SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Ukrayna önderi Zelenski net konuştu: Putin ile artık masaya oturmam

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, işgalin birinci yılında Rusya önderi Vladimir Putin’i muhatap olarak görmediğini bir kere daha dünyaya ilan etti. Savaşın başında Putin’in masaya oturmayı reddettiğini hatırlatan Zelenski, “Liderler görüşmesi ayarlansa, davet edilsem gitmem” dedi.

Ukrayna önderi Zelenski net konuştu: Putin ile artık masaya oturmam
Akacan The Mall
26.02.2023 07:41
0
A+
A-

Ukrayna başkanı Zelenski net konuştu: Putin ile artık masaya oturmam
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, işgalin birinci yılında Rusya önderi Vladimir Putin’i muhatap olarak görmediğini bir defa daha dünyaya ilan etti. Savaşın başında Putin’in masaya oturmayı reddettiğini hatırlatan Zelenski, “Liderler görüşmesi ayarlansa, davet edilsem gitmem” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının birinci yıldönümünde Vladimir Putin’e yönelik sert tabirler kullanan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Putin ile rastgele görüşmeyi kabul etmeyeceğini söz etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü iki ülkenin başkanıyla de telefon görüşmesi yapmıştı.

‘MUHATABIM DEĞİL’

Akacan The Mall

Kiev’de yaptığı basın açıklamasında Türkiye’nin yeni bir inisiyatifle sahneye çıkıp çıkmadığı sorusuna karşılık veren Ukrayna önderi, “Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, ülkemiz için değerli birkaç işin altına imzasını attı. Birincisi, tahıl koridoru muahedesinin sağlanmasında büyük katkıları oldu. İkinci yardımı Ruslar, Mariupol kentimizi ele geçirdiklerinde orada demir çelik fabrikasında rehin alınan askerlerimizin takas edilmesi sürecine önayak oldu. Rusya ile görüşme sıkıntısına gelince, Türkiye Cumhurbaşkanı benim bu konuda görüşlerimi biliyor. Putin ile görüşmeyi kabul etmediğimi de çok yeterli biliyor. Yaklaşık bir yıl evvel, savaşın patlak vermesine sayılı gün kala kendisinden ve öbür dünya başkanlarından ‘Geç olmadan, büyük ve yıkıcı savaş patlak vermeden Putin’i masaya oturmaya ikna edin’ ricasında bulunmuştum. Bir yıl evvel Putin’i benimle görüşmeye kimse ikna edemedi. Artık ise müzakere masasına oturabileceği varsayımıyla hareket ediliyor. Hayır. Artık olmaz. Gelinen noktada ben, Rusya’nın başındaki o kişiyi muhatap olarak görmüyorum. İstanbul’da muhtemel önderler görüşmesi ayarlansa ve davet edilsem dahi o masaya gidip oturmam” tabirlerini kullandı.

Volodimir Zelenski

CUMHURBAŞKANI ARAMIŞTI

Türkiye’nin arabuluculuğunda başkanlar seviyesinde olmasa bile Rusya ile Ukrayna heyetleri ortasında son temas Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda 29 Mart 2022 tarihinde gerçekleşmişti. Taraflar ortasındaki görüşmenin akabinde Moskova ile Kiev ortasında ipler kopmuştu. Ukrayna işgali boyunca olumlu istikamette birtakım krizlerin çözülmesinde aktif rol oynayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşın birinci yılı olan evvelki gün Ukrayna ve Rusya başkanlarıyla birer telefon görüşmesi yapmıştı.

ÇİN’İN BARIŞ PLANINA KARŞILIK: UKRAYNA İLE DE GÖRÜŞSÜNLER

Ukrayna önderi Zelenski iki gün evvel Çin Halk Cumhuriyeti idaresi tarafından açıklanan 12 unsurluk Ukrayna krizi tahlil teklifine de değinerek, “Çin büyük değer verdiğimiz büyük bir ülke. Yayınladıkları metni inceledik. İçinde Ukrayna açısından makul kısımların dikkate bedel olduğunu söyleyebilirim. Lakin Çin, dünyada değerli güç merkezlerinden biri olarak adil tavır sergilemek istiyorsa yalnızca Rus tarafıyla değil, Ukrayna ile de direkt temasa geçerek bizi de dinlemesi gerekir. Açıkçası Çin başkanı Şi Cinping ile görüşmek isterdim” dedi.

RESMİ CEVAP VERDİLER

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba da Çin’in planıyla ilgili resmi açıklama yaparak, “Çin Halk Cumhuriyetinin sunduğu 12 unsurluk yol haritası farklı ve müspet ögeler içermesiyle birlikte Ukrayna’nın katiyetle kabul edemeyeceği bir husus içeriyor. O unsur Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımların kaldırılması. Günümüzde Rusya’nın saldırgan tavrını sürdürdüğü ortamda biz bu maddeyi kabul edemeyiz” tabirlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.