SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ukraynalı Lady Gaga Putin’e karşı! Ancak Londra’daki malikânesinden…

Ukraynalı Lady Gaga Putin’e karşı! Lakin Londra’daki malikânesinden…Pop yıldızı ve Ukrayna’nın ‘Lady Gaga’sı olarak anılan Kamaliya Zahoor da …

Ukraynalı Lady Gaga Putin’e karşı! Ancak Londra’daki malikânesinden…
Akacan The Mall
26.07.2022 10:52
0
A+
A-

Ukraynalı Lady Gaga Putin’e karşı! Lakin Londra’daki malikânesinden…
Pop yıldızı ve Ukrayna’nın ‘Lady Gaga’sı olarak anılan Kamaliya Zahoor da savaşın başlamasıyla birlikte hayatı değişen milyonlarca beşerden biri oldu. Lakin Kamaliya Zahoor’un ülkesinin terk etmek zorunda kalan milyonlarca mülteci Ukraynalıdan bir farkı var: O, Putin’e karşı verdiği savaşı Londra’nın en lüks semtindeki malikânesinden yürütüyor…

24 Şubat’ta sabah saat dörde yanlışsız, Ukraynalı oyunucu ve pop yıldızı Kamaliya Zahoor hayal mı görüyor yoksa yatak odasının pencereleri hakikaten zangır zangır titriyor muydu bilmiyordu. Kiev ve etrafında yaşanan birden fazla Ukraynalı üzere o da kâbus üzere bir sabah uyanmış ve ülkesinin Rusya işgali altında olduğu gerçeğiyle tanışmıştı.

Kiev’deki hayatları büsbütün Bentley’ler, özel jetler ve Kardashian stili realite gösterilerinden ibaret olan Kamaliya Zahoor ve eşine sonra ne oldu dersiniz? Gelin birlikte öğrenelim.

Akacan The Mall

Arkadaşları ona kentin atak altında olduğunu söylediğinde bunun mümkün olduğunu düşünmemişti. Kocasının çok mantıklı bir atılımla, birkaç gün evvel, 8 yaşındaki ikizleriyle birlikte uçup gitmiş olması artık zihninde mana kazanmaya başlıyordu.

Kamaliya ve eşi Zahoor, İngiliz fotoğrafçı Scarlett Carlos Clarke’a poz verdi

HERKES, O, RUSLAR GELECEK DEDİĞİNDE GÜLMÜŞTÜ

Oysa bütün arkadaşları, Rus işgali fikrine gülmüştü. Ancak artık onlar yanılmış; Bay Zahoor haklı çıkmıştı.

Kim ne derse desin, Londra’da bir konutları ve müdafaaları gereken çocukları vardı. O sabah birçokları üzere Kamaliya da Ukrayna’ya yağan füzeleri canlı olarak izledi ve bodruma kaçıp saklandı.

Bu dehşetli anların üzerinden beş ay geçtikten sonra Kamaliya Zahoor ve Pakistan asıllı İngiliz çelik milyarderi Mohammad Zahoor, Telegraph gazetesine samimi açıklamalarda bulunuyor. Röportaj, çiftin Londra’nın en lüks semti Hampstead’deki malikânelerinde gerçekleşiyor.

Kamaliya’nın eşi ve herkesin yalnızca Zahoor olarak hitap ettiği çelik milyarderi, malikânenin biraz abartılı göründüğünün farkında ancak Evin 1996’dan beri sahibi olduğunu ve artık değiştiremeyeceğini söylüyor. 

Kamaliya, askeri kıyafetleri ve Ukrayna bayrağı ile poz vererek savaşla ilgili hislerini anlattı

LADY GAGA ÜZERE OLMAK İSTEDİ

Çift, birkaç yıl evvel bir diğer röportajda ‘Kamaliya Projesi’ olarak isimlendirdikleri şeyle meşgul olduklarını anlatmıştı. Proje ise aşağı üst şöyle bir şeydi:

‘Lady Gaga’yı emekli etmek, Kamaliya’nın bir müzikçi olarak profilini global düzeylere yükseltmek, sesini ve çek defterini kullanarak en düzgün müzik müelliflerini bulmak için bir kampanya düzenlemek, müzik üretimcileri ve görüntü direktörlerine ulaşabilmek…’

Çift bu planların hepsini olmasa da bir kısmını hayata geçirdi. Kamaliya Zahoor, ülkesinin en ünlü müzikçilerinden ve televizyonlarda da sıkça görünen yıldızlarından biri oldu.

Zahoor’un zenginliği sayesinde tek seferde 60 bin pound harcadığı alışverişler yaptı, yalnızca şampanyayla yıkandığına dair söylentiler çıktı, Kiev’deki konutlarında değerli altın duvar kağıtları, kapılarında Bentley’ler ve ahırlarında atları, onu ve eşini istediği yere götürecek özel jetleri ve muhafazaları vardır. Dadıları ve makyözlerini de unutmamak gerek…

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kamaliya (@kamaliyaofficial)

ŞAMPANYA BANYOLARI, ÖZEL JETLER VE AHIRDA ATLAR

Zahoor, eşi röportaj için gazetecileri bekletirken ve makyajının yapılması saatler alırken “Bugün değerli olan lüks değil, Ukrayna’da sekiz milyon insan konutundan çıkarken lüks hakkında konuşmak çok fazla. Bizim için artık hiçbir lüksle ilgili değil.” diyor.  

