SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ufuk Sarıca neden Gran Canaria’yı tercih etmedi?

Ufuk Sarıca neden Gran Canaria’yı tercih etmedi?Pınar Karşıyaka ile kontratını uzatan Ufuk Sarıca, yeni döneme umutlu bakıyor. Başarılı …

Ufuk Sarıca neden Gran Canaria’yı tercih etmedi?
Akacan The Mall
15.08.2022 11:52
0
A+
A-

Ufuk Sarıca neden Gran Canaria’yı tercih etmedi?
Pınar Karşıyaka ile kontratını uzatan Ufuk Sarıca, yeni döneme umutlu bakıyor. Başarılı çalıştırıcı, 43 milyon TL civarında bütçeleriyle kurabilecekleri en güzel kadroyu kurmaya çalıştıklarını belirtirken, geride bıraktıkları dönem hakkında da çarpıcı açıklamalar yaptı. Yaşanan sakatlıklar nedeniyle geçen dönemi “Pandemi yılından bile zordu” diye özetleyen Sarıca, yeni transferlerinden, Gran Canaria’nın teklifine kadar her şeyi açık sözlülükle anlattı… 

Geçtiğimiz sezonki sonuç tatmin edici miydi?

Bir önceki sene oynadığımız Şampiyonlar Ligi finalinden sonra geçen sene daha yeterli yerlerde Avrupa serüvenini bitirmek istiyorduk o kısım bizi tatmin etmedi. Ben pandemi dönemi da dahil tahminen de mesleğimin en dertli dönemini geçirdim. Kas, adale sakatlıklarını bir yana bırakın 3 tane oyuncumuz ameliyat oldu, Blackmon ve Semih dönemi kaparken, Roll son süreçte dönebildi. Sezona çok yeterli başladık, birinci 5-6 maçlık kısım çok düzgündü fakat dönem sonunda asıl kurgumuzdan eser yoktu. Dönem genelinde birçok maçımızı tek uzunla oynamak zorunda kalmıştık ve bu bizi çok yıprattı. Üstüne bir de ülkemizdeki dolar bazlı düşünce her kulüpte hissedildi tahminen lakin biz zarurî olarak oyuncu değiştirmek zorunda kalınca, bizi biraz daha sarstı. En kıymetlisi de istediğimizi yapamadık. Uzun yıllar sonra döneme 6 yabancı ile başlamıştık lakin dönemin çok değerli kısmını 4, hatta 3 yabancı ile oynamak zorunda kaldık. Rakiplerimiz bir sakatlık üzerine bir oyuncu getirerek o ivmeleri yakaladı, buna son olarak Galatasaray NEF’i örnek gösterebiliriz. Diğer gruplar da yaptı tıpkı atakları lakin bizim atılım talihimiz kalmamıştı. Bu da dönem içindeki gel-git’leri kesmemizi önledi. Bizim için en kıymetli şey sağlıklı olabilmek. Çok geniş takımlar kuramıyoruz, sonuçta muhakkak ölçülerde bütçelerimiz var. 16-17 oyuncu ile döneme başlayamıyoruz. 13-14 oyuncu varken bir anda 3-4 oyuncu sakatlanınca alana bile eksik çıkabiliyoruz. 

Akacan The Mall

Play off süreci?

Aslında play-off kısmını güzel bitirdik. Hem uygun basketbol oynadık hem de alanımızda Anadolu Efes’i yendik. Orada bir erteleme geldi. Tahminen artık konuşmanın manası yok ancak o devirde erteleme olmasa tipi bile geçebilirdik. Ortaya giren 10-12 günlük süreç, bizi ritmimizden uzaklaştırdı lakin her şeye karşın oyun olarak dönemi güzel bitirdik dilebilirim. Çok daha uygun bir dönemi hak etmiştik bence ancak olmadı. 

