SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Yaz okulları kapılarını açıyor

Yaz okulları kapılarını açıyorMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yıl birinci defa 4 Temmuz’da uygulamaya geçecek matematik ve İngilizce yaz …

Yaz okulları kapılarını açıyor
Akacan The Mall
01.07.2022 13:37
0
A+
A-

Yaz okulları kapılarını açıyor
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yıl birinci defa 4 Temmuz’da uygulamaya geçecek matematik ve İngilizce yaz okullarıyla destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK) 900 bine yakın öğrencinin müracaat yaptığını söyledi. Özer, “Türkiye genelinde 16 bin 294 kursta ve 414 bin 731 öğrencimiz ile matematik yaz okullarını, 11 bin 566 kursta ve 327 bin 104 öğrencimiz ile İngilizce yaz okullarını başlatıyoruz. Destekleme ve yetiştirme kurslarımıza 140 bine yakın müracaat geldi. BİLSEM yaz okulları için kayıtlarımız sürüyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığın “matematik” ve “İngilizce” seferberliği kapsamındaki matematik ve İngilizce yaz okullarına, yaz periyodu destekleme ve yetiştirme kursları ile bilim ve sanat merkezlerindeki (BİLSEM) bilim ve sanat yaz okullarına ait soruları yanıtladı. Özer, matematik ve İngilizce yaz okullarının ilkokul 4, ortaokul ve lisedeki tüm kademelere yönelik; BİLSEM’lerdeki bilim ve sanat yaz okullarının ise 2’inci sınıftan lise son sınıfa kadar tüm kademelerde 4 Temmuz prestijiyle başlatılacağını söyledi.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER MATEMATİĞİ SEVECEK
Matematik ve İngilizce yaz okulları ile destekleme ve yetiştirme kurslarının kayıtlarının tamamlandığını, BİLSEM yaz okullarının kayıtlarının sürdüğünü vurgulayan Özer, matematik yaz okullarındaki uygulama ile çocuklara ve gençlere matematiği sevdirerek bu dersi analitik düşünmeye sevk etmek, bilgileri okumak, projeksiyon yapabilmek için ellerindeki en kıymetli enstrüman hâline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Akacan The Mall

Bu kapsamda matematik atölyeleri, gereç geliştirme, öğretmen eğitimi üzere alanlarda pek çok çalışma yürütüldüğünü lisana getiren Özer, çalışmaların birinci uygulamalarını bu yaz periyodundaki matematik yaz okullarında yapmayı hedeflediklerini söyledi.

4 HAFTADA 48 SAAT EĞİTİM
Bakan Özer, matematik yaz okullarına ait, şu bilgileri verdi: “Türkiye genelinde 16 bin 294 kursta ve 414 bin 731 öğrencimiz ile matematik yaz okullarını başlatıyoruz. Öğrencilerimiz, haftada 12 saat, 4 hafta sonunda 48 saat olacak halde eğitim alacaklar. Yaz okulunda öğrencilerin matematiğe karşı olumlu tavır oluşturmaları için eğlenceli etkinlikler ve yaşantıya dayalı öğrenme süreçleri planlandı. Araştırma, seyahat ve müşahede çalışmaları, maket oluşturma, sunum yapma üzere yaşantıya dayalı etkinliklere yer verildi.

Böylece okul dışı öğrenme ortamlarını da içeren, disiplinlerarası etkileşimi ön plana çıkaran, sorgulamaya dönük ve öğrencilerin varsayımlarını deneyimleyebileceği bir perspektif ile yaz okullarımızı başlatıyoruz. Hazırlanan içerik hem günlük ömür sorunlarını disiplinlerarası bağlamda ele almakta hem de sürdürülebilir kalkınma emellerini ve matematik tarihini içermektedir. Bu bakımdan yaz okulu programımız, farklı alanları kapsayan bir matematik içeriği olması bakımından birincidir.

İNGİLİZCE YAZ OKULLARINDA TRT İLE İŞBİRLİĞİ
Bakan Özer, yabancı lisan seferberliği kapsamında ise konuşma ve tesirli bağlantı maharetlerinin geliştirilmesi gayesiyle İngilizce derslerinden aktiflik temelli çerçeve programlarının da hazırlandığını söyledi. Özer, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile eğitim içeriklerinin derslerde ve yaz okulunda kullanılması, etkinlikler yapılması, basılı ve dijital öğretim malzemelerinin geliştirilmesi maksadıyla protokol imzalandığını lisana getirdi.

İngilizce yaz okullarının da haftada 12 saat olmak üzere, bir ayda toplam 48 saat uygulanacağını aktaran Özer, şöyle konuştu:

“Hazırlanan öğretim programında öğrencilerin yaz okulu devrinde ilgilerini çekecek, sürece etkin olarak dahil olabilecekleri, öğrenmekten keyif alacakları temalar hazırlandı. Bu temalar öğrencilerin gelişim seviyeleri de dikkate alınarak belirlendi. Yaz okullarımızda karşılıklı irtibata ve konuşmaya dayalı etkinlikler, oyunlar, müzikler ya da drama aktiflikleri de kullanılacaktır. Lise seviyesindeki İngilizce yaz okullarımızda çerçeve programlara dâhil edilmek üzere eğlenceli, bilimsel ve merak uyandırıcı bilgilendirmelerin yer aldığı, yaz okulu eğitimlerini destekleyici bir mecmua oluşturulmasına yönelik hazırlıklarımız devam ediyor.

İngilizce yaz okulları, 4 Temmuz prestijiyle Türkiye genelinde 11 bin 566 kursta ve 327 bin 104 öğrencimiz ile başlatılacak. Böylelikle bu yıl birinci defa Bakanlığımızın açmış olduğu matematik ve İngilizce yaz okullarımıza ülke genelinde toplam 27 bin 860 kursta 741 bin 835 öğrencimiz kayıt olmuştur. Bakanlığımızın yaz okullarına öğrencilerimizin gösterdiği ilgiden epeyce mutluyuz.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.