Milyonlarca dolarlık bir konutta dururken bunu söylemesi kulağa tuhaf geliyor. Fakat bunun bir nedeni var.

Kamaliya günlerce Kiev’deki meskenlerinin bodrumunda elinden geleni yaptı. Canlı yayın yaptı, telefonlar açtı, Rusya’daki hayranlarına ve ailesine Ukrayna’da neler olduğunu anlatmaya çalıştı. Ona inanmadılar. Bunun propaganda olduğunu söylediler. Moskova’daki kendi ailesi, yakında sokaklarındaki Nazilerden kurtulacağını ve bir gün daima birlikte memnun bir formda yaşayacaklarını söyledi.

Zahoor “İşler kötüleştikçe, paraşütçüler Ukrayna’ya geldikçe, Kamaliya’ya kaçması gerektiğini söyledim. Bodrumda yapamayacağını, buradan Londra’ya yardım edebiliriz dedim. Bir gün gelecekler, seni öldürecekler ve seni öldürecekler. Fakat o kalmak istedi. Savaşmak istedi.”

ÖNCE KALMAK İSTEDİ, SONRA ÇOCUKLARI İÇİN KAÇTI

Kamaliya birkaç gün sonra ikizleri Arabella ve Mirabella’nın telefonda ağladığını duyunca fikrini değiştirdi. Yeni doğmuş bebeği ve 10 yaşından küçük dört çocuğu olan bir arkadaşını alarak otomobile atladı. Ellerinde yağmacı ihtimaline karşı çok az bedelli eşya bulunan yalnızca iki valiz taşıyorlardı.

Polonya sonuna yaptıkları, olağanda altı saat sürecek seyahat dört gün sürdü.

‘Ve biz [Vinnytsia’da] bir köprü [sıraya girerken]’ diyor Kamaliya, roketlerin köprüleri yıktığını ve insanların çaresizliğini gördü. Elinden geldiğince yardım etmeye başladı. İnsanları sonlara sürmeye başladı.

Zahoor “Karım çocukları aldı, onları bir sona götürdü” diyor. Kimilerini da Macaristan sonuna götürdü. Sonra Romanya sonuna birkaç genç kız bıraktı.”

Kamaliya, Budapeşte’de eşiyle buluştu. Ve oradan Londra’ya geçtiler.

Şimidi, Hampstead’deki meskenlerinin üst katında 16 Ukraynalı mülteci var. Zahoor, “Çoğu tanıdığımız beşerler. Arkadaşlar, akrabalar, birebir vakitte sponsor olduğumuz birkaç Ukraynalı bayan. Meskende daha fazla yer yok. Gelene tüm odalarımızı verdik. Beşerler kanepelerde bile uyuyorlar. Ben, Kamaliya ve çocuklar daima birlikte bir odada uyuyoruz.”

Kamaliya ve Zahoor’un Londra’daki meskeni birçok lüks barındırıyor… Fakat çift artık bundan hoşlanmadığını anlatıyor

EVLERİNİ UKRAYNALI MÜLTECİLERLE DOLDURDULAR

Zahoor bir noktada ‘Elimizden geleni yapmalıyız’ diyor ve ona tüm bunların şampanya banyoları günlerinden çok farklı olduğu hatırlatılıyor:

“Herkes her vakit Kamaliya’nın müsrif, abartılı, gösterişli olduğunu düşündü. Lakin vakit onun çok güçlü olduğunu ortaya çıkardı. Rusya 2014’te ülkemizin bir kısmını elinden aldığında değişti. Ondan evvel sık sık Rusya’ya seyahat ediyor, Rusya’da televizyonda, Rusya’da konserler veriyordu. Bu olduğunda, birçok sanatçı Ukrayna’dan taşındı. O ise Londra’daydı lakin Ukrayna’ya geri döndü. İnsanların beslenmesine yardım etti. Kaldırımların onarılmasına yardım etti.”

Zahoor, eşini anlatmaya devam ediyor:

“Eline tuğlaları alıp Kiev’deki onardı. Ondan sonra Rusya’ya gitmeyi bırakan tek kişi o oldu. Konser yok, performans yok, TV yok… Ve 24 Şubat’tan beri protesto gayesiyle Rusça konuşmayı bıraktı. Artık yalnızca Ukraynaca konuşuyor.”

KENDİ ASKER ÇOCUĞU, EŞİ ÇELİK MİLYARDERİ

Nataliia Shmarenkova, Kamaliya olmadan çok evvel Doğu Sibirya’nın bir bölgesinde asker bir ailede dünyaya geldi. Zahoor, Pakistan’ın genel denetçisinin oğlu olarak büyüdü ve Pakistan’ın Sovyetler Birliği ile bir çelik fabrikası inşa etmeye başladığı sıralarda mühendislik fakültesine başladıktan sonra oraya gitmek için bir burs kazandı.

