SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Uğur Meleke: “Bu Fenerbahçe’den 3-4 tane 20 milyon Euro’luk oyuncu çıkar”

Uğur Meleke: “Bu Fenerbahçe’den 3-4 tane 20 milyon Euro’luk oyuncu çıkar”Spor Toto Üstün Lig’in 7. haftası geride kalırken Hürriyet Müellifleri …

Uğur Meleke: “Bu Fenerbahçe’den 3-4 tane 20 milyon Euro’luk oyuncu çıkar”
Akacan The Mall
20.09.2022 07:22
0
A+
A-

Uğur Meleke: “Bu Fenerbahçe’den 3-4 tane 20 milyon Euro’luk oyuncu çıkar”
Spor Toto Üstün Lig’in 7. haftası geride kalırken Hürriyet Müellifleri Uğur Meleke, Güntekin Onay, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Fenerbahçe’nin 5-0 kazandığı Alanyaspor maçını pahalandıran Uğur Meleke, Jorge Jesus’un yıldız futbolcu idaresindeki başarısına dikkat çekerken “Alanya maçını izlerken şunu düşündüm: Jesus’un takımında Alex ya da Hagi olsaydı onları nasıl kullanırdı? Çünkü F.Bahçe’de tek bir vazgeçilmez oyuncu bulamıyorsunuz. Gerçi Jesus’un star idaresi konusunda da muvaffakiyetini biliyoruz; Bruno Fernandes, Ruben Dias ve Darwin Nunez gibileri geliştirme konusunda da ustalık göstermişti. Bence F.Bahçe’nin elinde de bu dönemin sonunda üç-dört tane 20+ milyonluk oyuncu olabilir.” yorumunu yaptı.

1- Beşiktaş, İsmael’siz maçta takıldı. Ersin, Gedson ve Josef in performansı beğenilmedi. Sizce Beşiktaş hocasını aradı mı? Sorun neredeydi?

Akacan The Mall

FIRAT AYDINUS: SONUÇLAR Kişisel YETENEKLERE ODAKLI

Valerien İsmael kenarda olsun ya da olmasın, Beşiktaş’ın sonuca gidebilmesi için ferdî yeteneğe ve hamle bölgesindeki oyuncuların o maçlık performanslarına mahkûm olacağına dönem boyunca şahit olacağız sanırım. Kaleci sorunu bu dönem ile hudutlu değil bence. Kimi nedenler ve sonuçlar üzerini örtmüş üzere gözükse de, 2-3 yıldır Beşiktaş’ın kalesi taraftara itimat vermiyor. Ve hâlâ sav ediyorum; Beşiktaş orta alanının en zayıf halkası Gedson Fernandes’tir.

GÜNTEKiN ONAY: HÜCUM SINIRI DÜZELiR FAKAT…

Beşiktaş, birinci kere bu kadar düşük bir güç ortaya koydu İstanbulspor müsabakasında. Olumsuz manzarasına karşın kalesine gelen 2 isabetli şut da gol olunca 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Rachid Ghezzal ve Dele Alli üzere yıldız futbolcular dönünce hamle sınırı güçlenecektir. Birinci 7 haftada kalesine yalnızca 15 isabetli şut attırması ekip savunmasında da sorun olmadığının göstergesi. Fakat bunların 10 adedinin golle sonuçlanması düşündürücü.

UĞUR MELEKE: iSMAEL’i ANLAMAKTA ZORLANIYORUM

İsmael cezalıydı lakin kenarda “Adam İsmael” vardı sanki! Zira Beşiktaş’ın Adam Murray ile yaşadığı sıkıntılar, ustasıyla çok farklı değildi. Geldiği günden beri İsmael’i anlamaya, katkı yaptığı alanı bulmaya çalışıyorum. Fakat itiraf etmeliyim ki zorlanıyorum. Beşiktaş’ın bahtı genelde Weghorst’un özel yeteneği ve N’Koudou’nun koşularına bağlı. İkinci devrede skor 2-1’ken Beşiktaş’ın tempoyu bir türlü artıramaması ve adeta gol yemeyi beklemesi enteresandı. Gedson bu kadar kötüyken Oğuzhan’a baht verilmemesi de o denli.

