SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Wimbledon’ın Rusya ve Belarus kararı teniste krize yol açtı! İlk tepki Novak Djokovic’ten geldi…

Wimbledon’ın Rusya ve Belarus kararı teniste krize yol açtı! İlk tepki Novak Djokovic’ten geldi…Rus ve Belaruslu tenisçilerin bu sene Wimbledon …

Wimbledon’ın Rusya ve Belarus kararı teniste krize yol açtı! İlk tepki Novak Djokovic’ten geldi…
Akacan The Mall
21.04.2022 13:06
0
A+
A-

Wimbledon’ın Rusya ve Belarus kararı teniste krize yol açtı! İlk tepki Novak Djokovic’ten geldi…
Rus ve Belaruslu tenisçilerin bu sene Wimbledon’a kabul edilmeyeceklerinin açıklanması, tenis camiasında krize sebebiyet verdi. Art arda açıklamalar yapıldı. Rus ve Belaruslu sporcular sessizliklerini korurken konuyla ilgili ilk yüksek ses Novak Djokovic’ten çıktı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı devam ettirdiği saldırılar sebebiyle Rus ve Belaruslu tenisçiler, bu yıl düzenlenecek Wimbledon Tenis Turnuvası’na katılamayacak. Karar, Wimbledon’ın resmi haklarına sahip olan All England Lawn Tennis Club (AELTC) tarafından dün resmi olarak açıklandı.

AELTC’den yapılan açıklamada; “Rusya’nın Ukrayna’ya Belarus destekli düzenlediği askeri müdahale nedeniyle iki ülkenin sporcularının, 2022 Wimbledon’a katılmasına izin verilmeyecek.” ifadeleri yer aldı.

Akacan The Mall

AELTC Başkanı Ian Hewitt konuyla ilgili; “Bunun, etkilenen bireyler için zor olduğunun farkındayız ve Rus rejiminin liderlerinin eylemleri için acı çekecekleri için üzgünüz. Birleşik Krallık Hükümeti rehberliğinde alınabilecek alternatif önlemleri çok dikkatli düşündük. Şampiyonanın yüksek profilli ortamı, Rus rejimini desteklemek için sporun kullanılmasına izin vermemenin önemi ile halkın ve oyuncu (aileleri dahil) güvenliğine yönelik daha geniş endişelerimiz nedeniyle şampiyonanın başka herhangi bir temelde ilerlemesinin uygun olduğuna inanmıyoruz.” diye konuştu.

ATP VE WTA’DEN KARARA TEPKİ

Wimbledon’ın bu kararı tenis dünyasında krizin fitilini ateşlemeye yetti. Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ve Kadın Tenisçi Birliği (WTA), Wimbledon’ın aldığı kararın ‘haksız’ olduğunu savunan açıklamalar yaptı.

Her iki kurumun açıklamasında da Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının şiddetle kınandığı ancak sporcuların bundan sorumlu tutulamayacaklarının altı çizildi.

ATP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı sürdürdüğü işgali sonuna kadar kınıyor ve savaştan etkienen milyonlarca insanla dayanışma içerisinde olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz.

Wimbledon’ın aldığı tek taraflı kararın adil olmadığına ve tenis sporuna zarar verecek bir emsal teşkil edebileceğine inanıyoruz. Milliyete dayalı ayrımcılık, oyuncuların turnuvalara katılımının ATP puan sıralamasına göre yapılması gerektiğine dair yaptığımız anlaşmayı da ihlal ediyor. Bu karara cevaben alınacak aksiyonları yönetim kurulumuz ve üye konseylerimiz görüşecektir.

Rus ve Belaruslu sporcuların ATP’nin düzenlediği etkinliklerde tarafsız bayrak altında mücadele etmesine izin verileceğini yeniden vurgulamak isteriz.

WTA açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı:

Kadın Tenisçiler Birliği, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı sürdürdüğü saldırıları şiddetle kınamaktadır. Ancak AELTC’nin Rus ve Belaruslu sporcuları Wimbledon’dan men etme kararını okuyunca hayal kırıklığına uğradık. WTA’in ilk prensiplerinden biri bireysel sporcuların hiçbir ayrımcılığa uğramadan turnuvalara katılabilmesini sağlamaktır. Bu prensip ayrıca AELTC ile yapılan anlaşmamızda da yer almaktadır.

Bireysel sporcular, ülkelerinin hükümetleri tarafından alınan kararlar nedeniyle cezalandırılmamalı ve yarışmaktan alıkonulmamalıdır. WTA olarak ayrımcılığın her türlüsünü reddediyor ve turnuvalarımıza katılım hakkı kazanmış her bireysel sporcunun bu hakkını koruyamaya devam edeceğimizi hatırlatmak isteriz. Wimbledon’ın kararıyla ilgili sonraki adımları ve ne gibi önlemler alınabileceğini değerlendirmeye devam edeceğiz.

TENİSÇİLERDEN İLK SES NOVAK DJOKOVIC’TEN

Wimbledon’ın aldığı bu karar sonrasında tenis dünyasının yönetim katı sesini yükseltse de sporculardan pek ses çıkmadı. Ses çıkaran ilk isim, beklendiği gibi Novak Djokovic oldu.

Dünya 1 numarası, ülkesi Sırbistan’da düzenlenen Belgrad Açık’Ta kazandığı maç sonrası basın toplantısında kendisine konuyla ilgili sorulan soruya şu yanıtı verdi:

Her zaman savaşı reddeden ilk kişi ben olacağım. Çocukluğu savaş ortamında geçen birisi olarak bunun insanlarda nasıl bir travma bıraktığını çok iyi biliyorum. Hep normal insanlar zarar görür. Ama yine de Wimbledon’ın kararını desteklemiyorum. Bu sporcuların hatası değil. Ne zaman sporla politika birbirine karışsa, sonucu iyi olmuyor.

WIMBLEDON’A HANGİ BÜYÜK TENİSÇİLER KATILMAYACAK?

Wimbledon’ın kararı değişmezse tek erkekler dünya 2 numarası Daniil Medvedev(Rusya), 8 numara Andrey Rublev (Rusya), tek kadınlarda dünya 4 numarası Aryna Sabalenka (Belarus), 15 numara Anastasia Pavlyuchenkova (Rusya), 18 numara Victoria Azarenka (Belarus) gibi yıldız isimler turnuvaya katılamayacak.

BAYRAKSIZ YARIŞIYORLARDI

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırılar sonrasında ATP ve WTA aldığı karar sonrasında Rusy ve Belaruslu sporcular turnuvalardan men edilmemiş ancak bayraksız şekilde yarışmaya devam etmişti.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.