SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ukrayna’dan acı itiraf… “Mühimmatımız bitti, Batı silah yollamazsa….”

Ukrayna’dan acı itiraf… “Mühimmatımız bitti, Batı silah yollamazsa….”Rusya ve Ukrayna ortasındaki savaşta 108 gün geride kalırken Ukrayna tarafı …

Ukrayna’dan acı itiraf… “Mühimmatımız bitti, Batı silah yollamazsa….”
Akacan The Mall
11.06.2022 08:37
0
A+
A-

Ukrayna’dan acı itiraf… “Mühimmatımız bitti, Batı silah yollamazsa….”
Rusya ve Ukrayna ortasındaki savaşta 108 gün geride kalırken Ukrayna tarafı cephedeki son durumu anlatan korkutucu bir açıklama yaptı. Ukrayna’nın yüksek rütbeli bir askeri yetkilisinin İngiliz basınına verdiği özel demece nazaran ülke savaşta çok kritik bir dönüm noktasında…

Ukrayna’nın askeri istihbarat lider yardımcısı, Ukrayna’nın cephede Rusya’ya karşı kaybettiğini ve şu anda Rusya’yı uzak tutmak için neredeyse sırf batıdan gelen silahlara bağımlı olduğunu söyledi.

Ukrayna askeri istihbarat lider yardımcısı Vadym Skibitsky Guardian’a verdiği demeçte “Bu artık bir topçu savaşı. Cephe sınırları artık geleceğin kararlaştırılacağı yer ve topçu açısından kaybediyoruz” dedi.

Akacan The Mall

Ukrayna, bu son açıklamasıyla neredeyse mühimmatımız bitti ve batılı silahlara güveniyoruz diyor.

Skibitsky, “Artık her şey Batının bize ne verdiğine bağlı. Ukrayna’nın bir topçu modülüne karşılık Rusya 10 ila 15 topçu modülüne sahip. Batılı ortaklarımız bize sahip olduklarının yaklaşık %10’unu verdiler.” kelamlarını kullandı.

Ukrayna’nın Mykolaiv kentinde dün çekilmiş bir fotoğraf… Ukrayna kentleri adeta harabeye dönmüş durumda

ZELENSKİ’DEN İNGİLTERE’YE ÖVGÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski dün İngiltere’nin Kiev’e verdiği dayanağı övdü ve İngiltere savunma bakanı Ben Wallace’ın Ukrayna’ya habersiz bir ziyaret yapması nedeniyle ona daha fazla silah vermeleri davetini yineledi.

Zelenski “Kelimeler aksiyona dönüşür. Ukrayna’nın Büyük Britanya ve başka ülkelerle münasebeti ortasındaki fark bu: Silahlar, finans, yaptırımlar – bu üç hususta İngiltere liderlik gösteriyor.” dedi.

Skibitsky’ye nazaran Ukrayna günde 5.000 ila 6.000 top mermisi kullanıyor. Askeri istihbarat lider yardımcısı, topçu mermilerinden ateşlenen mühimmat hakkında “Topçu mühimmatımızın neredeyse tamamını tükettik ve artık 155 kalibrelik NATO standart mermileri kullanıyoruz. Avrupa birebir vakitte daha düşük kalibreli mermiler de teslim ediyor, lakin Avrupa tükendikçe bizdeki mühimmat ölçüsü da azalıyor.” açıklamasını yaptı.

Zelenski, geçen hafta, her gün 60 ila 100 Ukrayna askerinin öldüğünü ve 500’ün de yaralandığını söylemişti. Ukrayna, askeri kayıplarının toplam sayısını ise kapalı tuttu.

Bu hafta Ukrayna’nın ön cephelerinde savaşan ve Guardian’a konuşan askerler de misal bir tablo çizdi.

Ukrayna başkanı Zelenski yüksek rütbeli subaylarla birlikte savaş planlarını inceliyor

“BATININ KELAM VERDİĞİNDEN ÇOK DAHA FAZLASI GEREK”

Skibitsky, batının Ukrayna’ya Rus topçu modüllerini uzaktan yok etmek için uzun menzilli roket sistemleri tedarik etmesi gerektiğini vurguladı. Bu hafta Ukrayna cumhurbaşkanlığı danışmanı Oleksiy Arestovych, Guardian’a Ukrayna’nın Rusya’yı yenme talihine sahip olmak için 60 adet çoklu roketatara gereksinimi olduğunu söyledi.

