısaltması olan “G” ve “F” bileziğin içine işlenmişti.

Aradan geçen yıllarda Charles ve Diana’nın iki çocuğu oldu. Kamuoyu tarafından peri masallarını andıran masalın arkasında ise Charles’ın unutamadığı derin bir aşk acısı vardı. O denli ki, bu durum Diana’yla olan bağlarını de önemli ciddi etkilemeye başlamıştı.

1981’de gerçekleşen düğün öncesinde Diana ile bir televizyon kanalına röportaj veren Charles, birinci defa burada “ayrı dünyaların insanları” olduklarını hissettirmişti. Charles’a yöneltilen “Aşık mısınız?” sorusuna Diana hiç düşünmeden “Elbette!” yanıtını verirken Charles, duygusuz bir tonla “Aşık ne demekse…” sözlerini kullanmıştı.

Tarihçi Sally Bedell Smith tarafından kaleme alınan Prens Charles biyografisi, Prince Charles: The Passions and Paradoxes, Charles ve Camilla’nın ilgisinin 1986’da yine alevlendiğini ortaya çıkarttı.

3) CAMILLA’NIN ÇOCUKLARI YAŞANANLARI NASIL KARŞILADI?

Prens Charles ile tekrar bir ortaya gelen ve yasak bir aşk yaşayan Camilla’nın Tom Parker (1974) ve Laura Lopes (1978) isminde iki çocuğu vardı. O denli ki, Andrew ve Camilla birinci çocukları Tom doğduğunda, oğullarının vaftiz babası olması için Charles’ı seçmiş, kalbi yaralı Prens ise bu talebi buruk bir biçimde onaylamıştı.

Bugün 47 yaşında olan Tom Parker Bowles, 2015 yılında TV programı A Current Affair’a verdiği bir röportajda, annesinin evli Galler Prensi ile yaşadığı münasebetin dünya çapında bir olay haline gelmesiyle aile hayatlarının nasıl parçalandığını anlatmıştı.

1992 yılında patlak veren Camillagate skandalı olarak medyaya yansıdığı devirde 18 yaşında olan Tom Parker, ergenlik periyodunda paparazzilerden kaçmak zorunda kaldığını tabir etti.

“Motosikletlerle yahut otomobillerle kovalanmak bir mühlet sonra büsbütün olağan bir hâl almıştı” diyen Parker, okulda yaşadığı sorunlar ve toplumsal baskı nedeniyle bir periyot uyuşturucu kullandığını söyledi.

CAMILLA, KRALİYET UNVANLARINI ÇOCUKLARINA DEVREDEMEYECEK

Babasının çok disiplinli olduğunu, annesinin ise alaycı ve arkadaş canlısı bir olduğunu söyleyen Parker, yaşanan onca badireden sonra yemek ve kültür yazılarıyla isminden kelam ettiren biri haline geldi.

Yaşanan krizlerden ve Kraliyet Ailesinin geleneklerinden uzakta durmayı tercih eden Camilla’nın çocukları, “Biz sıradan insanlarız” demekle yetiniyor.

Peki lakin Konsort Kraliçenin çocukları Tom ve Laura, annelerinden dolayı Kraliyet unvanı alacak mı?

Camilla’nın unvanları Charles’a bağlı olduğundan, Konsort Kraliçe unvanlarını çocuklarına devredemeyecek. Lakin Tom ve Laura toplum nezdinde fark yaratan “iyi işler” yaparlarsa unvan için aday gösterilebilecekler.

4) CAMILLAGATE SKANDALI NEYDİ?

Takvimler 17 Ocak 1993’ü gösterdiğinde Charles ile Camilla ortasında 1989’da gerçekleşen tutkulu telefon konuşması kamuoyuna yansıdı. Medya tarafından “Camillagate skandalı” olarak yansıtılan telefon konuşmaları yalnızca İngiltere değil, tüm dünyada büyük ses getirdi.

Charles ve Camilla ortasında geçen konuşmaların öncesinde de halk Prens Charles ve Prenses Diana’nın evliliğinin problemli olduğunu biliyordu. İkili ortasında yaşanan sevgisizlik ise gazete sayfalarındaydı. Lakin Charles ve Camilla ortasındaki telefon konuşmalarında geçen tabirler İngiliz Kraliyet Ailesi için çok büyük bir utanç kaynağı olmuştu.

Camillagate olayında yayınlanan cinsel içerikli telefon görüşmesinin deşifrelerinde geçen mahrem ayrıntılar ise ülkede büyük infial yaratmıştı.

