SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Vahim gerçek açığa çıktı: Rus askerleri eğitim alamadan adeta mevte yollanıyor!

Korkunç gerçek açığa çıktı: Rus askerleri eğitim alamadan adeta vefata yollanıyor!Rusya ve Ukrayna ortasında 24 Şubat’ta patlak veren savaşta …

Vahim gerçek açığa çıktı: Rus askerleri eğitim alamadan adeta mevte yollanıyor!
Akacan The Mall
22.07.2022 10:22
0
A+
A-

Korkunç gerçek açığa çıktı: Rus askerleri eğitim alamadan adeta vefata yollanıyor!
Rusya ve Ukrayna ortasında 24 Şubat’ta patlak veren savaşta sayısız sivil kaybın yanı sıra iki taraf da sarsıcı ölçüde asker kaybetti. Fakat uzmanlara nazaran bilhassa Rusya, savaşta hiç beklemediği bir askeri kayıpla karşılaştı ve ordusu büyük yaralar aldı. Rus basınına yansıyan savlara nazaran Rus ordusuna katılan askerler kaçınılmaz bir mevte yollanıyor. Çarpıcı ayrıntılar haberimizde…

Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna topraklarını işgale girişir ve savaş başlatırken, Kiev’i çabucak ele geçireceğini ve Ukrayna’yı saf dışı bırakacağını düşünmüştü.

Ancak ilerleyen günler Rusya’nın bu niyetini boşa çıkardı ve Ukrayna, tüm dünyayı şaşırtan bir direniş gösterdi.

Akacan The Mall

Ukrayna’nın şiddetli direnişi Kremlin’i şaşırttı ve birtakım varsayımlara nazaran Rusya’nın kayıpları 30 bin askerin üzerine çıktı. Bu da bilhassa ordu içinde moralin çok düşmesine yol açtı.

Ukraynalı bir kumandan, toplumsal medya hesabından sayısız Rus askerinin cenazesini bu türlü paylaştı

MAKİNELİ TÜFEK BİLE KULLANAMIYORLAR!

Rus ordusu hakkında açıklanan son rapor ve basına yansıyan ayrıntıları ise adeta okuyanların kanını dondurdu. Rapora nazaran Rus ordusu daima hale gelen asker gereksinimini karşılayabilmek için yeni askerlere yalnızca 5 günlük bir eğitim veriliyor ve bu askerler makineli tüfek kullanmayı bile bilmeden cepheye yollanıyor.

Oysa Rusya Savunma Bakanlığı web sitesinde, Rus ordusuyla mukavele imzalayan herkesin evvel dört haftalık kombine silah eğitimi alması gerektiği belirtiliyor.

Moskova Times’a konuşan ve kimliği bâtın kalsın diye ismi yalnızca Ivan olarak açıklanan asker kendisinin ve öteki arkadaşlarının hiçbir şey öğrenemeden cepheye yollandığını ve aslında cepheye bile değil direkt olarak ‘ceset torbasına’ koyulmaları için yola çıkarıldıklarını anlattı.

Savaşın başından beri yaşanan büyük ölçekli askeri kayıplar Rusya’nın planlarını altüst etti

“BİR HAFTALIK EĞİTİM DİREKT CESET TORBASINA GİDEN BİR YOLDUR”

Bağımsız askeri analist Pavel Luzin, Moskova Times’a verdiği demeçte, “Bir hafta [eğitim] hiçbir şey değil. Bir asker için bu, bir hastaneye yahut ceset torbasına giden direkt bir yoldur” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı web sitesinde yer alan 4 haftalık kombine eğitim 240 saat sürüyor ve hayatta kalma eğitimi, atış, el bombası fırlatma ve askeri taktiklerin incelenmesini üzere çok hayati mevzuları içeriyor.

Ayrıca, Rus maddelerine nazaran, askerler en az dört aylık eğitim almadıkça savaşa gönderilemez. Lakin devam eden savaşta bu kuralların hiçbirine uyulmuyor…

Putin Kiev’i bir haftada almayı planlıyordu… İşler istediği üzere gitmedi

ASKERLERİN İMZALADIĞI KONTRATA AYKIRI

Luzin gazeteye verdiği demeçte, birebir standartların Rus ordusuyla Ukrayna’da savaşmak üzere mukavele imzalayanlara da uygulanması gerektiğini söyledi.

