SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Üstün Lig hocaları gençliklerinde hangi mevkide oynuyordu? Kalede Şenol Güneş, orta alanda Jesus-Pirlo-Buruk, forvette Avcı-Montella

Şenol Güneş Trabzonspor’un, Volkan Demirel Fenerbahçe’nin efsane kalecileri ortasındaydı. Jorge Jesus, Okan Buruk, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin, İstek Çalımbay, Selçuk İnan ve Dünya Kupası kaldıran tek Üstün Lig hocası olan Andrea Pirlo, orta alanda oynadı. Vincenzo Montella, Fatih Tekke ve Abdullah Avcı da forma giydikleri kadroların gol silahlarıydı. Harika Lig’deki 19 teknik yönetici içinde yalnızca Farioli’nin profesyonel futbolculuk mesleği bulunmuyor.

Üstün Lig hocaları gençliklerinde hangi mevkide oynuyordu? Kalede Şenol Güneş, orta alanda Jesus-Pirlo-Buruk, forvette Avcı-Montella
Akacan The Mall
02.01.2023 07:36
0
A+
A-

Süper Lig hocaları gençliklerinde hangi mevkide oynuyordu? Kalede Şenol Güneş, orta alanda Jesus-Pirlo-Buruk, forvette Avcı-Montella
Şenol Güneş Trabzonspor’un, Volkan Demirel Fenerbahçe’nin efsane kalecileri ortasındaydı. Jorge Jesus, Okan Buruk, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin, İstek Çalımbay, Selçuk İnan ve Dünya Kupası kaldıran tek Üstün Lig hocası olan Andrea Pirlo, orta alanda oynadı. Vincenzo Montella, Fatih Tekke ve Abdullah Avcı da forma giydikleri kadroların gol silahlarıydı. Üstün Lig’deki 19 teknik yönetici içinde yalnızca Farioli’nin profesyonel futbolculuk mesleği bulunmuyor.

Futbolda teknik yönetici olmak için illaki bu sporu etkin olarak yapmak gerekmiyor. Örneğin Jose Mourinho bir fizikçiydi. Rafael Benitez vücut eğitimi öğretmeni. Arrigo Sacchi yalnızca amatör futbolcuydu. Gregorio Manzano psikologdu. Avram Grant asla futbol oynamadı. Ancak şurası da bir gerçek; gençlik yıllarında yeşil alanlarda top koşturanlar, bilhassa de profesyonel düzeyde yapanlar, hiç futbol oynamayanlara nazaran teknik yöneticilikte çok avantajlı.

FARİOLİ 21 YAŞINDA FUTBOLU BIRAKIP HOCA OLDU

Akacan The Mall

Süper Lig’de ekip çalıştıran teknik yöneticiler içinde de ‘futbolculuk mesleği neredeyse hiç olmayan’ bir isim var; Francesco Farioli. Şimdi 21 yaşında kaleciliği bırakıp antrenörlüğe geçen Alanyaspor’un İtalyan hocası, 2 yıldır teknik yöneticilik yapıyor.

Peki ya öbür teknik yöneticilerimiz? Onların futbolculukları nasıldı?

Hepsinin mesleklerine geçmeden evvel bir genelleme yapalım: Harika Lig’deki 19 teknik yöneticinin 8’i orta saha, 4’ü santrfor, 3’ü kaleci, 2’si stoper, 1’er de sağ ve sol bek var. Artık gelelim hocaların oyunculuk mesleklerine…

KALECiLER

ŞENOL GÜNEŞ (BEŞİKTAŞ):

Trabzonspor ve Akçaabat Sebatspor’da toplam 17 yıl, A Ulusal Takım’da 35 maç oynadı. Bordo mavili ekipte 6 Muhteşem Lig, 4 Türkiye Kupası, 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanıp efsaneleşti.

VOLKAN DEMİREL (HATAYSPOR):

Kartalspor’da başlayan mesleğinin 17 yılı Fenerbahçe’de geçti. 63 kere A ulusal olup, 5 Üstün Lig, 2 Türkiye Kupası, 3 Harika Kupa şampiyonlukları yaşadı.

SAĞ BEK

RECEP UÇAR (ÜMRANİYESPOR):

Bir yandan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Pendikspor’da futbol oynarken, öbür yandan Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitimine devam edip İngilizce öğretmenliğini bitirdi.

STOPER

ÖMER ERDOĞAN (ANKARAGÜCÜ):

Almanya’da St. Pauli’de profesyonel oldu, akabinde Erzurum, Diyarbakır, Galatasaray, Malatya ve Bursaspor’da oynadı. 1 Muhteşem Lig şampiyonluğu kazandı ve 3 defa A ulusal oldu.

