SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Varank: Türkiye bu alanda her geçen gün kabiliyetlerini arttırıyor

Varank: Türkiye bu alanda her geçen gün kabiliyetlerini arttırıyorSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Kompozit 2022 Fuarını ziyaret …

Varank: Türkiye bu alanda her geçen gün kabiliyetlerini arttırıyor
Akacan The Mall
07.10.2022 12:22
0
A+
A-

Varank: Türkiye bu alanda her geçen gün kabiliyetlerini arttırıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Kompozit 2022 Fuarını ziyaret etti, fuara katılan firmaların eserlerini inceledi. Kompozit kesimindeki ilerlemeyi görmekten ötürü çok keyifli olduğunu söz eden Bakan Varank, “Türkiye, bu alanda her geçen gün kabiliyetlerini arttırıyor.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Kompozit 2022 Fuarı’nı ziyaret etti, fuara katılan firmaların eserlerini inceledi. Kompozit kesimindeki ilerlemeyi görmekten ötürü çok memnun olduğunu tabir eden Bakan Varank, “Türkiye, bu alanda her geçen gün kabiliyetlerini arttırıyor.” dedi.

Türk Kompozit 2022, İstanbul Lütfi Kırdar Milletlerarası Kongre ve Stant Sarayı’nda başladı. Fuar, kompozit endüstrisine has üretim, sürece ve uygulama metotları başta olmak üzere tüm kesimi kapsayan etkinlikler içeriyor. Fuara, ham unsur tedarikçileri, kompozit yarı ve orta eser üreticileri, kompozit kesin eser üreticileri, sürece teknolojileri sunan firmalar katılıyor. 8 Ekim’e kadar sürecek, 100’ün üzerinde işletmenin yer aldığı fuarda, makine üreticileri, ekipman tedarikçileri, tüketim materyalleri üreticileri, tasarım hizmetleri ve simülasyon servisleri sunan firmalar eserlerini sergiliyor. Bakan Varank, Kompozit Sanayicileri Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Türk Kompozit Fuarı’nda incelemelerde bulundu. Dernek Lideri Barış Pakiş’ten kesime ait bilgi alan Bakan Varank, fuarda yer alan firmaların stantlarındaki eserleri inceledi. Ziyaretin akabinde açıklama yapan Varank, “Kompozit dalı, daha hafif ve daha sağlam gereçlerin üretilmesini hedefleyen bir dal. Türkiye de bu manada her geçen gün kabiliyetlerini arttıran bir ülke. İstanbul nitekim küresel manada tedarikçi arayan firmaların şirketlerin uğrak noktası haline geldi. Bu fuarda da 100 şirketimiz binlerce ziyaretçiyi burada karşılayıp kompozit bölümünde Türkiye’deki firmaların kabiliyetlerini, hangi eserleri geliştiriyorlar, üretiyorlar, hangi alanlarda tedarikçi olabilirler, onları ortaya koydukları bir fuar.” dedi.

Akacan The Mall

“HEM HAM UNSUR HEM BİTMİŞ ÜRÜN”

Bakan Varan, “Yakın vakitte Almanya’da Rüzgar Gücü Fuarı’ndaydık. Rüzgar gücünde kullanılan materyallerin değerli bir kısmı kompozitten yapılıyor. Buradaki firmalarımız savunma endüstrisinden rüzgar gücüne kadar çok farklı alanlarda üretim yapabiliyorlar. Bunların hem ham hususunu yan endüstrisini kompozit manasında üretirken bitmiş eserleri üreten firmalarımız var. Kompozit fuarı bu kabiliyetlerimizi görebileceğimiz bir fuar. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu alanda ilerlemiş olmaktan, bu alana yatırımların devam ediyor olmasını görmekten çok memnunuz. Kompozit kesiminde neler yapılıyor bunu görmek isteyen hem kesimden iş insanlarını da hem meraklıları hem akademisyenleri Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ne bekliyoruz. Gelsinler, 8 Ekim’e kadar bu fuarı ziyaret etsinler. Kesimde neler oluyor, trendler nereye gidiyor onu görsünler hem de Türkiye’deki kabiliyetleri görüp ileriye dönüş iş mutabakatlarını bu fuarda yapabilirler.” diye konuştu.

FUAR HAKKINDA

Türk Kompozit Fuarı, Türkiye’de tek olmasının yanı sıra Avrupa’da en değerli 5 fuardan biri olarak gösteriliyor. Fuarda firmaların reçine, elyaf, teknik dokuma, termoset, termoplastik üzere ham unsurları yer alıyor. Yarı ve orta eserler, kesin eserler, sürece teknolojileri, makine ve ekipmanlar ile tüketim materyalleri de fuarda sergileniyor. Teknik ve ticari seminerlerin gerçekleştirileceği fuarda, eser stantları, canlı demolar ve eser tanıtımları gerçekleştiriliyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.