SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ukrayna savaşı Kırım’a sıçradı

Ukrayna savaşı Kırım’a sıçradıUkrayna savaşının altıncı ayında Kırım, savaşın yeni cephesi olacağa benziyor. Ukrayna, bir haftada ikinci defa …

Ukrayna savaşı Kırım’a sıçradı
Akacan The Mall
17.08.2022 07:41
0
A+
A-

Ukrayna savaşı Kırım’a sıçradı
Ukrayna savaşının altıncı ayında Kırım, savaşın yeni cephesi olacağa benziyor. Ukrayna, bir haftada ikinci defa işgal altındaki Kırım’da bir Rus askeri tesisine atak düzenledi. Kiev, ‘Kırım kurtarılana kadar akınlar sürecek’ dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş altıncı ayına yaklaşırken Rusya tarafından 2014 yılında tek kurşun atılmadan ilhak ettiği Kırım yarımadası da cephe çizgisine dönüşmeye başladı. Moskova tarafından 8 yıl boyunca kurtarılmış bölge sayılan yarımadada, geçen hafta Rus askeri havalimanına yönelik atağın akabinde dün de Kırım’da Rus ordusuna ilişkin mühimmat deposuna havaya uçuruldu. Ukrayna idaresi bir sonraki amacın Rusya’yı yarımadaya bağlayan Kırım köprüsü olacağını da lisana getirmeye başladı.

ŞİDDETLİ PATLAMA

Akacan The Mall

Kırım yarımadası dün sabah şiddetli patlama sesleriyle sarsıldı. Yarımadanın kuzeyinde Cankoye bölgesi Mayskoye yerleşim ünitesi yakınlarında bulunan açık hava mühimmat deposu saatler 06:15’i gösterdiği sırada havaya uçtu. Yüzlerce ton mühimmatın infilak etmesi sonucunda yakında bulunan yüksek tansiyon çizgileri, elektrik santralı, demiryolu ve bir dizi meskenin hasar gördüğü açıklandı.

SABOTAJ AÇIKLAMASI

Mühimmat deposunda patlamadan çabucak sonra Rusya tarafından yapılan birinci açıklamada olaya yangının yol açtığı öne sürüldü. Fakat öğlen saatlerinde internet ortamında bir dizi fotoğrafın yayınlanması üzerine Rusya Savunma Bakanlığı ikinci bir açıklamayla bunun bir akın ve Ukrayna tarafından tertiplenen sabotaj olduğunu kabul etti. Rusya tarafından yapılan ikinci açıklamada can kaybı yaşanmadığı, yalnızca iki askerin yaralandığı belirtildi.

‘SALDIRILAR ARTACAK’

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanlarından Mihail Podolyak, “Daha evvel açıkladığımız üzere artık Kırım’daki işgalci kuvvetler de gayemiz. Cankoye bölgesindeki amacımız mühimmat deposuyla elektrik santralıydı. Kırım yarımadasında bu cins olaylar topraklarımız özgür kalana kadar her geçen gün artarak devam edecek” açıklamasını yaptı. Ukrayna idaresi ayrıyeten ilerleyen aylarda ordunun bir numaralı gayesinin 2014 yılı işgalinden sonra Rusya tarafından inşa edilen ve yarımadayı Rusya’ya bağlayan Kırım köprüsü olacağını açıkça ilan etmişti. Zelenski de daha evvel Kırım kurtarılmadan barış olmayacağını açıklamıştı.

HAVA ÜSSÜ DE VURULMUŞTU

Kırım’da dün havaya uçurulan mühimmat deposundan tam bir hafta evvel tekrar Kırım yarımadasında Rusya’nın Ukrayna harekâtında üs olarak kullandığı Saki askeri havalimanı vurulmuştu. Ukrayna tarafı hava üssüne taarruzun sorumluluğunu resmen kabul etmemekle birlikte bilinmeyen operasyon düzenlendiği imasında bulunmuştu. 9 Ağustos’ta havaya uçan askeri hava üssünde uydu manzaralarına nazaran Rusya’ya ilişkin en az 9 savaş uçağı imha edildiği tespit edilmişti. İnfilak eden mühimmat ise yüzlerce ton olarak tanım edilmişti.

PUTİN: SAVAŞ ABD NEDENİYLE UZUYOR

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Ukrayna savaşının uzamasının nedeninin ABD olduğunu öne sürdü. Moskova’da düzenlenen Memleketler arası Güvenlik Konferansı’nda Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik yürüttüğü askeri harekâtı kıymetlendiren Putin birinci başta ülkesini savunarak, “Ukrayna’da yürüttüğümüz askeri harekât yasal ve yasal. BM tüzüğünde yer alan ülkelerin kendi güvenliklerini sağlama hakkına dayanıyor. Başlarken amacımızı açıkça beyan etmiştik. Maksadın vatandaşlarımızı korumak ve Donbas’ta soykırımı önlemek olduğunu dünyaya ilan etmiştik” dedi.

BATI’YI UYARDI

Rusya başkanı, “ABD dünyayı hegemonyası altında tutmak için Ukrayna savaşını kullandı ve kullanmaya devam ediyor. Amerika’nın savaşı uzatma planında Ukrayna halkına kurban rolü düşüyor” sözlerini kullandı. Batı’yı uyaran Putin, “Rusya’yı kimse yok sayamaz ve hafızalardan silemez. Tarihte bu tıp teşebbüslerin neyle sonuçlandığına baksınlar ve akıllarını başlarına alsınlar” dedi.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.