MEHMET ARSLAN: HAYRETLER iÇiNDE iZLiYORUM

Kaybeden ekiplere karşı takınılan taraftar halini hayretler içinde izliyorum. İstifa istekleri gündeme geliyor bir anda. Bu hafta sıra İsmael’deydi. Lider ve yöneticiler medyanın en küçük eleştirisini taraftarı kışkırtarak, medyaya karşı doldurarak yanıt verirlerdi. Lakin artık tıpkı taktik (trollere rağmen) toplumsal medyaya karşı işlemiyor. Bu kelamım Beşiktaş’a değil, tüm kulüplere. Zayıf bir rakiple berabere kaldı Beşiktaş. Bu dünyanın sonu mu? Yanılmıyorsam Sergen Yalçın ile şampiyon olduğunda Beşiktaş birinci 4-5 haftada 4 puan toplamıştı. Artık 7 maç ve 14 puan var. Biraz insaf.

2- F.Bahçe, Rennes maçına nazaran 8 kişilik rotasyon yaptığı maçta Alanya’yı 5-0’la geçti. Jesus’un bu rotasyon hünerini nasıl değerlendirirsiniz?

UĞUR MELEKE: JESUS’UN TAKIMINDA ALEX YA DA HAGi OLSAYDI?

F.Bahçe–Alanya maçını izlerken şunu düşündüm: Jesus’un takımında Alex ya da Hagi olsaydı onları nasıl kullanırdı sanki? Çünkü Jesus’un kadrosunda tek bir vazgeçilmez oyuncu bulamıyorsunuz, tüm kadroya as hissi verdi üç ayın sonunda. Gerçi Jesus’un star idaresi konusunda da muvaffakiyetini biliyoruz; Portekiz Ligi’nin en değerli ihraçlarından Bruno Fernandes, Ruben Dias ve Darwin Nunez gibileri geliştirme konusunda da ustalık göstermişti. Bence Fenerbahçe’nin elinde de bu dönemin sonunda üç-dört tane 20+ milyonluk oyuncu olabilir: Samuel, Ferdi, İsmail ve Crespo olağan şüpheliler.

MEHMET ARSLAN: JESUS, BiR TEKNiK ADAMDAN Çok Öndere DÖNÜŞTÜ

Eğer haftada bir maça gitse imkanım olsa tüm paramı Fenerbahçe maçına gitmek için harcardım. Seyirciyi sonuna kadar memnun ediyorlar. Alandaki futbola ve çabaya bakarak diyorum ki; “Bravo Ali Koç. Löw yerine Jesus olağanüstü bir tercih.” Fenerbahçe’nin bitmek tükenmek bilmeyen presi ve hırsı kaybetseler bile alkışlanmaya bedel. Jesus mazeret üretmeyen, tahlil odaklı bir teknik adam. Hatta bir teknik adamdan da ötesi, bir başkana dönüştü. Ali Koç birinci sefer koltuğa rahatça yaslanarak başkanlığın tadını çıkaracağı bir dönem yaşıyor.

GÜNTEKiN ONAY: SKOR NE OLURSA OLSUN FRENE BASMIYOR

Jesus geniş kadroyu optimum düzeyde kullanıyor. Alan daraltan ön alan baskısı, güçlü pres ve direkt oyun ile da sonuca gidiyor. Skor ne olursa olsun frene basmayan anlayışına da bayıldım. Bizim ligin kültüründe bu ne yazık ki yok. İzleyene keyif veren bu futbol heyecan veriyor. Miguel Crespo’nun gücü ve oynadığı futbol ise bu hafta farklı bir düzeydeydi.

