SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Yellen’den Rusya’ya dayanak verenlere sert ikaz

Yellen’den Rusya’ya takviye verenlere sert ihtarABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü fecî savaşı kınamayarak …

Yellen’den Rusya’ya dayanak verenlere sert ikaz
Akacan The Mall
15.04.2022 00:06
0
A+
A-

Yellen’den Rusya’ya takviye verenlere sert ihtar
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü fecî savaşı kınamayarak avantaj elde etmeye çalışan ülkelerin dar görüşlü olduklarını ve Batı’nın yaptırımlarını baltalarlarsa, bunun sonuçlarıyla karşılaşacaklarını açıkladı.

ALİ ÇINAR – CİNER KÜMESİ ABD TEMSİLCİSİ

Yellen’den Rusya’ya dayanak verenlere sert ikaz geldi. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, dünyanın en değerli fikir kuruluşlarından olan Atlantik Kurulunda özel bir programa konuk oldu. Bakan Yellen, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü dehşetli savaşı kınamayarak avantaj elde etmeye çalışan ülkelerin dar görüşlü olduklarını ve Batı’nın yaptırımlarını baltalarlarsa, bunun sonuçlarıyla karşılaşacaklarını açıkladı. Bakan Yellen Avrupa Birliği ve G-7 ülkeleri ile birlikte Rusya’ya karşı ekonomik, mali ve stratejik izolasyon uyguladıklarını belirterek, Biden idaresinin Rusya’yı ” milletlerarası hukuk ihlallerinden” sorumlu tutma taahhüdünde kararlı olduğunu söyledi.

Akacan The Mall

“Rusya ile Ukrayna ortasındaki savaşın, dünya ekonomik görünümünün ana çizgilerini tekrar çizdiği artık aşikar” diyen Bakan Yellen, Vladimir Putin’in Ukrayna’ya ve halkına yönelik sebepsiz saldırısının, trajik bir biçimde kaybedilen hayatlara, ülke içinde yerinden edilen yahut mülteci olan ailelere ve yıkık kentlere yol açtığını belirterek, insanların yakıcı bir formda bedel ödediğini söyledi. Bakan Yellen, Bucha’daki vahşetin, Putin’in tercih ettiği savaşın acımasızlığının son müthiş hatırlatıcısı olduğunu belirterek, savaşın tesirlerinin komşu ülkelere ve ötesine yansıdığını hatırlattı.

Çin’in jeopolitik gayeleri ve stratejileri ne olursa olsun, Rusya’nın işgali yahut memleketler arası tertip üzerindeki sonuçları hakkında uygun niyetli bir adım görmediklerini belirten Bakan Yellen Çin, bu unsurlara artık hürmet göstermezse, global toplumun gelecekte egemenlik ve toprak bütünlüğü prensiplerine yaptığı davetlere hürmet göstermesini bekleyemeyeceğini lisana getirdi. Yellen, “Çin’in son vakitlerde Rusya ile özel bir bağlantı olduğunu biliyoruz ve Çin’in bu alakadan olumlu bir şeyler yapmasını ve bu savaşın sona ermesine yardımcı olmasını hararetle umuyorum.” açıklamasında bulundu.

“Yaptırımlara devam edeceğiz”

Bakan Yellen, Biden İdaresinin, hayatlarını, meskenlerini ve ülkelerini savunan Ukrayna halkının yanında olduğunu belirterek, Rusya’yı sorumlu tutma taahhüdünde kararlı olduklarını lisana getirdi. Amerika Birleşik Devletleri’nin, dünya iktisadının yarısından fazlasını temsil eden 30’dan fazla ülke ile birlikte, Rusya’ya gibisi görülmemiş bir mali yaptırımlar ve ihracat denetimleri uyguladığını da belirten Yellen, yaptırımları hedeflemek, izlemek ve uygulamak için teknik çalışmalarımızda yeni yollar açtıklarını ayrıntılı formda anlattı. Adalet Bakanı Merrick Garland ile birlikte, eforlarını ilerletmek için G7 ve ortak ülkelerden kolluk kuvvetleri ve maliye bakanlığı başkanlarından oluşan yeni bir misyon gücü topladıklarını anlatan Bakan Yellen, “Birlikte, nasıl daha tesirli olacağımızı konuşuyoruz” dedi. Rusya’nın savaşının ekonomik tesirlerini azaltmak için milletlerarası işbirliğinin gücünü bir ortaya getirdiklerini belirten Bakan Yellen, Rusya’nın işgali, başta güç, besin, gübre ve başka emtialar olmak üzere Ukrayna ve Rusya ihracatının daralması nedeniyle global iktisat üzerinde direkt tesirlere sahip olacağı ihtarında bulundu.

IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları’nın değeri

Bakan Yellen, gelecek hafta IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları’nda bilhassa de COVİD-19’dan kurtulma sürecinde olan gelişmekte olan ülkeleri bu şokları atlatırken nasıl daha yeterli desteklenebileceklerine odaklanacaklarını belirterek, 275 milyondan fazla insanın akut besin güvensizliği ile karşı karşıyayken, Rusya savaşının besin fiyatları ve arzı üzerindeki tesirlerinden, bilhassa de gelirlerinin daha büyük bir kısmını besine harcayan fakir nüfus üzerindeki tesirinden derinden kaygı duyduğunu lisana getirdi. Şu anda, global enflasyonist baskılara katkıda bulunan ve birçok ülkede güç ve besin güvenliği, ticaret akışları ve dış istikrarlar için tehdit oluşturan daha yüksek emtia fiyatları gördüklerini belirten Yellen, “Çok taraflı kalkınma bankaları halihazırda yerli besin üretimini güçlendirmek, toplumsal güvenlik ağlarını desteklemek ve ticaret finansmanının kilidini açmak için finansman sağlıyor” dedi. Yellen, “Mevcut kurumlarımızı – IMF ve çok taraflı kalkınma bankalarını – zorlukların ve risklerin giderek globalleştiği 21. yüzyıla ahenk sağlayacak biçimde modernize etmemiz gerekecek” diye konuştu. Yellen, bu zorlukların üstesinden gelmek için muhtaçlık duyulan global kamu mallarını sağlama yeteneğini geliştirmek için itimat ve işbirliği inşa edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Yellen’den altı teklif

Yellen konuşmasında şu teklifleri sıraladı:

-Ticaret entegrasyonunu oluşturmak için kullandığımız çok taraflı yaklaşımı modernize etmemiz gerekiyor.

-Geçen yılki global vergi mutabakatını uygulamalıyız.

-IMF’nin çağdaş, potansiyel olarak daha sık görülen global krizler karşısında mali itfaiyeci rolünü yerine getirecek araçlara sahip olmasını sağlamalıyız.

-Gelişmekte olan ülkelerdeki insanları desteklemek için sermayeyi daha yeterli harekete geçirmek için stratejilerimizi, politikalarımızı ve kurumlarımızı yine gözden geçirmemiz gerekiyor.

-Herkes için daha fazla güç erişimi ile daha inançlı ve daha pak bir güç geleceğine global geçişi hızlandırmalıyız.

-Pandemi hazırlığını ve müdahaleyi artırmak için global sıhhat mimarisini güçlendirmeye yönelik çalışmaları tamamlamamız gerekiyor.

Enflasyonu azaltmak Fed’in işi

Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürürken güçlü bir işgücü piyasasını sürdürmek yahut ekonomistlere nazaran bir “yumuşak iniş” tasarlamak için talih ve hünere muhtaçlığı olacağını söyleyen Yellen,”Bu geçmişte yapıldı ve imkansız bir kombinasyon değil” dedi. Bakan Yellen, Ukrayna’daki savaşın tesiri göz önüne alındığında Avrupa’da bir sakinlik mümkünlüğü konusunda daha fazla tasa duyduğunu belirterek, tedarik konusunda dertlerin devam edeceğinin altını çizdi. Enflasyonla ilgili meşakkatlerin FED tarafından çözülmesi gerektiğini belirten Yellen, enflasyon sorunun yalnızca ABD’de değil öteki ülkelerde de olduğunun altını çizdi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.