ÇAĞDAŞ ATAN (KAYSERİSPOR):

Altay, Denizli, Beşiktaş, Trabzon, Energie Cottbus, Basel, Mersin İY, Akhisar Belediye, Gaziantep BB ve Manisaspor’da oynadı. Basel’de 2 İsviçre Ligi, 1 İsviçre Kupası kaldırdı. 2 kere A ulusal formayı giydi.

SOL BEK

EROL BULUT (GAZİANTEP FK):

Eintracht Frankfurt II, Fenerbahçe, Trabzonspor, Adanaspor, Panionios, Bursaspor, 1860 Münih, Olympiakos, Metalurg, O.Volou, OFI Girit, PAE Veria’da oynadı. Fenerbahçe’de 1, Olympiakos’ta 2 kupa kazandı.

ORTA SAHA

İSTEK ÇALIMBAY (SİVASSPOR):

16 yıllık mesleğinin tamamı Beşiktaş’ta geçti, kaptanlığını yaptığı kulübün sembolleri ortasına girdi. 6 Üstün Lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı. 47 sefer A Ulusal Takım’da oynadı.

JORGE JESUS (FENERBAHÇE): 

Portekiz’de Almancilense, Benfica, Estrela Amadora, Farense, Vitoria Setubal, Juventude Evora, Riopele, Belenenses, Olhanense, Peniche ve Sporting gruplarında forma giydi.

EMRE BELÖZOĞLU (BAŞAKŞEHİR): 

Galatasaray, İnter, Newcastle United, Fenerbahçe, Atletico Madrid ve Başakşehir’de oynadı. Bu kadrolarda 6 Harika Lig, 4 Türkiye Kupası, 3 Muhteşem Kupa, 1 İspanya Kupası, 1 İtalya Üstün Kupa, 1 UEFA Kupası, 2 UEFA Üstün Kupa kazandı.

OKAN BURUK (GALATASARAY): 

Galatasaray, İnter, Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da forma giydi. 7 Harika Lig, 6 Türkiye Kupası, 1 Muhteşem Kupa, 1 UEFA Kupası, 1 UEFA Harika Kupa kaldırdı.

İLHAN PALUT (KONYASPOR): 

1996’da Hatayspor’da futbola başladı, bu kulüpte 3 farklı periyot forma giydi. Bordo beyazlı kulübün yanı sıra Adana Demirspor ve Çorumspor gruplarında da oynadı.

ANDREA PİRLO (KARAGÜMRÜK):

Futbolculuk mesleği en parlak olan teknik adam. Brescia, İnter, Reggina, Milan, Juventus ve New York City’de oynadı. İtalya U21 Ulusal Ekibi ile Avrupa Şampiyonluğu, A Ulusal Ekibi ile Dünya Kupası kaldırdı. Ayrıyeten forma giydiği kulüplerde de 2’si UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 14 kupa kazandı.

NURİ ŞAHİN (ANTALYASPOR): 

Dortmund, Feyenoord, Real Madrid, Liverpool, Werder Bremen ve Antalyaspor’da forma giydi. Dortmund’da 1 Almanya Ligi, 2 Muhteşem Kupa, 1 Almanya Kupası, Real Madrid’de İspanya Ligi, Hollanda’da kupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

SELÇUK İNAN (KASIMPAŞA): 

Çanakkale Dardanelspor, Manisaspor, Trabzonspor ve Galatasaray’da oynadı. Bordo mavili grupla 1’er Türkiye Kupası ve Harika Kupa, sarı kırmızılılarla 5’er Harika Lig ve Harika Kupa ile 4 Türkiye Kupası kazandı.

FORVET

VİNCENZO MONTELLA (ADANA DEMİR):

Empoli, Sampdoria, Roma, Fulham formaları giydi. 20 defa İtalya A Ulusal Kadrosu formasıyla uğraş etti. Roma ile 1’er İtalya Ligi, İtalya Kupası ve İtalya Muhteşem Kupa kazandı.

FATİH TEKKE (İSTANBULSPOR):

Trabzonspor, Altay, Gaziantepspor, Zenit, Rubin Kazan, Ankaragücü, BEŞİKTAŞ ve Orduspor’da oynadı. 25 defa A ulusal oldu. 1’er UEFA Kupası ve UEFA Üstün Kupa, 1 Rusya Ligi, 2 Rusya Üstün Kupası, 4 Türkiye Kupası ve 1 Harika Kupa kaldırdı.

HAKAN KELEŞ (GİRESUNSPOR):

Kariyerinin tamamı Anadolu kadrolarında geçti; Edirnespor, Bursaspor, Kayserispor, Şekerspor, Ankaragücü, Antalyaspor ve Dardanelspor’da forma giydi.

ABDULLAH AVCI (TRABZONSPOR): 

Vefa, Karagümrük, Rizespor, Bakırköyspor, Kahramanmaraşspor, Kasımpaşa, İstanbulspor, K.Çekmece, Emirefendi kulüplerinde toplam 18 yıl top koşturdu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.