FIRAT AYDINUS: FENERBAHÇE TARAFTARI HER SÜRPRiZE HAZIR OLSUN

Farklı kulvarlarda çaba bunu gerektiriyor olsa da, asıl dikkati çeken; bu kadar sık ve geniş rotasyonlara karşın tıpkı oyunu oynamak ve oynatabilmek. Tahminen bu seçimler ve rotasyonlar vakit zaman Fenerbahçe için olumsuz sonuçlarda doğurabilecek. Her maç herkesi şaşırtan Fenerbahçe’nin hocasına dahi yahut meczup cüreti var diyenler olabilir. Lakin bence Jesus, her ekibin saha içinde futbolcu olarak aradığı ancak Fenerbahçe’nin saha dışında sahip olduğu tam bir başkan karakterine sahip.

3- G.Saray, Konya’yı 2-1 yenerek haftayı moralli kapadı. Bu hafta spotların daha fazla döndüğü İcardi ve Dubois’yı nasıl buldunuz?

FIRAT AYDINUS: G.SARAY HER GEÇEN GÜN DAHA âlâ BiR EKİP OLUYOR

G.Saray galip gelerek, Konyaspor’un bir dönemde birinci 7 maçta gol yememe rekorunu kırmasına bu maçta mani oldu. Okan Buruk’un elindeki bu güçlü takım, grup olma sinyallerini geçen hafta vermişti. Zati Buruk’un da dediği üzere kadro tam kapasitesine şimdi ulaşamadı. Dubois’nın performansı gruptaki rekabeti üst seviyeye çıkaracağını gösterdi. Bildiğimiz İcardi’yi görebilmek için vakte gereksinim var. İcardi yüzde yüz kapasiteye ulaşana kadar ve Seferovic’in formsuzluk sürecinde Gomis birinci 11 başlamaya devam edecek üzere gözüküyor.

UĞUR MELEKE: iCARDi’NiN birinci MAÇ iÇiN VERDiĞi SiNYAL OLUMLUYDU

Haftaya önder giren Konyaspor çok âlâ bir antrenör grubu. Top ayaklarındayken planlarından şaşmıyor, savunmadayken de durum disiplininden kopmuyorlar. Bu dönem Başakşehir ve Fenerbahçe’den gol yememişlerdi, Galatasaray’a karşı da oyunun temposunun artmasına çok az müsaade verdiler. Fakat Yusuf oyuna girip Oliveira sol içe geçince rakibinin sağını zorladı konut sahibi grup. Dubois da sol bekte tesirliydi. İcardi’nin mental düzeyi yüksek olduğunda memleketler arası klasta olduğunu biliyoruz. Birinci maç için verdiği sinyaller olumlu.

MEHMET ARSLAN: GOMiS ALANDA iKEN, iCARDi VE SEFEROViC KULÜBEDE!

Fatih Terim, “Kötü oynadığınızda kazanıyorsanız bu âlâ bir şey, bir de âlâ oynarsanız neler olur düşünün” der. Galatasaray’ın durumunu buna benzetiyorum. Berbat oynarken bile daima kazandılar. Yeni transferlerle birlikte bir gelişme sürece yaşıyorlar. Bir de yeterli oynamaya başlarlarsa neler olur düşünün. İcardi alandaki varlığıyla bile bir heyecan katıyor ekibe. Dubois da o denli. Takım derinliği açısından çok kaliteli bir kadroya dönüştü Galatasaray. Düşünün, Gomis alandayken, kulübe de Seferovic ve İcardi oturuyor. Bu zenginliğe sahip çok az ekip var.

GÜNTEKiN ONAY: BOEY 3 MAÇTIR Güya iÇiNE CAFU KAÇMIŞ Üzere OYNUYOR!

