SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Ukrayna’da sivil halka silah eğitimi veriliyor

Ukrayna’da sivil halka silah eğitimi veriliyorRusya’nın son zamanlarda hava saldırılarının hedefi olan Ukrayna’nın Odessa şehrindeki bölge …

Ukrayna’da sivil halka silah eğitimi veriliyor
Akacan The Mall
07.04.2022 18:07
0
A+
A-

Ukrayna’da sivil halka silah eğitimi veriliyor
Rusya’nın son zamanlarda hava saldırılarının hedefi olan Ukrayna’nın Odessa şehrindeki bölge sakinlerine silah eğitimi verilerek halk, ihtimal sokak çatışmalarına hazırlanıyor.

Ukrayna’nın liman kenti Odessa’da halk, yaşanan hava saldırılarının ardından silah eğitimi almak için şehrin dışındaki gizli kamplarda eğitim almaya başladı. Uzman eğitmenler tarafından 8-10 kişilik gruplar halinde sivil halka güvenli silah tutuşu, taktik, saldırı ve savunma eğitimleri veriliyor. Günde 2 saat verilen eğitimlere her yaş ve her meslek grubundan insan katılıyor.

“HAYATIMDA İLK DEFA SİLAH TUTTUM”

Akacan The Mall

Fitness Eğitmenliği yapan Olga Zaharchenko, “Bugün buraya güvenli silah kullanmayı ve güvenli ateş etmeyi öğrenmeye geldik. Silahları kullanmak ilginç ve biraz korkutucu ama her şeyden önce Ukrayna’daki durum göz önüne alındığında bunu öğrenmenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu bir görev duygusu ve silah kullanmayı öğrenmenin şu anda gerektiğini anlıyoruz. Burada silahların güvenli kullanımını öğretiyorlar. Bugün burada ilk defa bulunuyorum. Burada bize Kalaşnikof makineli tüfeği kullanmanın temel kurallarını öğretiyorlar. Makineli tüfeğe mermi doldurmayı, taşımayı onu kullanan kişi ve başkaları için güvenli şekilde nasıl kullanacağımızı öğreniyoruz. Muhtemelen olacağım savaşta. Şehrimi savunacağım. Elbette elimden geleni yapmaya çalışacağım. Bugün hayatımda ilk defa silah tuttum. Bunu yapmak zorundayım. Elbette savaşın sona ermesini istiyorum ve böyle bir bilgiye asla ihtiyacım olmayacak. Ama aynı zamanda, bir seçeneğim kalmazsa, kendimi ve yakınlarımı koruyabilmek ve güvende hissetmek istiyorum. Ben Fitness eğitmeniyim ve bir haftadır işime devam ediyorum” dedi.

“EĞER RUSLAR BURAYA GELİRSE, EVLERİMİZİ KORUYACAĞIZ”

Odessa limanında bekçi olarak çalışan Vlad Medchubovski ise, “Buraya silahları güvenli şekilde kullanmayı öğrenmek için geldim. Daha önce hiç silah kullanmadım ama şimdi herkesin hazır olması gereken bir zaman. İşler farklı şekilde gelişebilir. Her insan, en azından ilk aşamada kendine zarar vermemek için hazırlanmalıdır. Şu anda limanlar engellendiği için ve denizde mayın olduğu için çalışmıyorum” ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun şehre gelmesi halinde herkesin evini koruyacağını belirten Vlad, “Gidecek, geri çekilecek hiçbir yerimiz yok. Burası bizim vatanımız, toprağımız. Herkes burada Ukrayna topraklarında yaşamak istiyor. Ruslardan korkmuyoruz, elbette her insanın bir korkusu olacak, ama farklı bir korku. Toprağınız, vatanınız olmadan kalmanın başka bir korkusu vardır. Bence Ruslara karşı o korkuyla sessizce savaşacağız. Bu bir sorun değil. Bugün silahlarla nasıl tutulacağını, doğru şekilde nasıl doldurulacağını öğrettiler” dedi.

Gönüllü olarak silah eğitimi veren Eva Sokolyanskaya ise, “Burada siviller için eğitmen olarak görev yapıyorum. Onlara silahların güvenli bir şekilde nasıl elde tutulacağını öğretiyoruz. İnsanlara, ister spor olarak yapsınlar, ister herhangi bir askeri birime ait olsun, dünyanın dört bir yanındaki atıcıların gözlemlediği dört güvenli atış kuralını anlatıyoruz. İnsanlara bu kuralları pratikte nasıl uygulayacaklarını anlatıyorum. Böylece gerçek silah kullanımı ve gerçek güvenlik manipülasyonu konusunda deneyim sahibi olacaklar. Ülkemi koruyacağım. Sanırım bizimle uğraşan insanlar, ihtiyaç duyulduğunda silah almaya da hazır olacaklar. Hepimiz korkuyoruz çünkü onlar bize ölüm taşıyorlar. Bizler insanız, ölümden korkuyoruz ve kesinlikle insanları öldürmek istemiyoruz ama böyle bir ihtiyaç ortaya çıkarsa bunun için hazırlıklı olmak istiyoruz. Gönüllü olarak buradayım. Barış zamanında ben sadece bir profesyonel atıcıydım. Bu atış poligonunda antrenman yapıyordum. Yarışlar düzenleniyor ama şimdi ülkemize yardım etmemiz gerekiyor. Rus birliklerine karşı kendimizi savunmak için elimizden geleni yapıyoruz” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.