Bununla birlikte, yeni acemilere taban eğitim sağlanması, Rusya ordusunda giderek daha yaygın hale geliyor ve muhtemelen Rusya’nın seferberlik, insan gücü eksikliği ve moral ile ilgili problemleri da bu sebepten artıracak.

Nisan ayında Savunma Bakanlığı ile üç aylık bir kontrat imzalayan 31 yaşındaki Ivan, aldığı beş günlük eğitimi ‘yoğun’ olarak nitelendirdi.

Ivan Moscow Times’a verdiği demeçte, “Özel askeri operasyon başladığında -aslında bu bir savaş olsa da- bunu ferdî bir trajedi olarak kabul ettim. Kendi kendime oraya gitmek istediğimi ve kimsenin beni durduramayacağını söyledim. Ben bir vatanseverim.” dedi.  

Rus ordusunun hayli donanımlı bir işçisi var lakin savaş yüzünden muhtaçlık duyulan yeni askerler bu kadar şanslı değil

ASKERLER YAŞADIKLARINI ANLATTI

Ivan, süratle Batı Rusya’daki Belgorod’daki bir askeri üsse transfer edildi ve iki hafta içinde Ukrayna’da ön saflarda yer aldı.

Genç asker yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Bütün tıbbi denetimlerden sonra, yarından sonraki gün askeri üsse gitmeye hazır olup olmadığımı sordular. Bizi beş gün eğittiler, bir beş gün daha kuvvet rotasyonu için bekledik ve sonra pozisyonlarımıza gittik.”

Askerler bu 5 günlük süreçte sabah 10’dan akşam 7’ye kadar eğitim gördüklerini, savaş hünerleri pratiği yaptıklarını, binalara saldırdıklarını ve ‘çok istikametli savunma’ yaptıklarını söyledi. Bu eğitimin her asker için farklı olduğunu ve muhakkak durumlar için gereken farklı maharetlere odaklandığı tez edildi.

Öte yandan Ivan bu eğitimin kâfi olmadığı kabul ediyor ve bölüğünde makineli tüfeğin nasıl çalıştığını bilmeyen bir asker olduğunu anlatıyor.

Bu bahiste açıklama yapan tek asker Ivan değil. İsimi açıklanmayan bir Rus askeri BBC’nin Rus haber servisine geçen ay eğitim eksikliği karşısında ‘şok olduğunu’ söylemişti. Askerin “Bazıları düzgün bir formda makineli tüfek tutmadı, gerçek tankları hiç görmedi ve birkaç gün içinde cepheye gidecekler” kelamları büyük şaşkınlık yaratmış ve reaksiyon toplamıştı.

CEPHEDE YALNIZCA 4 GÜN DAYANABİLDİ

24 yaşındaki Rus askeri Yevgeny Chubarin, Ukrayna’nın doğusundaki Harkov kentinde Belgorod askeri üssüne nakledildikten yalnızca dört gün sonra öldürülmüştü. Bu durumun çok defalar öteki askerler için de tekrarlanmasının akabinde insan hakları aktivistleri, muharebe bilgisi eksikliğinin ve hudutlu eğitimin, askerlerin bir savaş bölgesinde hayatta kalma mümkünlüğünün daha düşük olduğu manasına geldiğini söyledi.

Moscow Times ayrıyeten, savaşmayı reddeden kontratlı askerlerin kumandanları tarafından konutlarına dönmelerine müsaade verilmediğini ve savaş alanına geri dönmeleri için tehdit edildiklerini ve korkutulduklarını da yazdı.

Gazete, Rusya’nın 11. Muhafız Hava Taarruz Tugayındaki askerlerin bu ayın başlarında istifalarını sunduklarını, lakin taleplerinin direnişle karşılandığını söyledi.

Orduya 5 günlük eğitimle alınan askerlerin büyük bir kısmı hayatlarında tank bile görmemiş oluyorlar

İSTİFA EDEN ASKERLERE BASKI YAPILDI

Savaş zıddı bir örgütün kurucu ortağı Vladimir Budaev, Tugay’dan 78 savaşçının istifalarını sunduğunu söyledi. Fakat askeri yetkililerin yıldırma taktikleriyle müdahale etmesiyle bu sayı düşürüldü.

Askerlerden birinin annesi, istifaları kabul etmeyi reddeden tugay kumandanlarının kimi askerleri Ukrayna’nın Rus işgali altındaki Luhansk kentindeki özel bir gözaltı merkezine gönderdiğini söyledi.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.