SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ukrayna’daki savaşın saklı kahramanları… Rus ordusuna bu türlü karşı koyuyorlar!

Ukrayna’daki savaşın bâtın kahramanları… Rus ordusuna bu türlü karşı koyuyorlar!Dünyanın gözü kulağı Ukrayna’dan gelen haberlerde… Savaş …

Ukrayna’daki savaşın saklı kahramanları… Rus ordusuna bu türlü karşı koyuyorlar!
Akacan The Mall
31.05.2022 16:22
0
A+
A-

Ukrayna’daki savaşın bâtın kahramanları… Rus ordusuna bu türlü karşı koyuyorlar!
Dünyanın gözü kulağı Ukrayna’dan gelen haberlerde… Savaş dördüncü ayına girerken dünya tabiri caizse Ukrayna’nın direnişinin sırrını çözmeye çalışıyor. Ukrayna ordusunun bu muvaffakiyetinin ardında ise epey kilit kıymete sahip bir birlik var. İşte Ukrayna’daki savaşın bâtın kahramanları…

Rusya Devlet Lideri Putin’in buyruğu ile 24 Şubat’ta başlayan savaş ülkenin doğusunda ağırlaşmış durumda.

Son günlerde bölgede inisiyatifin Rus ordusuna geçtiği konuşulurken Rus güçleri, kıymetli sanayi kentleri Severodonetsk ve Lysychansk’ı kuşattmış durumda.

Akacan The Mall

Ukrayna ordusu ise kenti savunmak için vakte karşı bir yarış veriyor. Çünkü bu kentlerin kaybedilmesi Rusya’nın Luhansk bölgesinin tamamının kontrolünü almasını sağlayacak.

İŞTE DİRENİŞİN ZIMNÎ KAHRAMANLARI

Kuşkusuz Ukrayna ordusu dünyayı şaşırtmış durumda. 2014’te Kırım’ı Ruslara kaybeden ordu aylardır Rus birliklerine karşı büyük bir direnişe imza atıyor.

Başta ABD olmak üzere batılı ülkelerden gelen silah yardımı Ukrayna’nın savaşta elini bir oldukça güçlendirmiş durumda.

Lakin savaşta kilit bir rol oynayan ‘sabotaj birlikleri’ Rus ordusuna önemli kayıplar verdiriyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi ‘Putin’in savaş makinesini sabote eden direniş kahramanları’ başlıklı haberinde savaşın bilinmeyen kahramanları olarak anılan askerlere yer verdi.

Gazetenin muhabiri Ian Birrell tarafından kaleme alınan habere nazaran, sabotajcılar Rus subay ve askerlerinin yanı sıra işbirlikçileri de gaye alıyor.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ İLE ORTAYA ÇIKTI

Dinlenen telefon görüşmeleri, bölgedeki Rus birliklerinin sabotaj kümelerinin daima taarruzlarından şikayet ettiğini ortaya koyuyor.

Tıpkı habere nazaran, kimi birlikler cephe gerisine sızarak trenleri havaya uçuruyor ve Rus ordusunun ikmal çizgilerini bozuyor.

Bu birlikler Rus ordusuna onlardan silah çalarak da ziyan veriyor. Ukrayna saflarında Rus birliklerinin geride bıraktığı askeri ekipmanı tamir edip onu Ukrayna ordusuna kazandıran bir birlik de yer alıyor.

İNGİLİZ ORDUSU 2. DÜNYA SAVAŞI’NDA UYGULAMIŞTI

Bu strateji daha evvel pek çok savaşta uygulanmıştı. Hem İkinci Dünya Savaşı’nda hem de Falkland Savaşı’nda, İngiliz askerleri ele geçirdikleri ağır makineli tüfekleri düşmana çevirmişti.

Öte yandan Rusya Savunma Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Mariupol’deki Azovstal fabrikasında Ukraynalı askerlerin teslim olmasının akabinde tesise giren Rus birliklerinin sığınağa yerleştirilmiş bir aracın içerisinde 152 Ukraynalı askerin cansız vücuduna rastladığını belirtti.

Konaşenkov, ‘Soğutma sistemi bozuk olan araçta 152 Ukraynalı askerin cesedi saklanmış” sözlerini kullandı. Azov taburu kumandanlarının teslim olmadan evvel Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy’ye, ailelerinin defnedebilmesi için cesetlerin alınması konusunda başvurduğunu hatırlatan Konaşenkov, “Kiev idaresinden Azovstal fabrikasındaki cesetlerin alınması için rastgele bir talep olmadı” formunda konuştu. Konaşenkov ayrıyeten araçta yapılan incelemelerde ölen Ukraynalı askerlerin cesetlerinin altında 4 mayın bulunduğunu, toplam patlayıcı ölçüsünün araçtaki başka tüm cesetleri yok etmek için kâfi olduğunu vurguladı.

Konaşenkov, ‘Yakalanan Azov taburundaki askerlerin sorgularına dayanarak mayınların direkt Kiev’den gelen buyruklarla yerleştirildiği tespit edildi. Provokasyonun maksadı Rusya’yı, Kiev rejiminin ve Zelenskiy’in siyasi prestijini korumak için cesetleri taammüden yok etmek ve akrabalarına teslim edilmek üzere alınmasını engellemekle suçlamaktır’ tabirlerini kullandı.

Konaşenkov Rusya’nın ilerleyen günlerde Azovstal fabrikasında bulunan Ukraynalı askerlerin cansız vücutlarını, Ukraynalı yetkililere teslim etmeye planladığını kaydetti.

‘BİR GÜNDE 300’E YAKIN UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ’

Rus ordusunun Ukrayna’daki operasyonlarına devam ettiğini söyleyen Konaşenkov, ‘Gün boyunca havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzeler, 4 denetim noktası ile Ukrayna askeri ve teçhizatının bulunduğu 13 bölgeyi vurdu. Ataklar 290’dan fazla Ukraynalı askerin, 23 silah ve askeri teçhizatın etkisin hale getirilmesiyle sonuçlandı. Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ilişkin 1 adet Su-25 uçağı Mikolayiv bölgesine bağlı Kobzatsy yakınlarında düşürüldü” bilgisini paylaştı. Konaşenkov, “Rus hava savunma sistemleri, 1’i Yılan Adası yakınlarında olmak üzere 6 insansız hava aracını imha etti” dedi. Ukrayna’nın 24 Şubat’tan bu yana verdiği kayıplara değinen Konaşenkov, “Toplamda 184 Ukrayna uçağı ve 128 helikopteri, bin 70 insansız hava aracı, 325 hava savunma sistemi, 3 bin 342 tank ve öteki zırhlı muharebe aracı, 454 çok namlulu roketatar, bin 738 obüs ve havan topu ile 3 bin 311 adet özel askeri araç imha edildi’ dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.