SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Ukrayna’da idamı bekleyen İngilizler için şok sözler… Bahtları Ukraynalı isyancıların elinde!

Ukrayna’da idamı bekleyen İngilizler için şok sözler… Yazgıları Ukraynalı isyancıların elinde!Rusya ve Ukrayna ortasında süren savaşta birçok …

Ukrayna’da idamı bekleyen İngilizler için şok sözler… Bahtları Ukraynalı isyancıların elinde!
Akacan The Mall
02.07.2022 08:52
0
A+
A-

Ukrayna’da idamı bekleyen İngilizler için şok sözler… Yazgıları Ukraynalı isyancıların elinde!
Rusya ve Ukrayna ortasında süren savaşta birçok yabancı asker Ukrayna’ya giderek Rusya’ya karşı savaşmaya karar vermiş, hatta bu askerlerden lejyonlar oluşturulmuştu. Rus güçleri tarafından yakalanan 2 İngiliz vatandaşı da bu bireylerin ortasında ve idam edilmeyi bekliyor. Kremlin’den bahisle ilgili olarak yapılan son açıklama ise adeta kan dondurdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik hücumları devam ederken, Rusya, Ukrayna saflarında savaştığı sırada Mariupol kentinde Rus güçlerine teslim olan 2’si İngiliz, 1’i Faslı paralı askerin yargılamış ve idamlarına karar vermişti.

Rus yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde görülen davada, Donetsk Savcısı, 3 paralı askerin Donetsk Halk Cumhuriyeti Ceza Kanunu’nun 34 unsuru ve 323’ncü hususuna nazaran “İktidarı güç kullanarak ele geçirmek, terörist faaliyetlerde bulunmak ve ülkeyi ortadan kaldırmak” suçlamalarından bulunarak, İngiltere vatandaşı Sean Pinner ve Aiden Aslin ile Fas vatandaşı Saadun Brahim hakkında Idam cezası talep etti. Kabahatlerini kısmen kabul eden 3 sanığa tekrar kelam hakkı tanınmasının akabinde mahkeme, 3 paralı askeri idam cezasına çarptırdı.

Akacan The Mall

Rusya’nın elinde bulunan İngilizler Sean Pinner ve Aiden Aslin

AİHM AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Rusya’nın Ukrayna’da vefat cezasına çarptırılan İngiliz askerlerinin idam edilmemesini sağlamalı açıklamasını yaptı. Fakat son durum ve Rusya tarafından yapılan açıklama durumun ciddiyetini tekrar ortaya koydu.

Kremlin, bu bireylerin mukadderatlarının Ukraynalı isyancılar tarafından belirleneceğini söylüyor.

Nisan ayında Mariupol’da yakalanmadan evvel Ukrayna saflarında savaşan iki İngiliz Aiden Aslin ve Sean Pinner, işgal altındaki Donbass’ta bir mahkeme tarafından ‘yabancı paralı asker’ olarak mahkûm edildikten sonra idam mangası tarafından infazla karşı karşıya.

Strasbourg’da vazife yapan yargıçlar perşembe günü Moskova’ya bir bildiri yayınlayarak Putin’in ‘ölüm cezasının infaz edilmediğinden emin olması’ ve adamların insani şartlarda tutulduklarından ve tıbbi bakım verildiğinden emin olmak için çalışması gerektiğini söyledi.

Sean Pinner, idam kararını temyize taşımaya çalıştı ve itirazda bulundu… Fotoğrafta görülen Aiden Aslin ise şimdi bir itiraz dilekçesi vermedi

PESKOV NET KONUŞTU

Ancak Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya’nın artık mahkemenin kararlarına uymadığını ve ikilinin mukadderatına Ukraynalı isyancı kümelerin karar vereceğini söyledi.

Rusya, mart ayında mahkemeye bağlı diplomatik bir organ olan Avrupa Kurulu’ndan çekilme niyetini açıklamış ve akabinde da kuruldan çıkarılmıştı. Fakat mahkeme hala Rusya aleyhine karar verebilir, zira kurul muahedesinde bir ‘bekleme dönemi’ vardır, yani mahkemenin yargı yetkisi 16 Eylül’e kadar devam eder.

Geçen hafta ise Rus milletvekilleri, rastgele bir mahkeme kararının Rusya içinde bağlayıcı olmadığı manasına gelen, büyük ölçüde sembolik iki maddeyi oyladı.

Yeni karar, iki adamı müdafaası için Rusya’ya siyasi baskı yapmayı amaçlıyor, lakin Kremlin bunu görmezden gelmeyi seçerse mahkemenin yapabileceği çok az şey var.

UKRAYNALI BAYANLARLA EVLENİP GİTTİLER

Aslen Newark, Nottinghamshire’dan 28 yaşındaki Aiden Aslin ve Bedfordshire’dan 48 yaşındaki Shaun Pinner, Ukraynalı bayanlarla evlendikten sonra 2018’de Ukrayna’ya taşındı ve deniz piyadelerinde hizmet etmek için kaydoldu.

Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan eski bir bakım vazifelisi olan Aslin ve İngiliz Ordusu gazisi Pinner, Putin 24 Şubat’ta askerlerine işgal buyruğu verdiğinde Donbass’ta cephede vazife yapıyordu.

İki ay sonra Mariupol kentinde birliklerinin mühimmatı bitip kuşatıldıktan sonra teslim oldular.

Düzenli Ukrayna ordusunda savaştıkları için, her iki adam da milletlerarası hukuka nazaran savaş esiri olarak kabul ediliyor: Yani savaşta işlenen şiddet nedeniyle yargılanmaktan muaf tutuluyorlar.

RUS YANLISI DONETSK YÖNETİCİLERİ KARAR VERECEK

Bununla birlikte, Ukrayna’nın doğusunda Rusya tarafından desteklenen bir devlet olan Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin önderleri, yabancı paralı askerler olduklarını ve onları savaş hatalısı olarak yargıladığını sav ediyor.

Sözde cumhuriyetin önderi Denis Pushilin, şu an için iki adamın yazgısını denetim ediyor ve onları affetme fikrini çoktan reddetti.

Rusya’nın, Ukrayna’nın işgal altındaki bölgelerini Moskova’nın direkt denetimi altına almak için, mukadderatlarını Kremlin’in ellerine bırakabilecek bir dizi uydurma referandum hazırladığına inanılıyor.

Putin’in İngiliz askerleri yaptırım müzakerelerinde pazarlık ögesi olarak kullanması bekleniyor

PUTİN PAZARLIK KONUSU YAPAR MI?

Ayrıca Pushilin’in Putin’in buyruğunda olduğuna dair çok az kuşku var ve Rusya başkanı, savaş sonrası rastgele bir müzakerede, bilhassa yaptırımlar konusunda, potansiyel bedelleri göz önüne alındığında iki adamın hayatta kalmasını isteyebilir.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, cezaları ‘kesinlikle hiçbir meşruiyeti olmayan düzmece bir karar’ olarak nitelendirdi, lakin Hükümet şu ana kadar cezayı önlemek için direkt müdahale etmeyi reddetti.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.