Başbakan Ünal Üstel, “Ortaokullar ile Ortaöğretim Kurumları İçinde ve Dışında Uyulacak Kurallar ve Disiplin (Değişiklik) Tüzüğü” nedeniyle çocukların sınavlara girememesiyle ilgili olarak, öğretmen sendikalarıyla istişare süreci başlattıklarını söyledi. Üstel, konunun çözümü için adımlar attıklarını açıkladı.
Başbakan Ünal Üstel başkanlığında Meclis’te “Ortaokullar ile Ortaöğretim Kurumları İçinde ve Dışında Uygulanacak Kurallar ve Disiplin (Değişiklik) Tüzüğü” konulu toplantı gerçekleştirildi.
Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Üstel, öğretmen sendikaları, Cumhuriyet Meclisi’ndeki siyasi partiler, Barolar Birliği Başkan ve Başkan Yardımcısı ile toplantıda istişare ettiklerini vurguladı.
Çocukların ülkenin geleceğini şekillendirecek bireyler olduğunu kaydeden Üstel, “Çocuk olunca her şey bir tarafa bırakılır. Çocuklarımızı ayrıştırmamak adına istişare ederek çözüm için adım attık” dedi.
Yapılan istişarelerde birçok kesimle görüşmeler gerçekleştirildiğini belirten Üstel, tüm sendikacılar, Cumhuriyet Meclisi’ndeki siyasi partiler, Barolar Birliği Başkanı ve yardımcısıyla bir araya geldiklerini ifade etti.
Üstel, “Bu sorunu nasıl ortadan kaldırırız ve buna neden olanları nasıl çözeriz konusunda bir çalışma yaptık. Hükümetle de bir araya gelip konuşacağız. Çarşamba günü yine görüşeceğiz” şeklinde konuştu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Üstel, “Hukuk ne derse onu yapmak zorundayız. O yüzden özgürlükleri dini inançlarla karıştırmamak lazım. Dünyada da örnekleri vardır. Toplumu germeme ve bölmeme adına istişare etmek istedik ve çalışmayı başlattık” ifadelerini kullandı.