Yeni dönemin kadrosu…

Bu yıla dönecek olursak; açıkçası idman döneminin başlamasına çok az kaldı ve biz birinci kez bu yıl şimdi ekibi tamamlayamadık. Yerli oyuncu konusunda eza çektik. Transfer hareketlerinin çok erken başlaması ve 3-4 kulübün keskin hareketleri nedeniyle zati dar olan piyasayı bizim için biraz daha daralttı. Genç oyuncu bulmak istiyoruz lakin o da kolay değil, ekseriyetle bedelli oyuncular oluyor. Bu da bizim bütçemiz için düşünce yaratabilecek bir durum. Tekrar de elimizden gelen en düzgün yerli kadroyu oluşturmaya çalıştık. Yabancı konusunda eksiklerimiz var. Bütçe bizde yıllardır çabucak hemen tıpkı. Şampiyon olduğumuz sene de öyleydi, 2 milyon 600 bin dolar civarındaydı. Ülkede daima dolar bazlı konuşuyoruz fakat baktığınız vakit 43 milyon civarında bütçemiz var. Bu da çabucak hemen 2.4 milyon dolar yapıyor. Eric McCollum çok deneyimli çok yeterli bir oyuncu, uzun oyuncumuz Delgado geçen sene İspanya’daydı. Genç ve atlet, ileriye gidebilecek potansiyeli olan bir oyuncu. Geçen sene Almanya, bir evvelki sene İspanya’da oynayan Jaylen Brown’ı, tekrar dönemi İspanya’da bitiren Vittorio Brown ve İsveç’ten daha ileriye gidebileceğini düşündüğümüz, bütçemize de uygun olarak Flatten transferini gerçekleştirdik. Yenilenmiş bir Karşıyaka olacak. Baktığınız vakit Amath ve Tony başta olmak üzere çoklukla hoş 3 yıllık bir iskelet vardı. Bunun 2 yılının da çok âlâ geçtiğini düşünüyorum. Sonuçta Avrupa’da oynanmış bir final var. 2012 ve 2020 finallerinden sonra umarım bu kadroyu da o düzeye çıkartır ve bu defa kupayı da kaldırırız. 

Yeni bir uzun parlar mı?

Delgado yetenekli bir uzun. Umarım geçmiş yıllarda gördüğümüz yükselişi onda da görürüz. Onun dışında kaçırdığımız diyeyim; bazen bütçe bazen zamanlama olarak kaçırdığımız isimler de oldu. Bilhassa bir tane maksadım vardı, onu alabilseydik hem bizim için hem kendisi için çok düzgün olacaktı. Şampiyon olduğumuz sezonki takımdan Palacios ile başlayan şutu olan, koşan, biraz kısa sayılacak pivotlar öne çıkabiliyor. Sertaç, Stimac üzere uzunlar da sıçrama yapmıştı. Umarım bu yıl da hem oyuncularımız ferdi manada sıçrama yapar hem de ekibimizi üste çıkarır. 

Gran Canaria neden olmadı?
Çok açıkça söyleyeyim; biz aslında dönem içinde kontratımızı uzatmıştık, prensipte anlaşmıştık. Fakat dönem boyunca yaşanan iniş çıkışlar, düşünceler, yoğunluklar ve artık burada oluşan karşılıklı inanç işin resmileşmesi sürecini biraz uzatmıştı. Bizim o kelamı kağıda dökeceğimiz akşam bu türlü bir teklif geldi. Oraya gidip görüşmem gerekiyordu fakat öncesinde buraya verilmiş bir kelamım vardı, bu nedenle kendilerine teşekkür ettim. Pınar Karşıyaka’ya verdiğim kelam, burada bulunmanın sahiden beni keyifli edişi bu kararın daha yeterli olduğunu gösteriyor. Tahminen ileride daha merkezi ve Avrupa Basketbolu’nda istikrarlı olarak daha fazla kelam sahibi olan bir grupla bunu deneyebilirim.  

 

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.