SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Ukrayna’da yapılan otopsiler korkunç gerçeği açığa çıkardı!

Ukrayna’da yapılan otopsiler korkunç gerçeği açığa çıkardı!İkinci ayını dolduran Rusya – Ukrayna savaşında yaşananlar ve her gün ardı ardına …

Ukrayna’da yapılan otopsiler korkunç gerçeği açığa çıkardı!
Akacan The Mall
26.04.2022 12:22
0
A+
A-

Ukrayna’da yapılan otopsiler korkunç gerçeği açığa çıkardı!
İkinci ayını dolduran Rusya – Ukrayna savaşında yaşananlar ve her gün ardı ardına ortaya çıkan gerçekler dünyanın deyim yerindeyse kanını dondurmaya devam ediyor. Kiev çevresindeki şehirlerde çalışan Ukrayna adli tıp uzmanları ve savcıları savaşın acı yüzünü yaptıkları incelemelerle ortaya çıkardı…

Kiev’in kuzeyindeki toplu mezarlardaki cesetler üzerinde incelemeler yapan adli tıp doktorları, bazı kadınların Rus güçleri tarafından öldürülmeden önce tecavüze uğradığına dair kanıtlar bulduklarını açıkladı.

TECAVÜZÜN KANITLARI ORTAYA ÇIKTI

Akacan The Mall

“Bu kadınların vurularak öldürülmeden önce tecavüze uğradıklarını gösteren birkaç vakamız var,” diyor Ukraynalı bir adli tıp doktoru olan Vladyslav Perovskyi.

Bir adli tıp uzmanı ekibi Rusya’nın bölgeyi bir ay süren işgali sırasında ölen Buça, Irpin ve Borodianka sakinleri üzerinde düzinelerce otopsi yaptı. Perovskyi süreci “Meslektaşlarım verileri toplamaya devam ettiği ve hâlâ incelenmeyi bekleyen yüzlerce cesedimiz olduğu için daha fazla ayrıntı veremiyoruz” sözleriyle özetliyor.

Perovskyi’nin adli tıp uzmanı ekibi günde yaklaşık 15 cesedi inceliyor. Bunların çoğunun tanınmaz hâlde. Ekip inceledikleri sivil cesetleri “Birçok yanmış ceset ve tanınması imkânsız yüzle karşılaştık. Gördüklerimizi tarif etmek zor” diyerek anlatıyor.

Ekip, inceledikleri bazı kadınların cesetlerinin sırtlarında altı kurşun deliği bulunduğunu; bunun da kurbanların otomatik silah ateşiyle öldürüldüğüne dair bir işaret olduğunu söylüyor.

Kiev bölgesi kıdemli savcısı Oleh Tkalenko, tecavüz iddialarıyla ilgili ayrıntıların, mağdurların yerleri ve yaşları gibi durumları araştıran ofisine iletildiğini söyledi.

SAVCILAR SÜRECİ ANLATTI

Tkalenko, “Tecavüz vakaları çok hassas bir konudur. Adli tıp doktorlarının, kadın mağdurların cinsel organlarını kontrol etmek ve tecavüz belirtileri aramak gibi özel bir görevi var.” sözlerini kullandı.

Kiev’in kuzeyinde çalışan ve isimsiz kalmasını isteyen yabancı bir savcı, bazı cesetlerin “Çok kötü durumda olduğunu ve tecavüz ve cinsel istismar belirtileri bulmanın kolay olmadığını” söyledi. Ancak öldürülmeden önce tecavüze uğradığına inandığımız birkaç kadın vakasında kanıt topluyoruz.” detayını da sözlerine ekledi.

Rus birliklerinin başkent çevresindeki kasaba ve banliyölerden çekilmesinin ardından, düzinelerce kadın polise, medyaya ve insan hakları örgütlerine Rus askerlerinin kendilerine uyguladıkları zulümleri anlattı. Müfettişler, toplu tecavüzler, silah zoruyla gerçekleşen saldırılar ve çocukların önünde işlenen korkunç suçlarla ilgili tanıklıklar dinlediler.

RESMİ OLARAK KANITLANMIŞ VAKALAR VAR

Ukrayna’nın insan hakları komiseri Lyudmila Denisova, Kiev’in kuzeyindeki bir kasaba olan Buça’da bir bodrum katında tutulan ve sistematik olarak tecavüze uğrayan 25 kadının davalarını resmi olarak belgeledi. Yetkililer, bu davaların buzdağının görünen kısmı olabileceği konusunda uyarılar yapıyor ve Rus birliklerini tecavüzü bir savaş aracı olarak kullanmakla suçluyorlar.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de geçen hafta yaptığı açıklamada, yüzlerce kadının Rus askerleri tarafından tecavüze uğradığını söylemişti. Ukraynalı yetkililer, tecavüzlerin nerede gerçekleştiği veya mağdurların yaşları hakkında kesin rakamlar veya detaylar vermeyi reddetti.

Rusya, aksine kanıtlar bariz olduğu halde, savaş sırasında sivilleri hedef aldığını defalarca reddetti.

KURBANLAR YAŞADIKLARINI ANLATMAKTAN ÇEKİNİYOR

Tkalenko, kadınların cinsel şiddet eylemleri hakkında polise rapor vermekte isteksiz olduklarını, çünkü faillerin yakalanmayacağına inandıklarını söyledi. Kurbanlar bunun yerine, yardım için psikologlara ve doktorlara başvuruyorlardı.

Tkalenko, “Psikologlar tecavüz mağdurlarıyla ve daha sonra dedektiflerle çalışıyor” dedi. “Kadınlar çok çekingen ve tecavüz vakalarıyla ilgili bilgiler daha kapalı.” diyor.

Ukraynalı savcılar tarafından toplanan kanıtların çoğu, yakında Ukrayna’daki olası savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarla ilgili bir soruşturma başlatan Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) iletilecek.

Sivillerin tahliyesine yardımcı olmak için 1 Nisan’da Kiev’in kuzeyindeki kurtarılmış bölgelere seyahat eden bir gönüllü, evlerden ve bodrum katlarından çıkan üç çıplak kadınla karşılaştıklarını söylemişti.

KORKUP ORTADAN KAYBOLUYORLAR

Görgü tanıkları birinin kötü bir şekilde dövüldüğünü ve ambulansla götürüldüğünü söylediler. Gönüllü bu kişi, yaklaşık 10 kadının da tecavüze uğradıkları konusunda polise ifade verdiğine tanık olduklarını söyledi.

Tkalenko, savcıların tecavüz vakalarını duyduklarında mağdurlara bireysel olarak yaklaştıklarını ve ifade verip vermeyeceklerini görmeye çalıştıklarını söylüyor ve “İnsanlar tecavüz hakkında konuşmaktan utanıyor” diyor.

“Genellikle şahit olduğumuz şey, tecavüz mağdurlarının başlangıçta hikâyelerini anlatmak istemeleridir, ancak daha sonra ortadan kaybolurlar ve bir daha da geri gelmezler…”

 

 

 

 

 

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.