SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Vegas’tan dünyaya teknoloji transferi… Gelecekte hayatımızda olacak yenilikler CES 2023’te görücüye çıktı

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2023, evvelki gün kapılarını ABD’nin Las Vegas eyaletinde bir kere daha açtı. Fuarda bilgisayarlardan akıllı mesken aletlerine, tabletlerden saatlere, otomotivden sıhhate akla gelebilecek her alandaki teknolojik yenilikler birinci kere görücüye çıktı. İşte CES 2023’te tanıtılan ve yakın gelecekte hayatımızda olacak tüm teknolojiler.

Vegas’tan dünyaya teknoloji transferi… Gelecekte hayatımızda olacak yenilikler CES 2023’te görücüye çıktı
Akacan The Mall
07.01.2023 07:22
0
A+
A-

Vegas’tan dünyaya teknoloji transferi… Gelecekte hayatımızda olacak yenilikler CES 2023’te görücüye çıktı
Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2023, evvelki gün kapılarını ABD’nin Las Vegas eyaletinde bir sefer daha açtı. Fuarda bilgisayarlardan akıllı mesken aletlerine, tabletlerden saatlere, otomotivden sıhhate akla gelebilecek her alandaki teknolojik yenilikler birinci sefer görücüye çıktı. İşte CES 2023’te tanıtılan ve yakın gelecekte hayatımızda olacak tüm teknolojiler.

Önümüzdeki yıllarda hayatımızda yer alacak teknolojik eser ve hizmetleri şimdiden gösteren, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES, her yıl olduğu üzere bu yıl da ABD’nin Las Vegas eyaletinde kapılarını açtı. Fuar kapsamında dizüstü bilgisayarlardan özel bilgisayar modüllerine, sıhhat tahlillerine, monitörlere, akıllı mesken eserlerine, televizyonlara ve önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkacak çok sayıda prototip teknolojik aygıta yer verildi. Yerli araba projesinin gerisindeki isim olan Togg’un da iştirak gösterdiği fuarda birinci olarak yeni jenerasyon ekran teknolojileri dikkat çekti. Biz de CES 2023 fuarında tanıtılan teknolojiler sizler için derledik.

 

Akacan The Mall

CANLI YAYIN YAPAN FIRIN

LG ve Samsung üzere dev isimler, yeni OLED televizyonları ile parlaklık düzeyini tam 2.000 nit düzeyine kadar taşıdı. Fuarda içerisindeki kamerayla imaj aktaran, fotoğraf çeken ve hatta canlı yayın yapan Samsung imzalı bir akıllı fırın bile vardı. Fuar kapsamında bu akıllı fırına ek olarak 57 inç’lik bir 32:9 8K oyuncu monitörü tanıtan Samsung, kimi gelecek gösterimleri de yaptı. Örneğin, firma hem katlanabilen hem de yana yanlışsız genişleyebilen OLED ekran prototipi ile ses getirdi.

 

PLAYSTATION 5’E ÖZEL ESER

ÇOK çeşitli denetimcilerin ve oyun kumandalarının olduğu CES 2023’te, Sony de bir adım attı ve PlayStation 5 için “Project Leonardo” isimli bir eser tanıtımı gerçekleştirdi. Şimdi geliştirme etabında olan “Project Leonardo”, fizikî pürüzlere sahip bireyler için hazırlamış bir geniş özelleştirme seçeneklerine sahip denetimci olarak dikkat çekti. Sony ve Honda iştirakinin yeni tanıtılan “Afeela” markası yanında BMW ile Volkswagen üzere dev firmaların gelecek araba odaklı gösterimlerine sahne olan CES 2023, yeni yılın yalnızca birinci gösterimiydi. 2023’ün devamında dev teknoloji firmaları yeni eserlerini karşımıza getirmeyi sürdürecek.

 

BEBEKLERİN NEDEN AĞLADIĞINI BİLİYOR

CES 2023’te sıhhate odaklanan değişik eserler de vardı. Örneğin Q-bear firması, yapay zeka üzerine kurulan ve bebeklerin ağlamasını tahlil ederek muhtaçlıklarını belirleyen bir aygıt tanıttı. Withing firması ise tuvaletlerin içerisine konumlandırılan ve idrar tahlili yapabilen eseriyle çok ses getirdi. İdrar üzerinden birçok sıhhat verisini tespit edebildiklerini belirten firma, eserde farklı bilgilere yönelik değiştirilebilir kartuş altyapısını kullanıyor. Akıllı telefonlar ile ilişki kuran eser, kimin idrar yaptığını ve tuvalet suyunu ayırt edebilecek.

 

PARMAK UCUNDAN TANSİYON ÖLÇÜMÜ

CES 2023’te değişik bir sıhhat aygıtında da Valencell şirketinin imzası vardı. Şirket şu an için FDA’den onay bekleyen bir tansiyon aygıtı tanıttı. Bu aygıtın en büyük farkı parmak ucundan ölçüm yapabiliyor olması oldu. Bu açıdan çok ufak bir boyuta sahip olan eser, çıktığı vakit birçok tansiyon hastasının hayatını kolaylaştıracak bir gelecek gösterimi oldu.

 

HEM MASA HEM BİSİKLET

FUARDA meskenden çalışanların sıhhatini müdafaaya yönelik bir tahlil de vardı. Büyük teknoloji firmalarından Acer, eKinekt ismini verdiği bisiklet masasını tanıttı. Bu pedallara sahip olan ufak masa, şahısların çalışırken pedal çevirmesine imkân tanıyor, bu süreçte USB portu üzerinden bağlanan telefonlar şarj edilebiliyor. Zira masa pedal hareketleri üzerinden elektrik üretiyor ve bunu istenilen aygıta aktarabiliyor.

 

RUJ TAŞIRMAYAN AYGIT

CES 2023’te L’Oréal firması da dikkat çeken duyurulara imza attı. Şirket fuarda birinci olarak ellerini denetim etmekte zorlanan bayanların ruj sürmesini kolaylaştıran HAPTA isimli bir aygıt tanıttı. L’Oréal tıpkı vakitte Brow Magic ile de ses getirdi. Bu eser bir kaş şekillendirme aygıtı ve süreksiz dövme mantığıyla misyon yapıyor. Şahısların yüzünü tarayarak farklı kaş biçimleri öneren eser, bayanların çok ilgisini çekmiş durumda.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.