SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Türkiye’yi yasa boğan zelzelede can kaybı artıyor

Türkiye tarihinin en büyük sarsıntı felaketiyle uğraş ediyor. Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki zelzele 10 ili etkiledi. Sarsıntı komşu ülkelerde de tesirli oldu. Son belirlemelere nazaran Pazartesi günü…

Türkiye’yi yasa boğan zelzelede can kaybı artıyor
Akacan The Mall
10.02.2023 08:06
0
A+
A-

Türkiye’yi yasa boğan sarsıntıda can kaybı artıyor
Türkiye tarihinin en büyük sarsıntı felaketiyle gayret ediyor. Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki sarsıntı 10 ili etkiledi. Sarsıntı komşu ülkelerde de tesirli oldu. Son belirlemelere nazaran Pazartesi günü…

Türkiye’yi sarsan zelzeleler nedeniyle can kaybı sayısı artıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli sarsıntılarda 17 bin 674 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Akacan The Mall

Oktay, AFAD Uyum Merkezi’nde, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen zelzelelere ait açıklamalarda bulundu.

Depremin yarattığı acıları geride bırakabilmek için çaba sarf eden herkese şükranlarını sunan Oktay, son 24 saatte enkazlardan sağ kurtarılan 121 vatandaşın bulunduğunu kaydetti.

Oktay, 72 saatten sonraki sağ kurtarılmaların, canla başla alanda arama kurtarma, takviye faaliyetinde bulunan grupların ümitleri ve umutları nasıl sağ tuttuğunun hoş bir kıssası olduğunu belirterek, Hatay’da kurtarılan 5 yaşındaki Hazal ve annesinin yürekleri ısıttığını söyledi.

Şu anda 29 bin 622 arama kurtarma takımının alanda olduğunu aktaran Oktay, köylere de ağırlaştıklarını, her bir köye ulaşana kadar faaliyetlerinin bitmeyeceğini tabir etti.

Bu arama kurtarma takımlarından 6 bin 479’unun farklı ülkelerden geldiğini belirten Oktay, 75 ülkeden gelen takımlar nedeniyle bu ülkelere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki bizi üzen, üzmeye devam eden hayatını kaybeden vatandaşlarımız. Şu an prestijiyle 17 bin 674 olmuş durumda. Bir sefer daha her birine Allah’tan rahmet diliyorum, yerleri cennet olsun. Her birinin yakınlarına, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum, sabırlar niyaz ediyorum. Kurtarılan ve tedavisi devam edenler var, bu vatandaşlarımızın sayısı 72 bin 879. Hastanede yatanlara da acil şifalar diliyorum.”

“Çok önemli bir operasyon”

Toplam alanda çalışan işçi sayısının 120 bin 344 olduğunu aktaran Oktay, “Köylere bugün daha ağırlaşmış durumdayız. Çalışmalara baktığımızda, Kilis ve Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmaları tamamlanmıştır. Diyarbakır, Adana ve Osmaniye’de de arama kurtarma çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. Elimizdeki imkanları öbür vilayetlere odaklamış durumdayız. İnşallah oralarda da bir an evvel tüm çalışmaları tamamlamayı ümit ediyoruz.” dedi.

Sahada an prestijiyle iş makinalarıyla birlikte 12 bin 241 aracın olduğunu belirten Oktay, bunun bir manada Türkiye’de araç takip sistemine entegre araçların üçte birinin afet bölgesinde olduğunu gösterdiğini söyledi.

Fuat Oktay, afet bölgesinde 933 vincin bulunduğunu kaydederek, şunları söz etti:

“Hava, deniz ve kara araçlarını bütün yoğunluğumuzla kullanıyoruz. 81 uçak ve 79 helikopterle havadan faaliyetlerimiz çok ağır biçimde devam ediyor. Hava kuralları da hava araçlarını kullanmamıza müsaade ettiği için çok daha ağır hem lojistik takviye hem alana intikalde süratlilik ancak tıpkı vakitte da yardımların ulaştırılmasıyla alakalı bilhassa ücra köşelere, bize çok önemli bir esneklik ve sürat kazandırmış durumda. Yapılan sorti sayısına baktığımızda, 2 bin 293 sorti yapılmıştır. Çok önemli bir operasyon. Yeniden ilaveten gemilerle bu faaliyetleri denizden de yürütüyoruz 22 aracımızla. Ayrıyeten Türk Hava Yollarımız var. Bugüne kadar 177 sefer de THY yapmış durumda. 82 bin vatandaşımızı ve misyonlu takımı fiyatsız olarak taşımıştır. Ayrıyeten 46 kargo seferinde de 3 bin 245 ton materyal taşımıştır.”

“Beslenme ve barınma önemli”

Beslenme konusunda önemli uzaklık katedildiğini vurgulayan Oktay, ulaşılmayan hiçbir yerin olmadığını söyledi.

Oktay, bugün gün içerisinde 1 milyon 300 bin öğün kapasitesine ulaşıldığını aktararak, bu kapasiteyi artırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Arama kurtarma ne kadar değerliyse beslenme ve barınmanın da o kadar kıymetli olduğuna işaret eden Oktay, katkı veren tüm kuruluşlara teşekkür etti.

Barınma ile ilgili çalışmaların süratle devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ulusal Eğitim Bakanlığı ve üniversiteler boyutunda barındırılan vatandaşların 461 bine ulaştığını kaydetti.

Şehir içerisindeki barınmaların da devam ettiğini, bunun 800 bini aştığını lisana getiren Fuat Oktay, yaklaşık 40 bin civarında kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.