G.Saray çok kıymetli bir 3 puan aldı. Heyecanla beklenen İcardi’nin vakte muhtaçlığı var ve fizikî olarak hazır görünmedi. Okan Buruk, Mertens’i Napoli’de oynadığı üzere rakip kaleye daha yakın bölgelerde topla buluşturmanın formülünü bulmalı. Galatasaray’ın en yeterlisi dönem başında takımda düşünülmeyen Sacha Boey’di. Boey son 3 maçtır güya içine bir Cafu kaçmış üzere oynuyor.

4- A Ulusal Takım’a Berkan’ın davet alıp, Salih Uçan ve Umut Bozok üzere futbolcuların çağrılmaması tartışılıyor. Siz nasıl buldunuz kadroyu?

UĞUR MELEKE: 3 SOL BEKLi, 5 ORTA ALANLI 3 SANTRFORLU GARiP KADRO

İlk açıklanan takımda sırf 4 merkez orta saha oyuncusu vardı (Berkan, Salih Özcan, Orkun, İrfan). Bu da bize bu iki maçta 4-4-2 oynayacağımızı düşündürmüştü. Lakin 4-4-2 oynayacaksak niçin yalnızca 3 santrfor çağırıldı diye düşünmeden de edemedik. Sonra Salih Özcan sakatlandı, takıma iki ekstra orta saha birden eklendi. 5 merkez orta saha var artık takımda. Bu iki maçı 4-4-2 oynayacaksak sahiden de dördüncü santrfor olarak Umut çağırılabilirdi. Planımız 4-3-3 ise de altıncı orta saha olarak Salih Uçan yahut Soner davet edilebilirdi. Üç sol bekli, beş orta alanlı, üç santrforlu garip bir takım.

GÜNTEKiN ONAY: SALiH UÇAN’IN YERiN BERKAN VE TOLGA’NIN ALINMASI ŞAŞIRTICI

Ligin yalnızca birinci haftasında 11 başlayan Berkan’ın ve yalnızca 2 maç oynayan Tolga’nın, tüm maçlarda forma giymiş ve hem defansif hem de ofansif parametrelerde ön sıralarda yer alan Salih Uçan yerine çağrılması şaşırtan. Kuntz’un başında bir oyuncu havuzu var lakin Üstün Lig’e çok odaklandığını düşünmüyorum. Ulusal Ekip Teknik yöneticisi performansa daha fazla paha vermeli.

FIRAT AYDINUS: BEKLENTiLERE HAK VERiYORUM LAKİN HÜRMET DUYULMALI DiYORUM

Grupta bulunan rakiplere baktığımızda, ulusal grubumuzun başkan bitirmesi gereken bir tabloyu görüyoruz. Yalnızca bu seçimler değil, çabucak her A ulusal takımı açıklandığında bu ve buna benzeri polemiklere şahit oluyoruz. Kesinlikle taraftar gözü yahut performans bazlı baktığımızda birtakım oyuncuların dahil edilmesi konusundaki beklentilere hak verilse de, Stefan Kuntz’un kanıları ve sebepleri paralelindeki seçimlerine hürmet duymak ve takviye verilmesi gerektiği kanısındayım.

MEHMET ARSLAN: BIRAKIN STEFAN KUNTZ YANLIŞSIZ BiLDiĞiNi YAPSIN

85 milyon insanın 85 milyon başka takım oluşturabileceği gerçeğini unutmayalım. Bu açıdan ulusal ekibe çağrılan oyuncular konusunda teknik heyetin tercihini sorgulamam. Nasıl bir oyun planı uygulanacağını bilmeden, birtakım oyuncuların niçin tercih edilmediğini sorgulamak da çok yanlışsız değil. Bana nazaran de bu ligde ulusal gruba çağrılacak en az 3-4 oyuncu daha var. Herkes çağrılmayan oyuncuların hakkını savunuyor. Onlar çağrılmış olsa ulusal kadrosu hak eden oyuncuların çağrılmaması gerekecekti. Bırakın Kuntz gerçek bildiğini yapsın

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.