19 yaşında Ukrayna’ya taşındı. Daha sonra kendi çelik işini kurduğunda işler epey yeterli gitti. 2008 mali çöküşünden çabucak evvel şirketini 1 milyar dolara sattı. Portföyünü çeşitlendirerek ticari gayrimenkul üzere kesimlere yöneldi. Kyiv Post’u satın aldı ve Ukrayna’da bir medya figürü oldu (Zahoor, gazeteyi de 2018’de 3,5 milyon dolara sattı)

Hatta savaş başladıktan sonra bazıları ünlü iş beşerinin Ukrayna için sava uçakları satın alması gerektiğini söyledi.

Sonunda, başka bağış toplama çalışmalarının yanı sıra, Zahoor Pakistan’daki üst seviye yetkililerle temasa geçti ve insani yardımla dolu dört C-130 uçağının düzenlenmesine yardımcı oldu. Zelenski’nin bu dayanağa desteğe minnettar olduğu söyleniyor.

Kamaliya 2014’teki Kırım ilhakı ve Donbass savaşından beri Rusya’yla olan bağlarını koparmış

ZELENSKİ’YLE BİRLİKTE SAHNEYE ÇIKMIŞLAR

Kamaliya gülerek Zelenski’yi tanıdığını hatta onunla birlikte sahneye çıktığını anlatıyor: “Bize saldıran beşerler için, onların karşısında şov yaptık.”

İkili 2000’lerin başında Zelenski’yle birlikte Kremlin için düzenlenen bir şovda sahne almış; müzikleri Kamaliya söylemiş, izleyenleri güldürmek ise Zelenski’nin vazifesiymiş.

“Zelensky, Zahoor’u çok seviyor,” diyor gururla. “Bizi ne vakit sahne ardında görse, her vakit öper, Zahoor ile selfie çeker. Onun Lider olacağını asla hayal etmedik!”

Kamaliya ve Zahoor, sahip oldukları her türlü etkiyi kullanarak ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Savaş, Zahoor’un işleri için makus oldu. Plastik eşya üretimleri yüzde 40 kapasiteyle çalışıyor. Ticari gayrimenkul doluluk oranları yüzde 100’den yüzde 30’a düştü. Ticaret faaliyetleri durma noktasında. Kayıpları ayda kabaca 5 milyon dolar.”

SAVAŞ, İŞLERİNİ BOZDU

Rusya ile tüm ticareti durdurmuşlar. Lakin meşguller. Almanya ve Polonya’da oradaki mülteciler için planlanan bağış toplama konserleri var ve Kamaliya Kiev’de bir çocuk kalp merkeziyle çalışıyor. Kamaliya Vakfı aracılığıyla her yıl yeni ekipman için para topluyor.

Kamaliya, halkının hamasetinin küçümsenmesine öfkeleniyor, Zelenski bir karış toprak verirse başkanlığını kaybedeceğini söylüyor.

Ukraynalıların son adama kadar savaşacaklarına ve çıplak elleriyle bile tankları durdurmaya devam edeceklerine yemin ediyor ve ekliyor:

“Hepimiz için savaşıyorlar.”

Kamaliya Zahoor, Ukrayna’nın en kıymetli pop figürlerin biri

AĞLAYARAK ANLATTI

“Bu dünya… çiçeklerle dolu olmalı. Gülümseyerek. Birbirimize yakın olmalı ve birbirimize yardım etmeliyiz.” Gözleri doluyor… “İngiltere’ye teşekkür etmek istiyorum. Çok yakın bir ülkesiniz. İnsanlarımız çok… teşekkür ederim.” diyebiliyor.

Tüm kaygıların ortasında Buça’daki atlarını düşündüğünü söylüyor. “Rus askerleri Buça’yı işgal etti. Atlarım orada bir ahırdaydı. Atlarımı öldürdüler. Yakındaki ormanda diğerlerini bulduk. Lakin neden atlarımı öldürdüler?”

Artık ağlayarak konuşmaya başlıyor “Bizden nefret ettiğiniz için Ukrayna halkını öldürmenizi anlıyorum. Nedense bizden nefret ediyorsun. Lakin hayvanlar sana ne yaptı? Kurşunlamış köpekler sokakta yatıyor. Kediler. Hayvanlar. Bunu anlayamıyorum.”

Annesi Ukrayna’da kalmış. Babası daha inançlı bir bölgeye taşınmayacak. Röportajı şu sözlerle bitiriyor:

“Ukrayna’da olmalıyım. [Orada] beşerlerle konuşmak istiyorum. Ben… havayı solumak istiyorum. Artık havam kirli lakin o tekrar de benim havam.”

*Haberde kullanılan fotoğraflar Scarlett Carlos Clarke tarafından The Telegraph gazetesi için çekilmiştir.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.