SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Yazlık kirası bütçeleri zorlayacak! 10 bin ile 7 milyon TL ortasında değişiyor

Yaz aylarının yaklaşmasıyla tatil planları yapılmaya başlandı. Tercihi yazlık kiralamak olanlar alternatifleri inceliyor. Lakin istenen sayılar bütçeleri zorlayacak. Bodrum’da emlakçılar yaz aylarında 50 bin liranın altında kiralık yazlık bulmanın sıkıntı olacağını belirtiyor. Lüks sitelerde ise 1 ay için istenen sayı 6-7 milyon liraya kadar çıkıyor. Tanınan bölgelerde dönemlik kiralama 1 milyon liranın üzerinde. Çeşme’de dönemlik kiralama için ortalama bedel 400 bin lira. Rusya, Ukrayna ilgisi sonrası fahiş kira artışı olan Antalya’da da müstakil mesken kiraları 10 bin ila 150 bin ortasında değişiyor. Daha ulaşılabilir fiyatlı seçenekler olması beklenen Didim’de aylık kiralar 25 bin liradan, Ayvalık’ta 30 bin liradan başlıyor. Erdek’te ise dönemlik kiralık için 30-40 bin lira isteniyor.

Yazlık kirası bütçeleri zorlayacak! 10 bin ile 7 milyon TL ortasında değişiyor
Akacan The Mall
26.03.2023 09:23
0
A+
A-

Yazlık kirası bütçeleri zorlayacak! 10 bin ile 7 milyon TL ortasında değişiyor
Yaz aylarının yaklaşmasıyla tatil planları yapılmaya başlandı. Tercihi yazlık kiralamak olanlar alternatifleri inceliyor. Lakin istenen sayılar bütçeleri zorlayacak. Bodrum’da emlakçılar yaz aylarında 50 bin liranın altında kiralık yazlık bulmanın güç olacağını belirtiyor. Lüks sitelerde ise 1 ay için istenen sayı 6-7 milyon liraya kadar çıkıyor. Tanınan bölgelerde dönemlik kiralama 1 milyon liranın üzerinde. Çeşme’de dönemlik kiralama için ortalama bedel 400 bin lira. Rusya, Ukrayna ilgisi sonrası fahiş kira artışı olan Antalya’da da müstakil mesken kiraları 10 bin ila 150 bin ortasında değişiyor. Daha ulaşılabilir fiyatlı seçenekler olması beklenen Didim’de aylık kiralar 25 bin liradan, Ayvalık’ta 30 bin liradan başlıyor. Erdek’te ise dönemlik kiralık için 30-40 bin lira isteniyor.

EV FİYATINA 1 AY TATİL

Yaz tatilinin en beğenilen ilçelerinden Bodrum’da bu yaz da kiralar yüksek. Gölköy’de lüks bir sitede villaların aylık kirası 6-7 milyon liraya ulaştı. Yani bir aylık tatil bedeli ile ülkenin birçok kentinde konut satın almak mümkün. Bölgedeki kiralarla ilgili bilgi veren emlak danışmanı Onur Doyan, “Portföyümüzdeki lüks sitede aylık villa kirası ortalama 250 bin . Rezidanslar ise 60-70 bin Euro” dedi. Yeniden Gölköy’de markalı bir projede 4 aylık kirama yapılıyor ve istenen sayılar 1.5 ila 2.5 milyon lira ortasında değişiyor. Bodrum’da son bir yılda kiralarda yüzde 30-40 artış olduğunu söyleyen emlak danışmanlık şirketi yöneticisi Levent Yıldırım, “Talep var fakat sayıları duyanların bir kısmı vazgeçiyor ve daha uygun seçenek arıyor. 60 bin Euro’ya da, 6 bin Euro’ya kiralık konut var. Pozisyonu, denize uzaklığı belirleyici oluyor. Güneyde fiyatlar daha düşük. 45-50 bin lira aylık kiralar kelam konusu. Türkbükü’nde 2+1 meskenler 60-95 bin lira, Yalıkavak’ta villalar 25 bin-60 bin Euro bandında. Yıllık kiralamada aylık 15 bin, dönemlik kiralamada aylık 45 bin lira altına konut bulmak zor” dedi. “Denize sıfır sitelerde aylık kiralar 80-100 bin lira” diyen gayrimenkul danışmanı Sefa Kocaman, “Bodrum’da yüksek dönemde aylık 50 bin lira altına yer bulmanız çok sıkıntı. Markalı sitelerde ise denize uzak dahi olsa aylık kira 250-300 bin liraya çıkıyor” dedi.

