SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Yabancı öğrencilerin tercihi ‘Anadolu’ oldu

Yükseköğretim Heyeti (YÖK) tarafından yayınlanan istatistiklere nazaran geçtiğimiz yıl yabancı asıllı öğrenciler en fazla Anadolu Üniversitesi’ni tercih etti. 15 bin 751 yabancı asıllı öğrenci Anadolu Üniversitesi’ni tercih ederken onu 11 bin 931 öğrenciyle Karabük Üniversitesi akabinde 10 bin 368 öğrenciyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi takip etti.

Yabancı öğrencilerin tercihi ‘Anadolu’ oldu
Akacan The Mall
24.03.2023 10:51
0
A+
A-

Yabancı öğrencilerin tercihi ‘Anadolu’ oldu
Yükseköğretim Heyeti (YÖK) tarafından yayınlanan istatistiklere nazaran geçtiğimiz yıl yabancı asıllı öğrenciler en fazla Anadolu Üniversitesi’ni tercih etti. 15 bin 751 yabancı asıllı öğrenci Anadolu Üniversitesi’ni tercih ederken onu 11 bin 931 öğrenciyle Karabük Üniversitesi akabinde 10 bin 368 öğrenciyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi takip etti.

Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, YÖK’ün yayınladığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı istatistiklerine nazaran yabancı asıllı öğrenci sayılarına ilişkin bir tabloyu toplumsal medya hesabından paylaştı. Tabloya nazaran Türkiye’de 260 bin 151 yabancı asıllı öğrenci bulunuyor. Yabancı öğrenciler ortasında Suriyeliler başı çekiyor. Onları Azerbaycan, Irak, Türkmenistan ve İranlı öğrenciler takip ediyor. Yabancı asıllı öğrencilerin en fazla tercih ettiği kurum Anadolu Üniversitesi… Tercih sıralamasında Anadolu Üniversitesi’ni Karabük ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi izliyor.

4 FARKLI KITADA 39 ÜLKEDE EĞİTİM
Salim Ünsal, yabancı asıllı öğrencilerin Anadolu Üniversitesi’ne ilgisinin bu üniversitenin yurt dışındaki açıköğretim programları olabileceğini belirtti. Buna nazaran yurt dışındaki bir çok öğrenci 39 farklı ülkede açıköğretim şubesi bulunan Anadolu Üniversitesi’nde ülkelerinden ayrılmadan eğitim görebiliyor. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “4 farklı kıtada 39 ülkeye nitelikli yükseköğretim hizmetleri sunan Türkiye’nin küresel kampüsüyüz. Anadolu Üniversitesi hem bulunduğu kent hem de öğrencilerine sunduğu yerleşke imkanları ile tüm dünyadan milletlerarası öğrenciler için değerli bir çekim merkezi hâline geldi. Üniversitemiz memleketler arası öğrencilerin nitelikli eğitim hayatlarını faal bir iş ve sosyokültürel hayatla birleştirmelerine imkan sağlıyor” dedi.

Akacan The Mall

‘KARABÜK’DE12 BİN 500 YABANCI ÖĞRENCİ VAR’
Karabük Üniversitesi ise 2015 yılından beri rotasını milletlerarası arenaya çevirdiğini ve bunun sonucunda yabancı asıllı öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ikinci üniversite olduklarını belirtti. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “2015 yılında Karabük Üniversitesi’nde 250’nin altında yabancı öğrenci vardı. Bunun üstüne çıkmak ve Ankara, İstanbul ve İzmir’deki üniversitelerin yapmadığı farklı bir şeyi yapmak istedik. Böylece yabancı asıllı öğrenci konusuna yöneldik. Aktüel sayılarımıza nazaran sayısı 12 bin 500’ü bulan yabancı asıllı öğrencimiz var. Toplam öğrenci sayımız yaklaşık 47 bin, buna nazaran okulumuzdaki öğrencilerin yaklaşık yüzde 25’ini yabancı öğrenciler oluşturuyor” dedi.

‘GELECEĞİN AFRİKA’DA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ’
Prof Dr. Polat, üniversitesinin bu sonuca ulaşmasının altındaki nedenin kendisinin şahsen Afrika’da birçok ülkeye gitmesi olduğunu belirtiyor. Polat, “Afrika’da Tanzanya, Zanzibar, Çad, Sudan, Senegal üzere birçok ülkeye gittim. Bu sayede bin 300’den fazla Çadlı öğrenci üniversitemizde eğitim almayı tercih etti. Sonuç olarak bu sayıya ulaşmamız büyük bir eforla oldu. 5 binden fazla Afrikalı öğrencimiz var. Geleceğin Afrika’da oluşacağını düşündüğümüz için o bölgeye bilhassa kıymet verdik” diye konuştu.

KÜTAHYA ÜNİVERSİTESİ 3’ÜNCÜ SIRADA’
Yabancı asıllı öğrencilerin sayıca en fazla olduğu üçüncü üniversite olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde de yabancı asıllı öğrencilerin Türkiye’ye gelmesi için çalışmalar yapılıyor. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, yabancı asıllı öğrencilerin Türkiye’ye gelerek eğitim görmesini çok önemsediklerini belirterek, “İstanbul, Ankara, İzmir varken neden Kütahya tercih ediliyor sorusunun yanıtı büsbütün benim ve arkadaşlarımın bu bahsin değerinin farkında olmamız ve buna istinaden çalışmalar yapmamızla ilgili. Bunun yanı sıra fiziki alt yapımız da buna çok müsait. Örneğin bizim 9 bin dönümlük bir yerleşke alanımız var. Bunun yanı sıra öğrenciler üniversitemizden aldıkları diploma sayesinde kendi ülkelerine döndüklerinde süratli bir halde iş hayatına dahil olabiliyorlar. Bir de arkadaşlarının burada olması da öğrencileri üniversitemize çekiyor. Okulumuza gelen öğrencilerimizin her sorunuyla de ilgileniyoruz. Şu anki şimdiki sayılara nazaran 90 farklı ülkeden 10 bin 368 yabancı asıllı öğrenci üniversitemizde eğitim görüyor” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.