SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Yaz okulu müracaatları 18 Haziran’da bitiyor

Yaz okulu müracaatları 18 Haziran’da bitiyorMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından bu yıl 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar olan tüm eğitim …

Yaz okulu müracaatları 18 Haziran’da bitiyor
Akacan The Mall
16.06.2022 10:54
0
A+
A-

Yaz okulu müracaatları 18 Haziran’da bitiyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından bu yıl 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar olan tüm eğitim kümelerine açılacak yaz okulları için müracaatlar 18 Haziran Cumartesi gününe kadar devam edecek.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının yorgunluğunu atmayı bekleyen bir yandan da gelecek yıla hazırlanan öğrenciler için bu yıl Ulusal Eğitim Bakanlığı, 4 farklı yaz okulu açacağını açıkladı. Temel eğitim seviyesinde 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflara, ortaöğretim seviyesinde ise 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflara yönelik matematik ve İngilizce derslerinden açılacak yaz okullarına müracaatlar 15 Haziran’da başladı. Müracaatlar 18 Haziran’a kadar devam edecek. Haftada 12 saat, toplamda ise 48 saat uygulanacak yaz okulları, 4 Temmuz-28 Ağustos’ta öğretmen ve öğrenci müracaatlarının yoğunluğuna nazaran okul yönetimleri tarafından belirlenen tarihler ortasında açılacak.

SINAV KÜMELERİNE ÖZEL KURS
Yaz okullarında tüm kademeler için matematik ve ingilizce dersleri verilecek. Lakin 8’inci ve 12’inci sınıf öğrencileri için ayrıyeten farklı derslerden destekleme kursları da olacak. Yaz okulları kapsamında 8’inci sınıf öğrencileri için Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve yabancı lisan derslerinden kurslar açılacak. 12 ve mezun öğrenciler için açılacak kurslar ise şöyle: “Türk lisanı ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı lisan, ideoloji, psikoloji, sosyoloji, mantık.”

Akacan The Mall

BAŞVURULAR e-KURS MODÜLÜ ÜZERİNDEN
Yaz okullarında temel eğitim seviyesinde 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflara yönelik; ortaöğretim seviyesinde ise 9, 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik matematik ve İngilizce dersleri olacak. Öğrenciler destekleme ve yetiştirme kursları ve yaz okulları için 15-18 Haziran tarihleri ortasında müracaatları e-kurs modülü üzerinden yapabilecek. Yaz okulu kapsamında açılacak kurslar 4’üncü sınıf, 5-6’ncı sınıf (tek grup), 7-8’inci sınıf (tek grup), 9-10’uncu sınıf (tek grup) 11-12’nci sınıf (tek grup) halinde oluşturulan sınıf düzeylerinde oluşturulacak.

MATEMATİK SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA
Yaz okullarının iki temel gayesi var. Birincisi öğrencilerin matematik okuryazarlığını güçlendirmek, onlara matematiği sevdirerek günlük ömür marifetleriyle ilişkilendirmelerini sağlamak. İkincisi ise, İngilizce konuşma ve tesirli bağlantı hünerlerinin geliştirilmesi.

ÖNCE ÖĞRETMENLER EĞİTİLECEK
Yaz okulları, 4 Temmuz-28 Ağustos tarihleri ortasında öğretmen ve öğrenci müracaatlarının yoğunluğuna nazaran okul yönetimlerince belirlenen tarihler ortasında açılacak. Öğretmen ve öğrenciler yaz periyodu sürecinde istedikleri vilayette düzeylerine uygun okul çeşitlerinde yaz okullarına katılabilecek. Yaz okullarında görevlendirilen öğretmenler, 28-30 Haziran tarihleri ortasında ÖBA üzerinden yapılacak 2 günlük eğitime alınacak.

ÖNEMLİ OLAN MEVSİM DEĞİL, EĞİTİMİN NİTELİĞİ
Prof. Dr. Nuray Senemoğlu – Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Kısmı Başkanı
“Yaz okulları öğrencilerin öğrenme muhtaçlığını karşılamak için çok kıymetli kurslardır. Çocukların istek ve motivasyonu çok kıymetli. Zorla gönderilmemeleri gerekiyor. Yalnızca eksikleri olanlar değil eğitimde derinleşmek isteyenler de bu imkandan yararlanabilmeli aslında. Örneğin bir üst sınıftan ders almak üzere seçenekler olabilir. Fakat isminin yaz okulu olmasının mevsimsel olarak bir tesir yaratmaması gerekiyor. Öğrencilerimiz kendi vakitlerini tesirli kullanabilen bireyler ise çalışmaya da eğlenmeye de vakit ayıracaklardır. Matematik çalışmak bir keyifse ister kış ister yaz olsun fark etmez. Lakin akılları dışarıda kalıp zorla o eğitime devam ediliyorsa hangi mevsim olursa olsun randıman alınamaz. Sonuç olarak eğitim, öğrencilerin nitelikli ve manalı bir halde öğrenecekleri hale gelmeli. Çocukları heveslendirerek öğrenmeyi sağlamak gerekiyor.”

AKADEMİK KAYIPLARIN KAPANMASINI SAĞLAYACAK
Prof. Dr. Erten Gökçe – Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Temel Eğitim Kısım Başkanı
“Yaz okulları öğrencilerin eksiklerini gidermek için muhakkak başlı kursların açıldığı ekstra modüler programlardır. Yaz tatilinde öğrencilerin esnek ve kendine vakit ayırabileceği modüler yapıya sahip eğitim programlarıdır. Bu nedenle öğrencilerin yaz okullarına katılmasını olumlu buluyorum ve öğrencilerin akademik yapılarını geliştireceğini düşünüyorum. MEB ya da özel okullar tarafından düzenlenen kurslara katılmak çok değerli. Bilhassa imtihana hazırlanan öğrencilerin evvelki sınıflardan kalan eksiklerini kapatmalarına imkan sağlayacak bir süreçtir. Doğal ki yaz sıcağı üzere olumsuz tesirler olsa da öğrenciler bu kurslarda hem akademik kayıplarını giderecek hem de arakdaşlarıyla toplumsallaşma imkanı bulacaklar. Öbür yandan 2 yıl pandemi periyodunda önemli kayıplar oluştu. Yaz okulları, öğrencilerde de ortaya çıkan boşluklar ve pandeminin yarattığı eksiklerin de kapanmasını sağlayacak. “

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.