CHARLES BÜYÜK REAKSİYON GÖRDÜ

Skandal o kadar büyüktü ki Charles, halk tarafından istemeyen kişi ilan edilmişti. Yapılan kamuoyu araştırmalarında, “Charles âlâ bir kral olur” diyenlerin oranı yüzde 41’e kadar gerilemişti. Artık, Charles’ın Kral olmaya layık olmadığını savunuluyor; taht hakkından feragat etmesi, Kraliçe’nin akabinde tahta Prens William’ın geçmesi gerektiği yüksek sesle savunuluyordu.

Tüm bunlar yaşanırken Prens, Prenses Diana’ya sadık olduğunu lisana getiriyordu. Ancak, Camilla hâlâ bu evliliğin üçüncü şahsıydı. Diana, eşini elinden alan bayanı bir kaşık suda boğmak istediğini gizlemiyordu. Ama, Camilla’da Charles’ı bırakmaya niyetli değildi.

Öyle ki ikili ortasında geçen diyalogda, Camilla ona “İstediğin her şeye sahipsin. Dünyadaki tüm erkekler sana aşık. İki hoş çocuğun var daha ne istiyorsun?” diyerek çıkışmış, Diana ise “Kocamı istiyorum!” diyerek ona reaksiyon göstermişti.

İNGİLİZ HALKI CHARLES VE CAMILLA’YI İSTEMEDİ

Camilla ve Andrew Bowles çifti, 1995 yılında birbirlerine boşanma davası açtı. Dava mühletince “Camillagate skandalı”na değinmeyen ve münasebetlerinin sona ermesiyle ilgili detaya girmeyen çift, “Evliliğimiz boyunca her vakit epey farklı ilgi alanlarımızı takip etme eğilimindeydik. Bu nedenle son yıllarda büsbütün farklı hayatlar yaşar hale gelmiştik” açıklamasını yapmakla yetindi.

Camilla ve Andrew Bowles’un akabinde, Charles ve Diana’nın Ağustos 1996’da resmen boşandıkları duyuruldu. 1997’de ise İngiliz halkının kalbinde taht kuran Prenses Diana Paris’te geçirdiği otomobil kazasında hayatını kaybetti.

Prenses Diana’nın acısı daha çok tazeyken 1999 yılında Charles ve Camilla basının karşısında uzunluk gösteriyordu. Kraliyet Ailesinin saray ve basın danışmanları ikilinin bağlantılarını yasallaştırmak için büyük gayret sarf etmişti. Uzun mühlet başka hayatlar süren Charles ve Camilla 2005 yılında evlendi.

Fakat, ortadan ne kadar vakit geçerse geçsin “Camillagate skandalı” ikilinin üzerine yapışmıştı. İngiliz halkı 2005 yılında gerçekleşen bu evlilikten rahatsız olduklarını lisana getiriyordu. Zira, bu durum Camilla’yı Konsort Kraliçesi yapacaktı; ancak halkın gönlündeki tek Kraliçe adayı Diana’ydı.

TARİHTE YAŞANAN YASAK AŞK TEKERRÜR ETTİ

Kimilerine nazaran ise tarih tekerrür etmişti. Camilla’nın 1969’da birinci tanıştıklarında Prense yaptığı latife aslında gerçek bir olaya dayanıyordu.

Camilla’nın büyük büyük annesi Alice Keppel, 1870’li yıllarda Prens Charles’ın büyük büyük büyükbabası VII. Edward ile yaşadığı yasak aşk ile biliniyordu. Keppel, Hükümdarın metresi olarak tarihe geçmişti.

Bu tarihi gerçek ise Kraliçe 2. Elizabeth’in Camilla ile Charles’a onay vermemesinin tahminen de temel nedeniydi.

5) BUGÜN HALK CAMILLA’YI KABUL EDİYOR MU?

Kraliyet müellifi Clive Irving’e nazaran Düşes Camilla Parker, İngilizlerin gözünde “İstenmeyen kadın” imajını koruyor. Irving’e nazaran her vakit Kral Charles’ın gölgesinde kalmayı tercih edecek olan Camilla,Prenses Diana üzere parlamayacak.

Yazar Irving’e nazaran 75 yaşındaki Camilla bir kral eşi olarak “göz önünde bir figür” olmayacak. Ünlü muharrir, “Bence geride kalmak için çok ihtimam gösterecek. Camilla’nın sorunu bağının tüm geçmişi ve Diana’yı yok eden kişi olarak görülmesi. Kraliçe de Camilla’nın Charles-Diana evliliğinin altını oyan kişi olmasına üzülüyordu” tabirini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.