SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ukrayna’da gerilla savaşı başladı! Rus birliklerine intihar misyonu…

Ukrayna’da gerilla savaşı başladı! Rus birliklerine intihar misyonu…Rusya’nın Luhansk bölgesinde tam denetimi sağlamak için kuşattığı …

Ukrayna’da gerilla savaşı başladı! Rus birliklerine intihar misyonu…
Akacan The Mall
31.05.2022 12:52
0
A+
A-

Ukrayna’da gerilla savaşı başladı! Rus birliklerine intihar misyonu…
Rusya’nın Luhansk bölgesinde tam denetimi sağlamak için kuşattığı Severodonetsk ve Lysychansk’da şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İngiliz Telegraph Gazetesi, Rus birliklerinin Ukrayna’nın elinde kalan son iki kenti ele geçirmek için ‘intihar görevi’ ismi verilen bir misyona gönderildiğini sav etti. Rusya’nın denetimi sağladığı Melitopol kentinde gerçekleştirilen bombalı atak ise Batı medyasında ‘Rus işbirlikçilerine karşı birinci büyük gerilla savaşı’ olarak yorumlandı.

24 Şubat’ta Ukrayna’ya başlattıkları işgalde hem Ukrayna’nın inanılmaz direnişi hem de Batı’nın birleşik reaksiyonu ile karşı karşıya kalan Rusya istediği ilerlemeyi 3 aydır kat edemedi.

Haftalarca süren Kiev kuşatmasına karşın kenti alamayan Rusya Devlet Lideri Putin, taktik değiştirerek askerlerini buradan çekip ülkenin doğusuna odaklanma kararı almıştı.

Akacan The Mall

Donbas bölgesinde mutlak bir zafer peşinde olan Rus birlikleri ilerleyişini sürdürürken bölgeden kaygı veren haberler gelmeye başladı.

SİEVİERDONETSK HARABEYE DÖNDÜ, 3’TE 1’İ RUSLARIN ELİNDE

Dün Rus ordusunun direnişin son kalesi olarak görülen bölgede sanayi kenti Severodonetsk’in merkezine kadar ulaştığı açıklanmıştı.

Rusya kentin üçte birinin denetimleri altında olduğunu tez ediyor. Ukraynalı yetkililerse kentteki kritik altyapının Rus bombardımanıyla yok edildiğini, Sievierodonetsk’in büyük bir kısmının harabeye döndüğünü ve binaların %90’ının hasar gördüğünü duyurdu.

RUS ASKERLERİNE İNTİHAR VAZİFESİ

İngiliz Telegraph Gazetesi, Rus birliklerinin Ukrayna’nın elinde kalan son iki kenti ele geçirmek için ‘intihar görevi’ ismi verilen bir vazifeye gönderildiğini sav etti. Rusya bu iki kenti de ele geçirerek bölgede tam manası ile bir denetim sağlamak istiyor. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Oleksandr Motuzyanyk bölgedeki uğraşın azamî yoğunluğa çıktığını belirttiği açıklamasında “Rus işgal kuvvetleri tüm temas çizgisi boyunca ateş ediyor ve savunmamızın derinliklerini toplarla vurmaya çalışıyor. En şiddetli savaşlar Severodonetsk, Bakhmut ve Kharkiv taraflarında gerçekleşiyor.” dedi.

SAATTE 200 SEFERE KADAR BOMBALANIYOR! YALNIZCA BİRKAÇ HAFTA DAYANABİLİR

Kiev kaynakları, mevcut durumda Ukrayna birliklerinin yalnızca birkaç hafta dayanabileceğini belirtiyor.

Ukrayna askerleri Rus birliklerini bölgeden çıkarmak için ağır bir gayret sarf ederken görgü şahitleri kentin saatte 200 sefere kadar bombalandığını ve çatışmaların sokaklara kadar indiğini söyledi.

Severodonetsk Valisi Oleksandr Stryuk kentin hala Ukrayna’nın elinde olduğunu ve çatışmaların sürdüğünü belirtti. Stryuk şiddetli çatışmalar nedeni ile sivillerin tahliye edilmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

KREMLİN SON BAHTINI KULLANDI

Ukraynalı askeri analist Oleh Zhdanov, Rusya’nın stratejik kıymete sahip Siverskiy Donetsk Irmağı’nın her iki tarafındaki Sievierodonetsk ve Lysychansk’i gaye almasının topyekûn bir atağın modülü olduğunu belirterek “Kremlin artık vakit kaybetmeyi göze alamayacağını gördü ve ayrılıkçıların denetimindeki bölgeyi genişletmek için son bahtını kullanması gerektiğini düşündü, zira Batı silahlarının Ukrayna’ya gelişi yakın vakitte bunu imkansız hale getirebilir” dedi.

GERİLLA SAVAŞI BAŞLADI

Öte yandan dün Rusya’nın eline geçirdiği Melitopol kentinde büyük bir patlama meydana geldi. Bir rögar kapağının altına gizlenmiş el imali patlayıcının infilak etmesiyle kentte güçlü bir patlama meydana geldi, olayda 3 kişi yaralandı.

Rusya olayı ‘terör saldırısı’ olarak yorumlarken Batı medyası ‘Rus işbirlikçilerine karşı birinci büyük gerilla savaşı’ yorumunda bulundu.

Rus askerleri uçuş görevinde/ AP

BİR SONDAKİ ADIM DONBAS’I İLHAK ETMEK OLUR

24 Şubat’ta savaş başladığında, doğudaki bölgelerin üçte ikisi Ukrayna’nın denetimindeydi. Geri kalanı 2014’teki savaştan bu yana Rus yanlıları tarafından tek taraflı ilan edilmiş; Rusya takviyeli küçük özerk bölgeler olarak varlığını sürdürüyordu.

Savaşın başlamasından birkaç gün evvel Putin, bu iki bölgenin tümünün Ukrayna’dan bağımsızlığını kabul ettiğini açıkladı. Şayet Rusya bu iki bölgeyi de büsbütün ele geçirirse, bu Putin’e büyük bir “başarı” imkanı vermiş olur. Bir sonraki adım da Donbas’ı ilhak etmek olur.

Tıpkı 2014’te tartışmalı ve milletlerarası alanda kabul edilmeyen bir referandumla Kırım’da yaptığı üzere. Luhansk bölgesi başkanı, daha şimdiden “ileride yapılacak bir referandumdan” bahsetmeye başladı bile.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.