Bu sayı İngiltere ve ABD tarafından şimdiye kadar Ukrayna’ya vaat edilen bir avuçtan çok daha fazlası.

Ukrayna, NATO ile 15 Haziran’da Brüksel’de yapılacak temas kümesi toplantısında Batıdan isteyeceği silah ve savunma teçhizatının bir listesini hazırlıyor.

Skibitsky, çatışmanın yakın gelecekte yüklü olarak bir topçu savaşı olarak kalacağını ve Rusya’dan başlatılabilecek ve sivilleri vurabilecek roket taarruzlarının sayısının mevcut suratında kalacağını düşünüyor.

İlk ayda Rusya Ukrayna’yı daima roketlerle vuruyordu fakat bu durum son iki ayda yavaşladı. Ukrayna silahlı kuvvetleri lideri tarafından yayınlanan son sayılar, Rusya’nın günde 10 ila 14 ortasında fırlattığını argüman ediyor.

Bu roketlerin üretimi ise epeyce değerli. Her roket birkaç yüz bin dolar ile birkaç milyon dolar ortasında bir maliye sahip.

Ukrayna’ya Batı tarafından sağlanan Javelin tipi anti – tank mühimmatı

RUSYA’NIN MÜHİMMATI DA AZALIYOR

“Rusya’nın çok daha az roket saldırısı gerçekleştirdiğini ve H-22 roketlerini kullandığını fark ettik; onlar eski 1970’lerin Sovyet roketleri,” diyen Skibitsky. “Bu, Rusya’nın roketlerinin azaldığını gösteriyor.” diyerek durumu aktardı.

Skibitsky ayrıyeten, Rusya’nın yaptırımlar nedeniyle süratli bir formda roket üretemediğini ve tedarikinin yaklaşık yüzde 60’ını kullandığını söyledi.

Siren sesi Ukraynalılar için günlük bir rutin haline geldi. Sirenler tıpkı anda birden fazla bölgede nizamlı olarak çalıyor, fakat birçok vakit yerdeki beşerler için patlama olmadan geçiyor. Skibitsky’ye nazaran, her siren bir roketin Ukrayna hava alanına girdiğini işaret ediyor, fakat güvenlik nedeniyle tesiri her vakit bildirilmiyor.

Skibitsky, “Roketlerin çarpması, nereden fırlatıldıklarına bağlı olarak 40 ila 90 dakika ortasında sürüyor… Nereye ineceklerini bilmiyoruz” dedi. Rusya’nın şu anda Rusya hava alanından çıkmadan Ukrayna’nın her yerine ulaşabilen uzun menzilli bombardıman uçakları kullandığını kaydetti.

Skibitsky, üç cephe sınırı açısından, Rusya güçlerinin birçoklarının artık Donbass bölgesinde ağırlaştığını ve hem Donetsk hem de Luhansk cumhuriyetlerinin idari hudutlarını işgal etmeye çalıştığını söyledi. Burası, topçu savaşlarının en ağır olduğu bölgeydi, dedi.

Skibitsky, savaşın başlangıcından bu yana tertipli olarak bombalanan Ukrayna’nın ikinci büyük kenti Harkiv’e yönelik tehdit azaldı” dedi.

2014 yılında Donbass’ta hayatını kaybeden Ukraynalı askerler için yapılmış hatıra duvarları kurşun izleriyle delik deşik olmuş

“BİTMİŞ ÜZERE YAPIP YİNE SALDIRACAKLAR”

Skibitsky, son olarak, Rusya’nın neredeyse büsbütün işgal ettiği iki güney Ukrayna bölgesi olan Zaporizhzhia ve Herson’da Rus kuvvetlerinin uzun uzaklık için kazdığını söyledi. Askeri yetkiliye nazaran Ruslar ikili, bazen üçlü savunma sınırları inşa ediyorlar.

Skibitsky, “Bu bölgeyi geri almak artık daha sıkıntı olacak” dedi ve ekledi “Ve bu yüzden silahlara muhtaçlığımız var.”

Ukrayna askeri istihbaratı, Rusya’nın daha fazla silah üretmeden yahut nüfusu bir yıl daha seferber etmeden mevcut süratiyle devam edebileceğine inanıyor.

Skibitsky, Rusya’nın batıyı yaptırımları kaldırmaya ikna etmek için savaşı bir müddetliğine dondurma mümkünlüğünü dışlamıyor. “Ama sonra tekrar başlayacaklar: Son sekiz yıla bakın” diye ekledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.