Akacan The Mall

30 BİN TL’YE DE VAR 300 BİN TL’YE DE

Ayvalık’ın en tanınan tatil yeri Cunda’da yüksek dönemde aylık ortalama kiranın 60 bin lira olduğunu belirten emlak danışmanı Sonat Atik, lüks meskenlerde sayının 100 bin lirayı aştığını söyledi. Emlak danışmanı Zafer Dinç Aksoy, Ayvalık’ta yazın ortalama 35-40 bin lira bedelle müstakil bir mesken kiralanacağını söylerken, emlak ofisi sahibi Selda Genç, “Ayvalık ve Cunda’da dönemde aylık kiralar 30-50 bin bandında. Sezonlukta 90-100 bin liraya çıkıyor” tabirlerini kullandı. İlan sitelerine nazaran de sayılar villanın pozisyonuna, eşyalarına nazaran epey farklı. Cunda’da aylık 300 bin lira, Ayvalık Altınova’da aylık 180 bin liraya da kiralık villa var. 10-15 bin lira olan daire tipi ilanlarda ise yaz-kış yaşayacaklara uzun devir kiralama yapıldığı belirtilirken, kimi konut sahipleri de nisan-mayısta 15 bin olan kiranın dönemde 40 bin liraya çıkacağını belirtiyor. Ayvalık’ta daha ulaşılabilir fiyatlı seçenekler için Sarımsaklı bölgesi önerilse de burada da dönemlik kiralar 70 bin lirayı buluyor. Erdek’te ise denize sıfır meskenlerde dönemlik kiralar 80-100 bin lira. Bölge emlakçılarına nazaran bu yaz Erdek’te 30-40 bin liraya dönemlik kiralama yapmak mümkün olacak.

GÜNLÜK 1000 LİRADAN BAŞLIYOR

Didim başka seçeneklere nazaran daha ulaşılabilir bir bölge olsa da son yıllarda burada da sayılar yükselmiş durumda. Geçen yaza kıyasla yüzde 100 artış olduğunu belirten emlak danışmanı Selami Yavaş, “Yaz dönemi için günlük kiralar bin liradan başlıyor, 3 bin 500-5 bin liraya kadar çıkıyor” dedi. Yaz tatili için gelenlerin Mavişehir bölgesini tercih ettiğini belirten emlak danışmanı Emre Kıral, kiraların aylık 25 bin ila 60 bin lira ortasında değiştiğini lisana getirdi. İlanlara nazaran havuzlu lüks sitelerde temmuz-ağustos devrinde aylık kiralar 70-75 bin liraya kadar çıkıyor.

ORTALAMA DÖNEMLİK KİRA 400 BİN TL

Çeşme’de orta gelirli ailelerin yazlık kiralaması çok güç. Emlak danışmanlık ofisi sahibi Beğenilen Heptokkan, “Merkezde yaz-kış kalınan bölgede aylık kira ortalama 10 bin lira. Alaçatı, Ilıca üzere yazlık bölgelerde yüksek dönemde 3 aylık kiralama bedeli ortalama 400 bin lira. Lüks projelerde 1-1.5 milyon liraya kadar çıkıyor” dedi. Bir diğer emlak ofisi sahibi Erhan Kahraman, Çeşme’de pandemi sonrası kiraların süratle arttığını hatırlattı ve “Geçen yıl çok yüksek sayılar istenen konutlar boş kaldı. Bu nedenle bu yıl önemli artışlar beklemiyoruz” dedi. Kahraman’ın ofisi tarafından yapılan araştırmaya nazaran; Ilıca’da dönemlik kiralar ortalama 300 bin lira, Alaçatı’da, 450 bin lira, Dalyan’da 200-250 bin lira, Mamurbaba’da 500-750 bin lira, lldır’da 200 bin lira, Reisdere’de 180-250 bin lira, Çiftlikköy’de 180-225 bin lira, Boyalık Altınyunus’ta 350-550 bin lira, merkezde ise 150-180 bin lira.

YABANCI TESİRİYLE SAYILAR UÇTU

Antalya’da evvel pandemi sonra Rusya-Ukrayna savaşı ile kiralar uçuşa geçti. Şubat ayında yıllık kira artışı yüzde 185’i, ortalama kira bedeli de 13 bin lirayı geçti. Tüm Teşebbüsçü Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Antalya Lider Yardımcısı Gökhan Üçgün, savaş ve sarsıntı tesiri ile bölgenin ağır göç aldığını ve kiraların her geçen gün arttığını lisana getirdi. Tatil bölgelerindeki fiyatlar hakkında bilgi veren Üçgün şunları söyledi: “İngilizlerin tercihi olan Kaş’ta geçen yıl aylık ortalama 75 bin lira olan villa kiraları, bu yıl 150 bin liraya çıktı. Kemer’de geçen yıl daire kirası 3 bin 700 liradan başlıyor, 17 bin liraya kadar çıkıyordu. Bu yıl 6 bin ila 27 bin ortasında değişiyor. 15-35 bin olan villa kirası 25-60 bin bandına yükseldi. Side’de daire kiraları bu yıl 6-12 bin, villa kiraları ise 10-15 bin lira ortasında değişiyor. Belek’te villalar eşyalı ve günlük kiralanıyor. Geçen yıl bin-3 bin olan günlük bedel, bu yıl bin 500-5 bin liraya geldi. Alanya’da daireler için 10-25 bin lira, villalar için de 30-50 bin lira talep ediliyor.” 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.