SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Türkiye’nin medya lisesi açılıyor

Türkiye’nin medya lisesi açılıyorDemirören Medya Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi 5 Haziran’da uygulanacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS …

Türkiye’nin medya lisesi açılıyor
Akacan The Mall
27.05.2022 15:07
0
A+
A-

Türkiye’nin medya lisesi açılıyor
Demirören Medya Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi 5 Haziran’da uygulanacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki imtihanın akabinde birinci öğrencilerini kabul edecek. Türkiye’nin birinci ve tek medya lisesinde öğrenciler medya bölümünün tanınmış profesyonel isimlerinden günümüzün ve geleceğin medyasını şekillendirecek eğitimi alacak.

Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki kısımla açılacak lisede öğrencilere basılıdan dijital medyaya, televizyondan podcast’e, toplumsal medyadan YouTube’a kapsamlı bir müfredatla dünya standartlarında çağdaş eğitim verilecek. Bu okulla, geleceğin medyası için bölüme uzman elemanlar yetiştirilecek.

DALIN DUAYENLERİNDEN TECRÜBE KAZANACAKLAR
Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın, mesleğinde en donanımlı gençleri yetiştirmek üzere, akademik eğitimi ilgili kesimlerle buluşturarak hayata geçirdiği Mesleksel ve Teknik Anadolu Liseleri ortasında yer alan okul, Türkiye’nin en büyük medya kümesi olan Demirören Medya’nın içinde eğitim verecek. Böylelikle öğrenciler mesleklerini Milliyet, CNN Türk, DHA, Kanal D, Posta, Fanatik ve D-Smart üzere Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında, dalın duayenlerinden öğrenebilecek. Ayrıyeten derslere katılmakla birlikte medya içeriğini yerinde, profesyonellerle birlikte üretecek ve şimdi lise öğrencisiyken tecrübe kazanabilecekler.

Akacan The Mall

EĞİTİM İNGİLİZCE HAZIRLIKLA BAŞLAYACAK
Öğrencilerini üst muvaffakiyet diliminden kabul edecek olan Demirören Medya MTAL’da 15 kişilik sınıflarda, 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere 5 yıllık eğitim verilecek. Hazırlık sınıfında öğrenciler yabancı lisan derslerini ana lisanı İngilizce olan öğretmenlerden alacaklar.

Hazırlık sınıfı sonrasında Gazetecilik kısmında; haber toplama, yazma ve editörlük, haber fotoğrafçılığı, redaksiyon, medya tarihi, mizanpaj, gazetecilik etiği üzere derslerle birlikte web orta yüzü tasarımı, toplumsal medya içerik üretimi, dijital medya editörlüğü, görüntü ve ses kurgu ile seslendirme dersleri de verilecek.

Radyo-Televizyon alanındaysa haber toplama ve hazırlamayla birlikte televizyon programcılığı, dijital medyada görsel medya üretimi, kameramanlık, animasyon, obje canlandırma, kısa sinema, görsel efekt teknikleri, senaryo, sinema tarihi, kamera ses ve ışık uygulamaları, diksiyon, muhabirlik derslerini tekrar kesimin önde gelen isimleri tarafından işlenecek.

MEDYA MARKALARINDA İSTİHDAM
Demirören Medya MTAL başarılı öğrencilerine burs ve Demirören Medya içindeki Türkiye’nin en büyük medya markalarında istihdam imkanı sağlayacak.

Birinci sene toplam 30 öğrenci kabul edecek okulda, dünya standardında eğitim vermek için çeşitli memleketler arası denklik programlarıyla işbirliği yapılıyor. Avrupa Birliği akreditasyon programlarıyla yurtdışında toplumsal ve mesleksel tarafları geliştirici faaliyetler gerçekleştirilecek. Okuldaki AR-GE merkezinde arttırılmış sanal gerçeklik ve metaverse, dijital medya ve ‘yeni’ gazetecilik üzerine projeler geliştirilecek. Ayrıyeten 12’nci sınıf öğrencilerine, yurtiçi ya da yurtdışında üniversite eğitimi alabilmeleri için özel bir üniversite hazırlık programı da uygulanacak.

İstanbul dışından okulu tercih edecek öğrencilere yurt imkânı sunulurken, okul öğrencilerinin yemek ve servisleri Demirören Medya tarafından karşılanacak. Medya eğitimi için gerekli teknik imkanlar okul içinde fiyatsız olarak sağlanırken öğrenciler Demirören Medya’nın stüdyo üzere imkanlarından da faydalanabilecek, özel atölye çalışmalarına katılabilecek.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.