SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Yasa TasarısI MECLİS’TEN ONAY ALDI – KIBRIS HABER

Yasa TasarısI MECLİS’TEN ONAY ALDI – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
27.06.2022 17:28
0
A+
A-

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu başkan, başkan yardımcısı ve kurul üyelerinin görev sürelerinin dolması halinde yeniden atanabilmesini; başkan, başkan yardımcısı ve kurul üyelerinin en fazla üç dönem görev yapabilmesini ve ilk iki dönemin 5’er yıl, üçüncü dönemin ise 3 yıl olmasının öngören Elektronik Haberleşme (Değişiklik) Yasa Tasarısı oy çokluğuyla Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndan geçti.

Yasa tasarısının görüşülmesine geçilmeden önce İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı UBP Milletvekili Özdemir Beroca tasarıya ilişkin raporu sundu. Daha rapor ve tasarı üzerindeki görüşmelere geçildi.

Barçın

CTP Milletvekili Devrim Barçın konuşmasında, “4.5-5G ihalesini takip edeceği” gerekçesiyle başkanın görev süresinin uzatılmak istenmesine tepki gösterdi.

Akacan The Mall

“Bu kabul edilemez” diyen Barçın, bazı yönetim kurulu üyelerinin de görev süresinin uzatılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Bunun kişiye özel bir yasa olduğunu öne süren Barçın, bu kararın kurumun bağımsız-özerk yapıdan uzaklaşmasına neden olacağını öne sürdü.

Türkiye’den örnekler veren Devrim Barçın, “Bizdeki bulunmaz hint kumaşı mı?” diye sorarak, bunun klasik UBP tavrı olduğunu iddia etti.

Barçın, “Her şeyde Türkiye’yi örnek alıyorsanız, burada da Türkiye’yi örnek alın” dedi.

Şahali

CTP Milletvekili Erkut Şahali de, konuşmasının, “gayri meşru yapıya dair bir konuşma” olduğunu belirterek, Meclis’in, “Alleme-i cihan olsa kişiye özel yasa ile meşgul edilmemesi gerektiğini” kaydetti.

Bunun iyi niyetten yoksun bir girişim olduğunu belirten Şahali, UBP’nin de oyuna getirildiğini iddia etti.

İlgili kuruma başkan yardımcısı olarak atanan kişi konusunda tepkisini dile getiren Şahali, ortada bir kurum varsa ihale sürecinin kurumsal bazda takip edilmesi gerektiğini söyledi.

“BTHK saygın bir kurum olarak yoluna devam etmelidir” diyen Şahali, bunun da ancak kurumsal bir yaklaşımla mümkün olacağını belirtti.

Kişiye özel yasa düzenlemesine güven duymadıklarını kaydeden Şahali, CTP’nin talebinin yasa değişikliğinin genel kurul gündeminden geri çekilmesi olduğunu söyledi.

Arıklı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ise, eleştirilere yanıt vererek, “Özgeçmiş bana göre yeterliydi. Atama benim yetkimdeydi ve yaptım” dedi.

Geçmişe dair örnek veren Arıklı, 4.5 G ve fiber ihalesine çıkılacağını ifade etti. Arıklı, süreci şaibesiz şekilde atlatmak istediğini kaydetti.

75-100 milyon dolarlık bir ihale söz konusu olduğunu kaydeden Arıklı, kimsenin aleyhinde laf söylemediği bir kişiyle yola devam etmek istediğini söyledi.

“Benim bu konuda politik düşüncem yok” diyen Arıklı, “Bu konuda benim takdir almam ve bravo denilmesi gerekirken ilkesel bazda beni eleştiriyorsunuz” dedi.

İki ihalenin KKTC için iletişimde dönüm noktasında olduğunu ifade eden Arıklı, “Bırakın adamlar işini yapıyor, yapmaya devam etsin” diye konuştu.

Tecrübenin önemine dikkat çeken Bakan Arıklı, “Oraya YDP’li bir akademisyeni atayabilirdim ama ben bu yolu seçmedim. Siz buldunuz bu arkadaşı, tebrik ediyorum. Ben bu arkadaşla yola devam etmek istiyorum. Sizin getirdiğiniz arkadaşlarla yola devam etme istiyorum” şeklinde konuştu. Arıklı, sert muhalefetten dolayı üzgün olduğunu belirtti.

4.5G ihalesine 2-3 güne çıkılacağını kaydeden Arıklı, bu ihale varken kuruma yeni bir kişinin atanmasının doğru olmayacağını kaydetti ve anlayış beklediğini söyledi.

Evden eve fiber projesine de değinen Arıklı, şartnamelerin hazırlandığını ve kısa süre içinde projeyi gerçekleştireceklerini kaydetti.

Dünyada 3G kullanan sadece iki ülke kaldığını ifade eden Arıklı, internet hızının çok önemli olduğunu vurguladı.

CTP Milletvekili Barçın’ın 4.5G ihalesine binaen telefon operatörleri hakkındaki yerinden sorusu üzerine Bakan Arıklı, “Son derece şeffaf bir ihale olacak” dedi.

Şahali

CTP Milletvekili Erkut Şahali yeniden söz alarak, “Takdir edilmek istiyorsanız doğru atamalar yapacaksınız” diyerek, atamasından dolayı Bakan Arıklı’ya güven duymadıklarını söyledi.

Başkanın görev süresinin üçüncü kez uzatılmasını ilkesel olarak kabul etmediklerini kaydeden Şahali, atanan başkan yardımcısının ise Arıklı ile akrabalık bağı olmasını da eleştirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ise yerinden söz alarak, geçmişte CTP’nin yaptığı atamalar hakkında eleştiride bulundu.

Erkut Şahali ise, günahıyla, sevabıyla geçmişlerini kabul ettiklerini belirtti.

Daha sonra tasarının madde madde oylanmasına geçildi. Ardından tasarı oy çokluğuyla kabul edildi.

Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Doğru, Tarafsız ve Güncel Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.

Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün  Politika, Sağlık, Ekonomi, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de ücretsiz bir şekilde okuyabilirsiniz.

kibrishaberci.com

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.